Ota yhteyttä

Miten Kuululle pääsee töihin? - Kuulu

1 heinäkuuta 2020

Jos olet kiinnostunut työskentelemään meillä Kuulussa, lue ehdottomasti tämä blogikirjoituksemme. Esittelemme polut, miten meille yleensä pääsee töihin.

”Miten teille pääsee töihin?”. Tämän kysymyksen kuulee ilahduttavan usein tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Kuulun henkilökunnan työllistymistarinat ovat hyvinkin erilaisia, joten meille voi päästä töihin useammallakin eri tavalla! Tärkeimpiä kriteerejä ovat korkea motivaatiotaso, riittävä substanssiosaaminen ja soveltuvuus työporukkaan. Ja toki on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Tässä muutama reitti, joiden kautta nykyinen henkilökunta on työllistynyt Kuululle vuosien saatossa:

1. Töihin harjoittelun kautta

Saamme runsaasti harjoitteluhakemuksia, ja valikoimme harjoittelijamme huolella – tavoitteena on löytää hiomattomia timantteja, joista voisi tulla harjoittelun jälkeen potentiaalisia kuululaisia! Harjoittelu on loistava tapa työllistyä, sillä jakson aikana ehtii mainiosti näyttää motivaationsa ja oppimiskykynsä! Myös harjoittelija voi oppimisjakson aikana pohtia, olisko meidän tiimi ja työtapa hänelle soveltuva. Monesti harjoittelun päätteeksi rekrytointi onkin helppoa, kun harjoittelija osaa jo valmiiksi työtavat, järjestelmät ja liiketoiminnan raamit! Ja vaikka harjoittelu ei vakituista työpaikkaa toisikaan, harjoitteluajalla saatu oppi ei taatusti mene hukkaan.

Vuosien aikana harjoittelun kautta meille ovat työllistyneet muun muassa Mikko-Pekka Karlin, Henna Kuvaja, Kasper Garam ja Tuomas Hautamäki!

2. Töihin verkostojen tai yhteisten tuttujen kautta

Monesti haastattelemme ihmisiä verkostojemme kautta ennen varsinaisen työpaikkailmoituksen julkaisua. Hyvä kello kauas kantaa – näin se on myös työmarkkinoilla. Monesti saamme tutuilta vinkkiä huippuosaajista esimerkiksi videopuolella, ja olemmekin hyödyntäneet suosituksia valitessamme freelancereita ja haastateltavia. Kannattaa siis tehdä itseä tunnetuksi, jotta ihmiset voivat tarpeen tullen suositella sinua ja osaamistasi. Omaa tunnettuutta voi lisätä esimerkiksi somessa: jaa omia töitäsi, asiakaspalautteita ja muuta asiantuntijasisältöä. Luo omat nettisivut tai tee vaikka vlogi!

Helsingin videotaituri Kim Kauppinen rekrytoitiin aikanaan suoraviivaisesti: osakkaamme Ville marssi Kimin juttusille ja kysyi tulisiko tämä Kuululle töihin!

3. Töihin avoimen työhakemuksen kautta

Saamme runsaasti avoimia työpaikkahakemuksia sähköpostilla, verkkosivujen yhteydenottolomakkeella ja somen yksityisviestien kautta. Erottuvat avoimet hakemukset saattavatkin poikia haastettalupyynnön heti, tai vähän myöhemmin jos tarve kyseiselle osaamiselle ilmenee. Selaammekin hyviä avoimia hakemuksia ennen kuin julkaisemme varsinaisen työpaikkailmoituksen! Esimerkiksi itse olen työllistynyt Kuululle avoimen työhakemuksen avulla.

Tässä muutama vinkki erottuvaan avoimeen työhakemukseen:

  • Muista hakemuksen visuaalisuus! Markkinointiala on visuaalinen, joten kannattaa näyttää osaaminen jo hakemuksessa. Kokoa portfolio, tee nettisivu tai tee jokin muu erottuva visuaalinen toteutus. Luovuus on rajana!
  • Kerro mitä haluaisit meillä tehdä ja mitä hyötyä meille voisi osaamisestasi olla! Ole rohkea, arvostamme näkemystäsi.
  • Näytä persoonasi videohakemuksessa! Työtehtäviisi Kuululla voi liittyä kouluttamista ja arvostamme heittäytymistä kameran edessä. Näytä siis heittäytymiskykysi jo hakemusvaiheessa!

Voit jättää meille avoimen työhakemuksen osoitteeseen: rekry@kuulu.fi.

4. Töihin työpaikkailmoituksen kautta

Monessa tapauksessa työpaikka avataan julkiseen hakuun vasta sen jälkeen, jos omista verkostoista tai avoimista työhakemuksista ei ole löytynyt sopivaa kandidaattia kyseiseen positioon. Julkisen työpaikkailmoituksen kautta saamme yleensä valtavan määrän hakemuksia, ja silloin persoonallisuus nousee suureen rooliin – miten erotun hakemuksellani kaikista muista hyvistä hakijoista?

Näiden reittien lisäksi mahdollisuuksia voi olla muitakin.

5. Joku muu, mikä?

Oletko sinä tulevaisuuden esimerkki aivan uudenlaisella työllistysmistarinalla?

 

Jos haluat tehdä yhteistyötä Kuulun kanssa, voit painaa alla olevaa linkkiä!

Freelancer! Haluatko töihin? Klikkaa tästä ja täytä lomake.