Ota yhteyttä

Discord - virtaviivainen viestintäpalvelu - Kuulu

3 toukokuuta 2020

Discord on viestintäpalvelu, jossa viestitään puheen ja tekstin välityksellä. Se toimii omalla ohjelmistolla tai selaimella, tietokoneella tai puhelimella.

Discord on viestintäpalvelu, jossa yhteydenpito onnistuu helposti puheen ja tekstin välityksellä. Discordin käyttö onnistuu joko omalla ohjelmistolla tai selaimella, niin tietokoneella kuin puhelimella.

Discordin suosio kasvaa nopeasti ja neljän vuoden aikana se onkin saanut jo 250 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja uusia tulee miljoona kuukaudessa, lähde .

Discord toimii työpöytäsovelluksena tai puhelin-apilla, mutta sen rajoitettu käyttö onnistuu myös nettiselaimella. Kirjautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite sekä itse keksitty käyttäjänimi ja salasana. Ohjelman lataamisen ja asentamisen jälkeen luodaan oma käyttäjätili. Tämä käy nopeasti. Tämän jälkeen voi liittyä olemassa olevalle Discord-palvelimelletai luoda oman.

Miten Discord toimii?

Discordissa kuka tahansa voi luoda palvelimen, jonka sisälle on mahdollista luoda eri puhe- ja tekstikanavia. Palvelimelle on voidaan kutsua käyttäjiä helposti kutsulinkillä.

Palvelu on erittäin kevyt ja virtaviivainen, se toimii vanhemmillakin koneilla näppärästi. Discord on alunperin kehitetty aktiivisille pelaajille, joten puhekanavilla on kiinnitetty huomiota matalaan latenssiin, jotta puhe tapahtuisi mahdollisimman reaaliajassa. Ominaisuus, joka on erityisen tärkeä nopeatempoisessa pelaamisessa.

 Nykyisin Discordia käytetään moneen muuhunkin.

Palvelimen perusnäkymästä näkee helposti onko Voip-puhekanavilla porukkaa ja liittyminen tapahtuu napin painalluksella. Puhekanavilla on mahdollista striimata pelejä tai näytön sisältöä. Palvelimien sisäisten puhevanavien lisäksi Discordin mahdollistaa myös käyttäjien väliset video- ja äänipuhelut. Äänichatissa osallistujia voi olla rajattomasti.

Tekstikanaville pystyy kirjoittamaan, laittamaan gifejä tai lataamaan kuvia tai pieniä videoita (max. 8Mb ilmaisversiossa).

Tältä näyttää Discordin perusnäkymä
Discordin perusnäkymä. Vasemmassa reunassa näkyvät pallot ovat eri palvelimia, joihin käyttäjä on liittynyt. Sen vieressä teksti ja äänikanavat, keskellä avatu chat-kanava ja oikeassa reunassa palvelimen käyttäjät.

Mihin Discordia käytetään?

Discordin vahvuus on loistava skaalautuvuus. Discordia käytetään niin yhteydenpidossa kaverien kanssa, kuin kokonaisten valtavien peliyhteisöjen keskustelualueina. Suurimmilla Discord-palvelimilla on satojatuhansia käyttäjiä. Palvelimen sisälle on mahdollista luoda hierarkiaa salattujen kanavien ja moderaatoreiden avulla. Yksinkertaistettuna: Striimaajan Discordissa voi olla kaikille avoimia keskustelualueita, maksaville-tilaajille tarkoitettu vip-alue sekä moderaattoreille tarkoitettu alue.

Yleisnäkymä kanaliigan Discordista
Suomalainen e-sports firmaliiga Kanaliiga käyttää Discordia tiedottamiseen ja yhteisön luomiseen

Discord koulutus- ja tukikäytössä

Puhekanavilla on myös mahdollista striimata näytön sisältöä. Tämän ansiosta Discord toimii hyvin myös koulutuskäytössä. Yleisnäkymästä on helppo nähdä, onko kanavilla porukkaa ja mukaan on helppo hypätä. Simppelisti toimivat puhekanavat mahdollistavat myös nopean hyppimisen eri kanavien välillä: pienempiin ryhmiin jakautuminen on siis helppoa.

