Ota yhteyttä

Sovellukset somekuvien tekoon – 7 puhelinsovellusta esittelyssä!

Nämä 7 puhelinsovellusta auttavat sinua muokkaamaan kuviasi helposti ja nopeasti. Ota vinkit sovellusten käyttöön ja tee somekuvistasi entistä kauniimpia.

Näillä sovelluksilla kuvankäsittely onnistuu nopeasti puhelimella, etkä tarvitse tietokonetta kuvankäsittelyyn.

Julkaisimme hiljattain blogitekstin helpoista ja ilmaisista työkaluista somekuvien tekoon. Vinkit saivat todella hyvän vastaanoton, joten päätimme seuraavaksi kertoa parhaimmista mobiilisovelluksista, joilla somekuvat syntyvät käden käänteessä.

Joskus pitää julkaista tyylikästä grafiikkaa nopeasti vaikkapa Instagramiin, ja tällöin tietokoneella väkertämiselle ei välttämättä ole aikaa. Tässäpä siis Kuulun visuaalisen sisällöntuotannon asiantuntijan seitsemän suosikkiappia somekuvien tekoon!

Puhelimen oma editori

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Ilmainen
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat säätää kuvan värisävyjä, kirkkautta ja kontrasteja monipuolisesti

Puhelimissa on nykyään kattavat ominaisuudet kuvien muokkaukseen, joten ennen kuin alat käymään tekemääni sovelluslistaa läpi, kannattaa kokeilla taipuisiko puhelimesi editori muokkaustarpeisiisi.

Puhelimien sisäänrakennettu kuvanmuokkaustyökalu tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, joiden avulla voit muokata kuviasi suoraan puhelimen kamerasta tai kuvakirjastosta.

Muokkaustyökalut yleensä sisältävät perustoimintoja, kuten kirkkauden, kontrastin, sävyn ja terävyyden säätömahdollisuudet. Lisäksi voit käyttää erilaisia suodattimia ja efektejä, kuten mustavalkoista, sepiaa, värejä korostavia tai heikentäviä efektejä.

Kuvanmuokkaustyökalussa on myös mahdollisuus rajata ja suoristaa kuvia, sekä lisätä erilaisia kehyksiä ja tekstejä. Lisäksi joissain malleissa voit peräti poistaa punasilmäisyyden ja tehdä muita korjauksia, kuten valkotasapainon korjauksia.

Kun olet muokannut kuvan haluamallasi tavalla, voit tallentaa sen suoraan puhelimesi kuvakirjastoon tai jakaa sen sosiaalisen median alustoilla, sähköpostitse tai muilla tavoilla.

Lightroom

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Sovellus ilmainen, mutta vaatii Adoben lisenssin
Kenelle: Kuvankäsittelyn ammattilaisille

Käsitteletkö kuvia paljon myös koneella? Adobe Lightroom on erittäin käytännöllinen ohjelma kaikille kuvien kanssa jatkuvasti työskenteleville. Kun sinulta löytyy Lightroom tietokoneeltasi, saat sen käyttöön myös mobiililaitteillesi. Lightroom on samaan aikaan sekä äärimmäisen kattava että helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, niin mobiililla kuin pöytäkoneellakin.

Yksi Lightroom mobiiliversion parhaista ominaisuuksista on sen tehokas RAW-kuvanmuokkausominaisuus, joka mahdollistaa erittäin tarkat ja yksityiskohtaiset muokkaukset. Voit myös synkronoida kuvat muiden Adobe-ohjelmien kanssa, kuten Photoshopin tai Lightroomin tietokoneversioiden kanssa.

Jos sinulta löytyy Adoben lisenssit entuudestaan, kannattaa Lightroom Mobileen tutustua heti.

Photoshop Express

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Ilmainen
Kenelle: Henkilölle joka haluaa Lightroomia kevyemmän editorin

Photoshop Express ja Lightroom ovat kaksi Adoben suosituinta mobiilisovellusta, jotka molemmat tarjoavat kuvanmuokkaustyökaluja, mutta niiden toiminnallisuudet eroavat toisistaan.

Lightroom on tarkoitettu pääasiassa valokuvien järjestämiseen, editointiin ja jakamiseen, kun taas Photoshop Express on puolestaan yksinkertaisempi sovellus, joka on suunnattu nopeisiin ja helppoihin kuvanmuokkauksiin.

Sovellus sisältää perustyökalut, kuten valotuksen, kontrastin ja värejen säätämisen sekä rajauksen ja kuvien koon muuttamisen. Photoshop Expressillä voi myös poistaa kuvista tahroja ja muita virheitä. Lisäksi sovellus tarjoaa valmiita suodattimia, joiden avulla käyttäjä voi luoda erilaisia tunnelmia kuviin.

Vaikka Lightroom sisältää enemmän ominaisuuksia ja tarjoaa laajemmat mahdollisuudet kuvien muokkaamiseen, Photoshop Express on yksinkertaisempi ja nopeampi käyttää. Molemmat sovellukset ovat suosittuja mobiilisovelluksia kuvanmuokkaukseen ja niiden valinta riippuu käyttäjän tarpeista ja käyttökokemuksesta.

Snapseed

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Ilmainen
Kenelle: Muokkaajalle, joka vaatii puhelimen editoria monipuolisempia kuvankäsittelyn työkaluja

Snapseed on erittäin monipuolinen ja suosittu kuvanmuokkaustyökalu, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Sovellus tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia ja työkaluja, joilla voit muokata kuvia helposti ja nopeasti.

