Ota yhteyttä

Graafikon vinkit: visuaalisesti parempaa sisältöä Instagramiin

Graafikon vinkit: Näin luot visuaalisesti laadukasta sisältöä Instagramiin. Instagram markkinointi piristyy pienillä panostuksilla.

Löydät blogistamme mahtavia vinkkejä Instagram-markkinointiin Instagram-tunnisteen takaa. Tällä kertaa otamme aiheeseen hiukan erilaisen näkökulman, kun graafikkomme antaa vinkkejä visuaalisesti parempiin Instagram-sisältöihin.


@nikebasketball

1. Päätä oma tyylisi

Jos haluat erottua profiilillasi muiden joukosta, valitse Instagram-tilillesi tunnistettava tyyli. Pelkistetyt ja vaaleat kuvat ovat Instagramissa todella suosittuja, mutta ole luova – jos värit ovat sinun juttusi, käytä niitä rohkeasti! Omaa tyyliä voi määritellä monenlaiset asiat. Ehkä käytät kuvissasi tiettyjä värisävyjä, ehkä ne on kuvattu ylhäältäpäin (flatlay-kuvat) tai kuvissa esiintyy aina jokin tuote, jota yrityksesi myy. Ideaalitilanteessa seuraajasi voisivat tunnistaa kuvasi muiden joukosta, vaikka eivät näkisi käyttäjänimeäsi kuvan yläpuolella. Minulla on tapana kuvata kaikki Instagram-kuvani valkoista taustaa vasten, ja pyrin tuomaan kuvissa esiin vain yhden esineen tai asian kerrallaan.

Aluksi kannattaa ottaa rohkeasti mallia isoista yrityksistä ja muista suosituista käyttäjistä, joilla Instagram on jo hallussa. Seuraa mahdollisimman montaa ja löydä omat suosikkisi! Näin pääset myös paremmin jyvälle, millaisesta kuvatyylistä itse pidät eniten. Esimerkiksi Nike Basketball käyttää profiilia luovasti luoden useilla kuvia erilaisia sarjoja, Oreon värikkäistä kuvista löytyy aina Oreo-keksi ja Starbucks luottaa maanläheisiin väreihin ja kahvikuppeihin.


@redbull

2. Panosta laadukkaisiin kuviin

Tämä saattaa tulla monille yllätyksenä, mutta Instagram-kuvia ei ole pakko kuvata puhelimella. Jos käytössäsi on järjestelmäkamera, käytä sitä mahdollisuuksien mukaan. Useimmissa uusissa kameramalleissa on myös kätevä Wi-Fi, jolla kuvat saa siirrettyä suoraan kamerasta puhelimeen langattomasti. Kaikilla ei tietenkään ole tällaista välineistöä käytössään, ja se on ihan ok – myös puhelimella saa laadukkaita kuvia, kun näkee kuvien eteen hiukan vaivaa.

Minä tykkään kuvata Instagram-kuvani aina luonnonvalossa. Pilvinen sää on tähän ideaali, sillä se tuo kuviin pehmeyttä ja kauniit värisävyt. Vältä suoraa auringonpaistetta, joka aiheuttaa kovia kontrasteja ja tummia varjoja. Varsinkin talvisin luonnonvalo on Suomessa melko niukassa, ja ratkaisuna kuvaankin yleensä viikonloppuisin useita kuvia kerrallaan. Vain yhdellä kuvaussessiolla saan helposti kasaan seuraavan viikon Instagram-sisällöt – kätevää!


@tacobell

3. Opettele kuvankäsittelyn salat

Mikään kuva ei ole niin hyvä, ettei sitä voisi kuvankäsittelyllä parantaa. Kuvankäsittelyn avulla voit esimerkiksi tehdä kuvista valoisampia ja lisätä niiden terävyyttä. Filttereiden käytössä olen tarkka – pahimmillaan filttereillä kyllästetyt kuvat näyttävät epäammattimaisilta. Filttereillä on kuitenkin helppoa luoda oma tunnistettava tyyli, jos keskityt käyttämään kuvissasi vain paria valittua filtteriä. Esimerkiksi VSCO ja ColorStory tarjoavat mobiilisovelluksissaan kauniita filttereitä, joiden voimakkuutta voi säätää. Inspiraationa tyylikkääseen filttereiden käyttöön katso esimerkiksi Coca-Cola Suomi ja Taco Bell . Minun kuvissani ei paljoa filttereitä näy, ja editoinkin kuvani useimmiten vain Instagramin sisäänrakennetuilla kuvasäädöillä. Tässä nopea kooste, mitä toimintoja itse käytän eniten:

SÄÄDÄ: Suorista vinossa oleva kuva.
KIRKKAUS: Lisää kirkkautta tummiin kuviin tai tasapainoita ylivalottunutta kuvaa.
KONTRASTI: Lisää tai vähennä kontrastia.
LÄMPÖ: Taita kuvien keltaisuutta. Älä kuitenkaan liioittele, kuvan ei tarvitse olla sininen!
KYLLÄISYYS: Tämä riippuu omasta tyylistäsi. Jos pidät värikkäistä kuvista, korosta kuvan värejä lisäämällä kylläisyyttä. Minä pidän hillityistä sävyistä, joten laitan kylläisyyttä usein hivenen miinukselle.
KOROSTUS: Tekee valkoisesta valkoisempaa. Lisää tällä valoa tummiin kuviin.
VARJOT: Tekee tummemmasta tummempaa. Lisää tällä kontrastia tai lisää valoa kuvan tummiin kohtiin.
TERÄVÖITÄ: Lisää terävyyttä kuviin. Huomioi kuitenkin, että epäselvää ja sumeaa kuvaa ei voi tällä pelastaa.


@oreo

4. Hanki lavasteita

Kuvien lavastaminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta se on itse asiassa kuvauksen hauskin osuus. Tässä saat käyttää rutkasti mielikuvitusta ja luovuutta. Esimerkiksi erilaisia kartonkeja, lahjapapereita ja tapetteja käyttämällä voi luoda kuvillesi mielenkiintoisia taustoja. Entäpä vaikka sanomalehti tai kartta? Voit myös hyödyntää erilaisia pintoja työpaikalla tai kotona. Meidän toimistolta löytyy ruohomatto ja lautaseinä, jotka ovat päässeet mukaan useisiin Instagram-kuviin.

Sattumanvaraisilta näyttävät Instagram-asetelmat tuovat arkisen tunnelman, vaikka niiden asetteluun on saatettu käyttää paljon aikaa. Asetelmilla voi myös leikitellä ja luoda erilaisia ympäristöjä kuville. Jo aiemmin mainittu Oreo on lavasteiden mestari, jolta kannattaa hakea inspiraatiota!


Ote omasta Instagram-fiidistäni

5. Harjoittele sinnikkäästi

Usko pois, myös minun Instagram-kuvani olivat aluksi filtteröityjä ja amatöörimäisiä, vaikka olen harrastanut valokuvausta vuosikaudet. Aloita seuraamalla inspiroivia tilejä ja kokeile kopioida niiden tyyliä. Vain kokeilemalla löydät oman kantavan teemasi, jota voit hyödyntää Instagramissa. Onnea matkaan! Ja älä suotta turhaudu omasta taitotasosta aloittaessasi, tekemällä oppii parhaiten. Katso vaikka tämä motivoiva video .

Kiinnostaako Instagram yrityskäytössä? Pyydä tarjous räätälöidystä koulutuksesta!

Instagram-koulutus

 

Canva-koulutus, kyllä kiitos!