Moni oppilaitos on ottanut Discordin opetuksen tukikäyttöön. Katso esimerkiksi Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oman Juniversityn Virtuaalihelppi, joka auttaa läksyissä .

Lisäksi Discordia käytetään paljon nuorisotyössä. Myös vertaistukea on tarjolla nuorille runsain mitoin, kun Suomen mielenterveys ry:n ylläpitämä Sekasin-kanavan suosio suorastaan räjähti heti, kun se perustettiin.

Katso alta video, kuinka Discordia voi hyödyntää etäopetuksessa

Katso alta video, mitkä ovat Discordin opetukselliset ominaisuudet

 

 

Mitä ovat Discord-Botit?

Discordissa monet ominaisuudet eivät tule itse pääpalvelussa, vaan niiden käyttämiseen tarvitaan ulkopuolista apua: botteja. Kuka tahansa voi kehittää Discord-botin, joka pystyy automatisoimaan asioita palvelimilla taikka tuomaan uusia ominaisuuksia. Discordilla on oma lista virallisista boteista . Nämä työkalut helpottavat suurien yhteisöjen hallintaa ja tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia yhdistää eri some-palveluja keskenään. Discordiin on kehitetty myös valtava määrä yksityisiä botteja jotka mahdollistavat vaikkapa yhteisen musiikin kuuntelun puhekanavalla.

Mikä on Discord Nitro?

Nitro on Discordin maksullinen versio. Nitro mahdollistaa parempitasoisen striimaamisen, suurempien tiedostojen jakamisen, omien gifien lataamisen palveluun sekä erilaisten custom-emojien käytön. Nitron avulla saa käyttöön myös custom tagit ja merkit, joilla voi näyttää tukevansa Discordia tai valitsemiaan palvelimia. Kaikki Discordin tärkeimmät ominaisuudet toimivat myös ilmaisena, mutta suurempi tiedostolataus ja striimauslaatu ovat varsin päteviä ominaisuuksia tehokäyttäjälle.

Onko Discord turvallinen?

Jokainen käyttäjä pääsee itse luomaan palvelimen, jossa voi keskustella yksityisesti sinne kutsuttujen muiden käyttäjien kanssa. Käyttäjä voi liittyä myös olemassa oleviin palvelimiin. Asetuksissa voi itse säädellä esimerkiksi ketkä voivat lisätä sinut ystäväksesi. Tilin avattuaan pitää ensin käydä manuaalisesti asettamassa tiukimmat suojaukset päälle, jos haluaa ne käyttöön.

Sisältöjä voi suodattaa automaattisesti. Käyttäjällä voi siis suodattaa jo ennakkoon sisältöjä suodatttimella, joka tunnistaa ja poistaa automaattisesti kuvat ja lataukset, jotka sisältävät sopimatonta materiaalia. Discord lupaa suojata arkaluonteista informaatiota, kuten yhteystiedot ja keskustelut.

Kullakin yhteisöllä Discordissa on tiukat säännöt, kuinka linjoilla tulee käyttäytyä tai millaista materiaalia siellä saa jakaa. Discordin puolelta ei käyttöä ja liikennettä aktiivisesti valvota. Globaali tiimi seuraa toimintaa kuitenkin ympäri vuorokauden ja heille voi raportoida mm. väärinkäyttö- ja kiusaamistapaukset.

Mistä Discordin saa?

Discordin voi ladata ilmaiseksi käyttöön heidän omilta sivuiltaan: https://discordapp.com/ . Oman palvelimen luominen tapahtuu helposti ja ilmaiseksi ohjelmassa. Netistä löydät valtavan määrän linkkejä erilaisiin julkisiin palvelimiin, mistä voi käydä ottamassa mallia suuremman palvelimen luomiseen.

Katso video miten otat Discordin käyttöösi.

 

 

 

Kuulu kouluttaa, lue koulutustarjouksemme ja katsotaan yhdessä mitä voimme tehdä!

Pyydä koulutustarjous