Ota yhteyttä

Instagram yritykselle – ota hyödylliset yritystilin ominaisuudet käyttöön

Instagram-mainonta on helppoa muutamien hyödyllisten Instagram-yritystilin ominaisuuksien ansiosta. Lue blogista, miten Instagram toimii yrityskäytössä ja miten markkinointi instagramissa helpottuu yritystilin ominaisuuksien avulla.

Suomalaisia Instagramin käyttäjiä on jo pari miljoonaa ja heistä 70 % käyttää sitä päivittäin. Puolet miljardista Instagramin käyttäjästä seuraavat ainakin yhtä tiliä, joka kuuluu kaupalliselle yritykselle.

Tämä Instagramin massiivinen käyttäjäkunta on parhaiten yritysten tavoitettavissa yritystilin avulla. Jos olet epävarma siitä, sopiiko Instagramin yritystili sinulle, lue kirjoituksemme Instagramin erilaisista tilivaihtoehdoista . Yritystilillä on erityisesti Instagram-markkinointia helpottavia työkaluja. Yritystili on saatavilla kaikille ja mikäli yrityksellä on ennestään yritystili Facebookin puolella, Instan yritystiliä voi myös hallinnoida Facebookin kautta pöytäkoneella.

Yrityksen Instagram-markkinointi helpottuu yritystyökalujen avulla

Yhteydenotto-nappi

Yritystileillä on profiilissaan ylimääräinen ”yhteydenotto”-nappi samalla riville kuin ”seuraa”-nappi. Yritys voi valita, miten seuraajia kehotetaan ottamaan yhteyttä: soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tämä parantaa erityisesti yritysten asiakaspalvelua Instagramissa ja aktivoi hiljaisempia käyttäjiä osallistumaan.

Sijaintitiedot kartalle

Yritystilissä on nykyisen bion eli kuvauksen alla myös erityinen paikka osoitteelle, jotta yrityksen löytäminen helpottuu. Klikkaamalla osoitetta, avautuvat yrityksen sijaintitiedot kartalle ja älypuhelimen paikkatietoa hyödyntämällä käyttäjä saa reittiohjeet yritykseen. Yritystilin karttaominaisuuden ansiosta on asiakkaiden helpompi löytää paikan päälle.

Näytä kartalla ominaisuus perustuu Google Mapsiin
Näytä kartalla ominaisuus perustuu Google Mapsiin
Instagram yritysprofiilin sijaintitiedot
Klikkaamalla yrityksen osoitekenttää, klikkajalle avautuu vaihtoehtovalikko, josta voi valita avaako karttanäkymän Google mapsissa vai jossakin toisessa karttasovelluksessa, mitä tykkää puhelimellaan käyttää.

Kattavat seuraajatiedot

Samaan tapaan kuin Facebookin yrityssivut, Instagramin yritystilit näkevät henkilökohtaista tiliä enemmän tietoa seuraajistaan, käyttäjien sitoutumisesta ja esimerkiksi siitä, mitkä julkaisut seuraajia kiinnostavat. Yritystili tunnistaa seuraajiensa ilmoittaman sijaintitiedon kaupungin tarkkuudella. Instagram jopa näyttää suosituimmat ajankohdat, jolloin seuraajat käyttävät Instagramia.

Yritystilin julkaisujen tietoja voi myös tarkastella viikon tai 30 päivän aikajänteellä. Näin saa tietoa siitä, miten moni seuraajista on nähnyt julkaisun tai sitoutui julkaisuun, ja päätellä yleisiä kehityssuuntia. Instagram Stories -puolelta näet muu muassa katselijoiden lukumäärän ja ketkä ovat stoorejasi nähneet. Voit myös palvella asiakkaitasi paremmin esimerkiksi yksityisviestein, jos yrityksesi on Instagramissa!

Tiedot seuraajista auttavat määrittämään paremmin optimaaliset julkaisujen ja mainosten julkaisuajat, sekä saamaan aikaan parhaan mahdollisen sitoutumisprosentin. Kaikki tämä mobiilisovelluksessa. Lue aikaisempi blogikirjoituksemme Instagram analytiikasta, niin ymmärrät tarkemmin mitä kaikkea statistiikkaa saat.

insta statsit

Mainostyökalu

Yritystilillä pystyy myös mainostamaan julkaisuja helposti. Mainostyökalun avulla voidaan kääntää hyvin menestyneet julkaisut suoraan mainoksiksi jopa mobiilisovelluksessa.  Mainoksen luominen on niinkin helppoa kuin jo jaettuun julkaisuun aktivointinapin lisääminen. Voit myös luoda erillisiä Instagram Stories -mainoksia. Yritystilillä voi itse rajata kohdeyleisön tai antaa Instagramin ehdottaa sopivaa kohderyhmää. Sen jälkeen valitaan mainostuksen kesto sekä käytettävä rahasumma.

Yritystilin luominen on ilmaista ja teet sen helposti – tarvitset vain yrityksellesi Facebook-tilin, jonka linkität Instatiliin. Yrityksen tiedot ja kontaktit voidaan siirtää näppärästi suoraan Facebookista, joka siis omistaa Instagramin.

Instagram mainostyökalut
Instagram-mainostus voidaan haluttaessa tehdä Instagramin kautta. Suosittelemme kutenkin mainonnan tekemistä Facebookin Businessuiten kautta, jotta saadaan kaikki mainostustyypit ja kohdennukset käyttöön.
Instagram julkaisun mainostaminen
Jos mainostaja on kiireinen, hän voi halutessaan mainostaa julkaisuja suoraan julkaisujen alta. Suosittelemme silti käyttämään Facebookin mainostustyökalua myös Instagram-mainontaan, jotta saadaan kaikki mainostyypit käyttöön.

Tarvitsetko apua tehokkaaseen Instagram-markkinointiin? Ota yhteyttä ja katsotaan yrityksellesi sopiva ratkaisu! Pidämme vuosittain kymmeniä Instagram-koulutuksia ja olemme ylläpitäneet lukuisia asiakkaidemme Instagram-tilejä.

Instagram-koulutus