Ota yhteyttä

Sovellukset somekuvien tekoon – muokkaa kuviasi helposti mobiilissa

8 kesäkuuta 2015

7 mobiilityökalua somekuvien tekoon! Joskus tarvitsee julkaista tyylikästä grafiikkaa nopeasti, eikä tietokoneella väkertämiselle ei ole aikaa. Listasimme parhaimpia mobiilisovelluksia, joilla somekuvat syntyvät käden käänteessä. Näillä sovelluksilla mobiilikuvankäsittely onnistuu.

Julkaisimme hiljattain blogitekstin helpoista ja ilmaisista työkaluista somekuvien tekoon. Vinkit saivat todella hyvän vastaanoton, joten päätimme seuraavaksi kertoa parhaimmista mobiilisovelluksista, joilla somekuvat syntyvät käden käänteessä. Joskus vain tarvitsee julkaista tyylikästä grafiikkaa nopeasti vaikkapa Instagramiin, ja tällöin tietokoneella väkertämiselle ei välttämättä ole aikaa. Tässäpä siis Kuulun graafikon seitsemän suosikkiappia somekuvien tekoon!

AfterLight

Saatavuus: iOS, Android, Windows Phone
Hinta: 0,99€
Kenelle: Näpertelijöille, jotka haluavat säätää kuvan värisävyjä, kirkkautta ja kontrasteja monipuolisesti

AfterLight on monipuolinen sovellus kuvankäsittelyyn. Sen avulla voit lisätä kuviisi kirkkautta, kontrasteja, värikylläisyyttä, terävyyttä sekä muita perinteisiä toimintoja. Lisäksi AfterLight sisältää monipuolisia filtteripaketteja ja erikoisefektejä, joilla saat kuviisi näyttävyyttä helposti ja nopeasti. Myös erilaisia kuvakehyksiä löytyy moneen eri tarpeeseen – esimerkiksi suorakulmion muotoiset kuvat saa reunojen avulla muutettua Instagramiin sopiviksi neliöiksi ilman rajausta. Sovellus tarjoaa myös maksullisia lisäominaisuuksia, mutta pelkällä sovelluksen hinnalla pärjää pitkälle.

Lightroom

Saatavuus: iOS, Android
Hinta: Sovellus ilmainen, mutta vaatii Adoben lisenssin
Kenelle: Kuvankäsittelyn ammattilaisille

Käsitteletkö kuvia paljon myös koneella? Adobe Lightroom on erittäin käytännöllinen ohjelma kaikille kuvien kanssa jatkuvasti työskenteleville. Tällä hetkellä Adobe tarjoaa Photoshopin ja Lightroomin uusimmat versiot yhteisellä 12,39€ kuukausimaksulla. Kun sinulta löytyy Lightroom tietokoneeltasi, saat sen käyttöön myös mobiililaitteillesi. Lightroom on samaan aikaan sekä äärimmäisen kattava että helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, niin mobiililla kuin pöytäkoneellakin. Jos työpaikaltasi löytyy Adoben lisenssit entuudestaan, kannattaa Lightroom Mobileen tutustua heti.

Aviary

Saatavuus: iOS, Android. Myös oma versio Windows Phonelle
Hinta: Ilmainen
Kenelle: Photoshopia kaipaavalle, joka vaatii monipuolisempia kuvankäsittelyn työkaluja

Aviary tarjoaa keskeisimmät kuvankäsittelyn työkalut ja vähän enemmän. Kirkkautta, värejä ja kontrasteja voi säädellä helposti ja monipuolisesti, mutta jälki ei kuitenkaan ole yhtä miellyttävää kuin esimerkiksi AfterLightilla – tämä voi kuitenkin olla makuasia. Näiden perustoimintojen lisäksi Aviarylla voi esimerkiksi poistaa ihon virheitä. Ylläolevassa esimerkkikuvassa näkyy, kuinka kasvoilta on poistettu nenäkoru ja hampaat valkaistu. Lisäksi sovelluksella voi muuttaa osan kuvasta mustavalkoiseksi, piirtää kuvaan, lisätä tekstejä ja tarroja sekä tehdä meemin.

WordSwag

Saatavuus: iOS
Hinta: 3,99€
Kenelle: Sitaatteja ja motivaatiotekstejä rakastavalle

WordSwag on mobiilisovellukseksi keskivertoa hintavampi, mutta monipuolinen työkalu. Kuvan taustalle voi lisätä WordSwagin valmistaustakuvia, oman kuvakirjaston kuvia tai hakea sovelluksen sisällä kuvia suoraan Pixabay-kuvapankista. Sovellus toimii hyvinkin yksinkertaisesti: kun kuva on lisätty, siihen lisätään teksti ja haluttu tyyli. WordSwag osaa muokata lauseet kuvaan sopivaan muotoon automaattisesti.

Haluaisitko oppia tekemään ammattimaisia kuvia someen? Pyydä meiltä tarjous Canva-koulutuksesta!

Canva-koulutus, kyllä kiitos!