Ota yhteyttä

Kun työyhteisöstä tulee toinen perhe – työyhteisön merkitys hyvinvoinnissa

17 tammikuuta 2018

Riittävä uni, liikunta ja hyvä ravinto ovat perustekijöitä työhyvinvoinnin kannalta. Niiden lisäksi työhyvinvointiin vaikuttaa ennen kaikkea työyhteisö.

Yksi tärkeimmistä työhyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä on kollegat. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus työelämästä ja suurin työssä viihtyvyyteen vaikuttava tekijä ovat olleet työkaverit. Vaikka työpaikkoja on ollut useampi, monet ex-kollegat ovat edelleen ystäviäni.

Tiedä mihin haet töihin

Itse halusin Kuuluun töihin siksi, että olin saanut yrityksen työntekijöistä ammattitaitoisen ja mukavan kuvan somen kautta. Halusin työskennellä markkinoinnin ammattilaisten kanssa. Ennakkoajatukseni pitivät paikkansa, sillä kuululaiset ovat alan kovimpia tekijöitä, joita olen koskaan tavannut. Sen lisäksi, että he itse osaavat asiansa, jakavat he mielellään osaamistaan koko työyhteisöön. Kaikilla on omat supervoimansa ja kiinnostuksen kohteet, joten aina löytyy apua, kun tulee itselle uusi asia vastaan.

Intohimosta lajiin

Vaikka töitä tehdään kovalla tahdilla, jokaiseen päivään mahtuu myös hassuttelua ja asioihin osataan suhtautua keskimääräistä rennommin. Olen miettinyt useasti, mistä se johtuu. Vaikka olemme kaikki hyvin erilaisia ihmisiä niin horoskooppien kuin persoonallisuustestienkin mukaan, on kaikilla samanlainen intohimo työtään kohtaan. Ehkä se on se merkittävin tekijä, joka näkyy kaikkien tekemisessä ja hioo porukkaa yhteen.

Tämä on poikkeuksellinen työyhteisö myös siinä mielessä, että kollegat viettävät aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Vieläpä ilman, että työnantaja erikseen kannustaa siihen tai osallistuu kustannuksiin. Ei ole mitenkään harvinaista, että töiden jälkeen lähdetään keilaamaan tai käymään lasillisilla keskustassa. Keväällä on tiedossa yhteinen laskettelureissu Lappiin ja pidennetty viikonloppu ulkomailla. Voitteko kuvitella – työkaverit viihtyvät toistensa seurassa niin hyvin, että lähtevät ulkomaille asti viettämään aikaa yhdessä? Aika ainutlaatuista! Ylpeänä voin kutsua näitä ihmisiä toiseksi perheeksi.

Kiinnostaako yhteistyö Kuulun kanssa? Ota yhteyttä ja katsotaan mitä voimme tehdä yhdessä!

Ota yhteyttä

Kuuntele podcast, jossa artikkelin kirjoittaja yhdessä muiden kuululaisten kanssa kertoo hyvinvoivasta työyhteisöstä.