Ota yhteyttä

Mistä saan ladata ilmaisia kuvia mainoskäyttöön?

17 joulukuuta 2016

Mistä voi ladata kuvia omaa markkinointikäyttöä varten ilmaiseksi? Esittelemme kirjoituksessa muutaman ilmaisen kuvapankin.

Lataa kuvat kuvapankeista CC0-lisenssillä, niin käyttö on vapaata

Valokuvia käyttäessä noudatetaan aina tekijänoikeuksia. Kun lataat kuvapankista kuvia mainoskäyttöön, varmistathan ensin, että valokuville on annettu Creative Commonsin CC0-lisenssi. CC0-lisenssi tarkoittaa sitä, että valokuvaa voi lupaa pyytämättä kopioida, muokata, levittää ja esittää, mukaan lukien kaupallisessa tarkoituksessa. Kuvan lähdettä ei tarvitse ilmoittaa . Eli käytännössä voit siis ladata kuvan itsellesi, muokata sitä kuvankäsittelyohjelmalla eri muotoiseksi ja väriseksi ja lisätä päälle vielä tekstiä. Ja tämän jälkeen voit vielä mainostaa sitä rahalla esimerkiksi Facebookissa.

CC0-lisenssi on yleensä mainittu kuvapankkien tiedoissa. Jos tätä CC nollaa itsessään ei ole mainittu, tarkista kuitenkin onko nämä luvat annettu muuten kirjallisessa muodossa. Eli lukeeko kuvapankissa konkreettisesti, että kuville saa tosiaan tehdä ihan mitä tahansa. Tosin yhtä juttua CC nollakaan ei salli, nimittäin kuvien uudelleenmyyntiä. Et voi siis ladata ilmaisista kuvapankeista valokuvia itsellesi ja myydä niitä sitten eteenpäin vaikka asiakkaillesi. Ei mikään paras bisnesidea 🙂

Ilmaisia kuvapankkeja on todella paljon, mutta kurkkaa esimerkiksi sellainen kuin Pexels.com . Tämän kuvapankin kaikissa kuvissa on käytössä CC0-lisenssi, eli voit käyttää niitä huoletta. Pexelsistä löytyy tyylikkäitä kuvapankkikuvia monenlaisiin tarkoituksiin. Jos taas tarvitset selkeästi suomalaista maisemaa, tsekkaa uusi suomalainen kuvapankki kuviasuomesta.fi . Tästä kuvapankista ei vielä löydy ihan älyttömästi kuvia, mutta kaikki ovat laadukkaita ja varmasti suomalaisia.

Suurin osa kuvapankeista on englanninkielisiä. Jos sinusta tuntuu, että englanti ei ole vahvuutesi, Pixabayssa voi käyttää suomenkielisiä hakusanoja. Pixabay ei ehkä ole se kaikkein laadukkain kuvapankki, mutta kyllä sieltäkin käyttökelpoisia kuvia löytyy. Myös Pixabaysta löytyy kuvia Suomesta, kun käytät hakusanaa Suomi.

Alta näet somekuvakoulutuksissa käyttämäämme materiaalia, josta löydät enemmänkin kuvapankkeja ja mitä niistä löytyy.

KUVAKARUSELLI

Pyydä meiltä tarjous, jos haluat ammattimaisen näköistä visuaalista jälkeä!

Ota yhteyttä

Canva-koulutus, kyllä kiitos!