Ota yhteyttä

Instagram video – Instagram yhdistää eri videomuodot yhteen paikkaan - Kuulu

9 marraskuuta 2021

Instagram yhdistää videomuotonsa ja lakkauttaa IGTV:n sellaisena, kuin se on tunnettu. Videoanalytiikka yksinkertaistuu ja yhdenmukaistuu samalla.

Muutama vuosi sitten julkaistu Instagramin oma videopalvelu IGTV on tullut sellaisenaan tiensä päähän ja tilalle tulee yhdenmukaisemman Instagram kokemuksen mahdollistava Instagram videoformaatti.

Mikä Instagram video siis on ja, miten se eroaa kanavan muista julkaisuvaihtoehdoista? Tutustutaanpa tarkemmin:

Instagram video – uusi sisältömuoto

Instagram video yhdistää IGTV-materiaalin ja videot. Olet ehkä jo huomannut, että profiiliin on ilmestynyt kohokohtien alle uusi play-mallinen kuvake . Tämä on uusi video tabi, josta muiden käyttäjien on helpompi päästä tutustumaan videosisältöön ja uusiin ladattuihin videoihin.

Instagram video on Instagramin uusi videoformaatti
Instagram-profiiliin on ilmestynyt kohokohtien alle uusi play-mallinen kuvake. Tämä on uusi video tabi, josta muiden käyttäjien on helpompi päästä tutustumaan videosisältöön ja uusiin ladattuihin videoihin.

Aikaisemmin feedin julkaistut videot siirtyvät myös automaattisesti uuden video tabin alle.

Instagram-videon tekniset vaatimukset

Videoiden tekniset vaatimukset pysyvät samana IGTV:n kanssa

  • Videon pituus voi olla jopa 60 minuutti a
  • Kuvasuhteen on oltava vähintään 4:5 ja enintään 9:16

Syötteessä näkyvien videoiden esikatseluaika on nostettu 60 sekuntiin aikaisemman 15 sekunnin sijaan. Tällä muutoksella kiinnostuneet käyttäjät näkevät enemmän videosi sisältöä kerralla, eikä heidän tarvitse siirtyä niin nopeasti eteenpäin. Katsoja todennäköisesti sitoutuu entistä paremmin häntä kiinnostavaan sisältöön.

Tarjolla uusia ominaisuuksia

Editointi

Instagram video tarjoaa myös uusia ominaisuuksia – videon leikkaamiseen on tarjolla enemmän vaihtoehtoja, videoon voi lisätä filttereitä sekä tägätä ihmisiä ja paikkoja. Videota voi myös klikata, jolloin sen saa näkymään näytön koko ruudulla ja voit jatkaa selailemalla samalla muuta kiinnostavaa sisältöä.

Lataaminen & selaaminen

Videoiden lataamisen ja videoiden selaamisen sanotaan olevan nyt helpompaa – videoita pystyy edelleen lataamaan suoraan kameran rullasta klikkaamalla Instagramin kotivalikon oikeassa yläkulmassa olevaa + -merkkiä ja valitsemalla ”julkaise” vaihtoehdon.

Videoita voi edelleen julkaista ristiin sekä tarinoiden puolella, että lähettää suoraan toiselle käyttäjälle direct message- toiminnon kautta.

Mainostaminen

Videoilla voidaan tavoittaa tehokkaasti uutta yleisöä ja kohderyhmää. Videojulkaisujen mainostus onnistuu edelleen. Mainostettavat videot vertaantuvat Facebookissa näkyviin in-stream videoihin. Huomio kuitenkin mainontaa tekeville, että mainostettavien videoiden esikatselu pysyy kuitenkin edelleen 15 sekunnissa. Mainostettavien videoiden tulee myös edelleen olla maksimissaan 60 sekunnin pituisia .

Kävijätiedot

Videojulkaisujen ja IGTV:n videoiden kävijätiedot löytyvät jatkossa kätevästi yhdestä paikasta, videot-osiosta. Vanhempien videojulkaisujen kävijätiedot pysyvät edelleen julkaisut-osiossa.

Instagramin muut tämänhetkiset tarjolla olevat julkaisuvaihtoehdot:

Instagram feed

Instagram lähti liikkeelle kuvanjakamisalustana. Siitä on kuitenkin kuljettu jo pitkä tie ja muut sisältövaihtoehdot nojaavat vahvasti liikkuvaan kuvaan. Kuvien jakaminen on kuitenkin edelleen melko suosittua ja ne tuskin tulevat häviämään ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. Toimivat kuvakoot Instagram kuvajulkaisuille ovat tutut neliö ja 4:5.

Kela

Instagramin toiseksi uusin sisältömuoto sai päivänvalonsa vuonna 2020. Kela (tai Reels) on nykyään maksimissaan 60 sekunnin pituinen video, johon pystyy yhdistämään tarinan tavoin erilaisia elementtejä, kuten musiikkia, gifejä ja tarroja. Tekstiä ja hastagejä voi lisätä myös haluamansa möärän. Kelat saa näkyviin oman profiilin seinälle tai ne voi julkaista näkymään pelkästään search osion videomateriaaleissa.

Instagram stories

Tarinat ovat lyhyitä, maksimissaan 15 sekunnin pituisia klippejä, joita voi olla useampi peräkkäin. Stooreista olemme kirjoittaneet neljäosaisen oppaan, ja löydät kirjoitukset tämän kirjoituksen alta. Aktiiviset tarinat ilmestyvät käyttäjän profiilikuvan alle. Tästä merkkinä on profiilikuvan ympärillä oleva värikäs rengas. Tarina saattaa muodostaa usein pidemmän kokonaisuuden tai ne voivat olla yksittäisiä reaktioita johonkin asiaan tai tapahtumaan. Instagram stoori voi olla käyttäjän jakama kuva tai video. Tarinat säilyvät muiden käyttäjien katsottavina 24 h. Sen jälkeen ne katoavat muiden nähtävistä. Voit kuitenkin koota omat tarinasi profiiliin kohokohtiin ja antaa niille oman profiliin yleisilmeeseen sopivan yksilöidyn kansikuvan ja selitteen. Näin tarinoita voi katsella myös jälkikäteen.

Instagramin pyrkimys on siirtyä yhä enemmän liikkuvan kuvan jakamisalustaksi, ja vahvasti näyttää siltä, että uudistuksissa suositaan hyvin vahvasti videomateriaaleja. Nähtäväksi jää, mikä mahtaa olla seuraava askel.

Täältä näet mitä Instagram itse aiheesta kertoo.

Mikäli Instagram-koulutus kiinnostaa, paina tästä

Instagram-koulutus