Ota yhteyttä

Kielletyt ja toimimattomat Instagram-hashtagit – älä käytä näitä Instassa

30 marraskuuta 2014

Instagramissa tietyt hashtagit eli aihetunnisteet eivät toimi. Nämä ovat Instan kieltämiä, hyvän maun vastaisia tai liian yleisiä. Niitä käyttämällä kuvasi ei löydy hakemalla, ainoastaan omasta kuvagalleriastasi. Lue blogistamme lista toimimattomista, kielletyistä ja rikkinäisistä hashtageista.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Instagramin käyttäjät ovat ehkä huomanneet, että jotkut tietyt hashtagit eli aihetunnisteet eivät toimi niin kuin niiden pitäisi. Nämä ovat ns. rikkinäisiä hashtageja, jotka Instagram on syystä tai toisesta tehnyt toimimattomaksi. Kannattaa pitää rikkinäiset häsät mielessä senkin takia, että vaikka kuvatekstiä muokkaisi jälkikäteen, kuva ei silti ilmesty hakutuloksiin myöhemminkään.

Törkeydet eivät toimi ja tietyt sanat on kielletty

Kirosanojen ja muiden mahdollisesti loukkaavien tai törkeiden sanojen toimimattomuuden syy on aika selvä. Näitä ovat myös monet laihdutukseen liittyvät sanat. Näillä rajoituksilla suojellaan etenkin nuoria Instagram-käyttäjiä, ja hyvä niin. Vaikka palvelun ikäraja on 13 vuotta, kaikki eivät sitä noudata ja ikävä kyllä Instagramissa on runsaasti alaikäisiä käyttäjiä.

Ilmeisesti osa laihduttamiseen liittyvistä, aiemmin toimimattomista hashtageista, on tuotu takaisin käyttöön, mutta niiden yhteydessä näkyy sisältövaroitus sekä linkki Kansainvälisen Syömishäiriöliiton sivuille.

Yllättävät kielletyt hashtagit

Yllättävää kyllä myöskään seuraavat hashtagit eivät toimi:

  • #IG
  • #ilovemyinstagram
  • #instagram
  • #instagirl
  • #iphone
  • #iphone4s
  • #photography
  • #popular

Näiden hashtagien toimimattomuuteen on selityksenä se, että Instagram pitää niitä liian yleisinä eivätkä ne tuo riittävästi arvoa loppukäyttäjille.

Miltä kielletty hashtag näyttää?

Kuulu koulutti SGN Groupille muun sosiaalisen median lisäksi Instagramin käyttöä, ja samalla saimme hyvän muistutuksen, että hashtag #instagram ei ole toimiva häsä.

Instagram-koulutuksen yhteydessä huomattiin, ettei #instagram toimi.

Kun käytät yhtäkin kiellettyä hashtagia kuvassasi, sitä ei löydy hakemalla mistään. Rikkinäisellä tunnisteella varustettu kuva löytyy ainoastaan omasta kuvagalleriastasi. Yritä painaa rikkinäiset häsät mieleesi, mutta ei hätää, ei niitä aina ammattilainenkaan muista.

Vaikka näyttäisi, että #instagram toimii normaalisti kuten muut hashtagit, niin ei kannata mennä lankaan: kun hashtagin sisältöä menee tarkastelemaan, se onkin tyhjä.

#instagram ei ole sallittu hashtag.

Haluaisitko oppia käyttämään Instagramia tehokkaasti ja tavoitteellisesti markkinoinnissasi? Osallistu avoimiin Instagram-koulutuksiimme tai pyydä tarjous räätälöidystä koulutuksesta niin katsotaan yhdessä juuri teille sopivin kokonaisuus!

Instagram-koulutus