Ota yhteyttä

Snapchat Memories – kuvat ja videot puhelimen albumista Snapchatiin

6 heinäkuuta 2016

Snapchat Memories mahdollistaa, että voit julkaista jo otettuja kuvia ja videoita Snapchatissa. Voit siis käyttää puhelimesi albumin kuvia Snapchatissa.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Päivitetty 31.5.2023

 

Vuonna 2015, Snapchatissa ei ollut mahdollista jakaa muita kuin reaaliaikaisesti otettuja kuvia ja videoita. Kuitenkin, vuonna 2016 Snapchat toi ison muutoksen, Snapchat Memoriesin, jonka avulla Snapchatissa on mahdollista käyttää jo aiemmin otettuja kuvia ja videoita omissa tarinoissa.

Tämä oli vastoin kaikkea mitä Snapchat oli aiemmin ollut, mutta toisaalta se saattoi houkutella suurempia massoja käyttämään sovellusta. Snapchatin suosio johtuu sen aitoudesta ja reaaliaikaisuudesta – juuri siitä, että kukaan ei ollut pystynyt pilaamaan snäppien rosoisuutta ja vaikutelmaa suunnittelemattomuudesta, mikä tietenkin on hyvin epäkaupallisen oloista. Kun Buzzfeed uutisoi asian vuonna 2016, snäppääjien kommentit asiasta eivät olleet järin mairittelevia. Nykyään, vuonna 2023, Snapchat Memories on kuitenkin tullut olemaan osa Snapchatin ydintoimintoja ja käyttäjät ovat tottuneet sen olemassaoloon.

Mitä Snapchat Memories tarkoittaa?

Snapchat Memories tarkoittaa oikeastaan kolmea eri asiaa

  1. Voit lisätä Snapchatiin vanhojakin kuviasi ja videoitasi.
  2. Voit kuvata ja tallentaa Snapchatilla asiat välittömästi myöhempää käyttöä varten.
  3. Voit merkitä osan snäpeistäsi yksityisiksi, eli vain omille silmillesi tarkoitetuiksi PIN-koodin taakse.
  4. Voit editoida jo tallentamiasi kuvia ja videoita Snapchatissa myöhemmin.

Tallennus on helppoa ja tapahtuu heti kuvaamisen jälkeen klikkaamalla tallennusikonia. Kun sitten joskus haluat käyttää näitä tallennettuja snäppikuvia ja -videoita, valitse vain niistä haluamasi ja My Story on valmis!

Miten Memories toimii?

Sinulla on kolme mahdollista paikkaa, minne voit kuvasi ja videosi jakaa: muistoihin (Memories), tarinoihin (My Story) ja kameran rullaan. Memories-osio löytyy pyyhkäisemällä kameranäkymästä kuvauspainikkeen alapuolelta.

Muistot -osiosta löydät kaikki kuvat, jotka tallennat sekä kuvat kamerasi rullassa. Tallennetut kuvat tallennetaan myös pilveen ja ovat käytettävissäsi, mikäli käytät Snapchatia useammalla eri laitteella.

Kameran rullasta löydät kaikki kuvat, jotka on otettu nimenomaan kyseisellä laitteella. Täältä löydät nekin kuvat, jotka olet ottanut Snapchatin ulkopuolella. Nämä kuvat löytyvät ainoastaan tästä laitteesta, näitä ei tallenneta Snapchatin pilveen.

Voit siis ottaa kuvia ja videoita sekä muistoista että kameran rullasta ja lähettää niitä ystävillesi yksityisviestinä tai ihan normaalisti omana tarinanasi. Yli vuorokauden vanhoihin kuviin tulee kuitenkin aikaleima, jotta ne ovat tunnistettavissa vanhemmiksi.

 

Voit jakaa myös kuvia ja videoita kamerasi rullasta

Snapchat Memories on ominaisuus, jota varmasti jokainen snäppääjä oli jossakin vaiheessa Snapchatin käyttöään toivonut. Snäpin luonne kuitenkin muuttui, kun ennakkoon muokattujen kuvien ja videoiden jakaminen kävi mahdolliseksi. Tämä räjäytti myös yritysten määrän Snapchatissa, koska olemassa olevan sisällön jakaminen helpottui. Voi hyvinkin olla, että kaupallisista sisällöistä ei tykättykään.

Ei Snapchat silti tyhmä ole – Memories on ollut Snäpin tapa saada ihmiset pysymään nimenomaan Snapchatissa! Ihmiset jakavat silloin tällöin snäppejään muissa someissa, joskaan ne eivät niihin erityisen hyvin istu. Tällä tavoin Snapchat tarjoaa alustan vanhemman sisällön uudelleenkäyttöön Snapchatin sisällä.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä mitä voimme tehdä!

Ota yhteyttä