Snapseed on ollut pitkään olemassa ja tarjoaa hieman puhelinta kattavamman valikoiman työkaluja. Lisäksi sovelluksessa on monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten selektiivinen korjaustyökalu, jonka avulla voit muokata tarkasti tietyltä alueelta kuvaa, sekä häivytysohjelma, jolla voit häivyttää epätoivottuja elementtejä kuvasta.

Snapseed on helppokäyttöinen sovellus, joka sopii hyvin kaikille, jotka haluavat muokata kuvia nopeasti ja helposti.

Canva

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Ilmainen (myös maksullisia lisäosia)
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat tehdä graafisesti tyylikkäitä postauksia nopeasti ja helposti

Canva on helppokäyttöinen graafisen suunnittelun työkalu, joka on saatavilla myös mobiilisovelluksena Android- ja iOS-laitteille. Canvan mobiiliversio tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia ja työkaluja, joilla voit suunnitella erilaisia visuaalisia sisältöjä, kuten somepostauksia, julisteita, esitteitä ja logoja.

Canvan mobiiliversiossa on valmiita mallipohjia, joita voit muokata oman brändisi tai tarkoituksesi mukaiseksi. Voit myös luoda kokonaan omia suunnitelmia valitsemalla tyhjän sivun ja lisäämällä siihen elementtejä, kuten kuvia, tekstejä, muotoja ja symboleita.

Sovelluksessa on helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka mahdollistaa elementtien siirtämisen, skaalaamisen ja muokkaamisen helposti. Canvan mobiiliversio tarjoaa myös erilaisia tekstileikkureita ja -muokkaimia, joiden avulla voit lisätä teksteihin erilaisia efektejä ja tyylejä.

Canva tarjoaa myös paljon erilaisia kuvia ja grafiikoita, joita voit käyttää suunnitteluihisi. Voit joko ladata omia kuviasi tai käyttää Canvan omia ilmaisia tai maksullisia kuvia ja grafiikoita. Sovelluksessa on myös mahdollisuus tallentaa omia suunnitelmia, jakaa niitä muiden kanssa tai ladata ne suoraan puhelimesi kuvakirjastoon.

Kaiken kaikkiaan Canva on monipuolinen ja kätevä työkalu, joka sopii hyvin kaikille, jotka haluavat luoda ammattimaisen näköisiä suunnitelmia nopeasti ja helposti.

Unfold

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Ilmainen
Kenelle: Yhtenäisestä tyylistä ja brändäyksestä kiinnostuneille

Unfold on suosittu kuvanmuokkaussovellus, joka on suunniteltu erityisesti Instagram-tarinoihin ja muihin some-julkaisuihin. Sovellus tarjoaa käyttäjille valmiita malleja, joita voi käyttää sisällön suunnitteluun ja julkaisuun. Mallit ovat tyylikkäitä ja modernisti suunniteltuja, ja ne sisältävät usein animoituja elementtejä ja fontteja.

Unfoldin avulla käyttäjät voivat helposti luoda yhtenäisen ja tyylikkään brändi-identiteetin some-julkaisuilleen, joka on tärkeää erityisesti yrityksille ja brändeille. Sovellus sisältää myös muita kuvanmuokkaustyökaluja, kuten filttereitä ja rajausvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjä voi muokata kuviaan ennen julkaisua.

Unfold on saatavilla ilmaiseksi sekä iOS- että Android-laitteille, mutta sovelluksen sisäiset ostot tarjoavat lisää ominaisuuksia, kuten lisää malleja ja fontteja. Sovelluksen avulla käyttäjä voi luoda houkuttelevia ja ammattimaisia some-julkaisuja helposti ja nopeasti.

InShot

InShot on tunnettu videoeditorina, mutta se taipuu myös näppärästi kuvien muokkaukseen. Mobiilisovellus tarjoaa käyttäjilleen erilaisia kuvanmuokkaus- ja videonmuokkausominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat leikata, yhdistää ja rajata videoita. Lisäksi musiikin, tekstin, tehosteiden ja animaatioiden lisääminen videoihin ja kuviin on vaivatonta. InShotin avulla käyttäjät voivat myös muokata kuviaan rajauksen, koon, kontrastin ja kirkkauden avulla.

Videoista kiinnostuneille InShot tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten hidastuksen, nopeutuksen, zoomauksen ja kääntämisen. Sovellus on myös erittäin käyttäjäystävällinen, sillä sen käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen.

InShot on saatavilla ilmaiseksi sekä iOS- että Android-laitteille, mutta sovelluksen sisäiset ostot mahdollistavat lisää ominaisuuksia, kuten premium-filttereitä, tehosteita ja ääniraitoja. InShotin avulla käyttäjä voi luoda ammattimaisen näköisiä videoita ja kuvia helposti ja nopeasti suoraan mobiililaitteeltaan.

 

Visuaalisen sisällön tarve kasvaa jatkuvasti, mistä syystä myös sovelluksia tulee lisää ja ne myös samalla paranevat. Toivottavasti tästä listauksesta oli sinulle apua, jottei tarvitsisi käyttää puolta päivää laadukkaiden sovellusten etsimiseen. Ja jos tuntuu, että kaipaat vielä lisää apua, pidämme tasaisin väliajoin visuaaliseen sisällöntuotantoon liittyviä koulutuksia. Niistä löydät lisätietoa alta!

Pyydä meiltä tarjous, jos haluat ammattimaisen näköistä visuaalista jälkeä!

Canva-koulutus, kyllä kiitos!