Ota yhteyttä

Snapchatin käyttöohjeet – ota Snäppi haltuun näillä ohjeilla

7 heinäkuuta 2014

Mikä on Snapchat ja miten sitä käytetään? Snäppi eroaa muista visuaalisista somepalveluista rentoudellaan ja hiomattomalla sisällöllään. Se on myös loistava tarinankerronnan väline reaaliaikaisuudessaan. Tässä Snapchatin perusohjeet Snapchatin käyttöä opetteleville!

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Päivitetty 16.5.2023

Mikä on Snapchat?

Jos Snapchat eli tuttavallisemmin Snäppi on tuntematon palvelu, voit lukea ensin kirjoittamamme Snapchatin perusteet . Jos sen sijaan olet yrityksen edustaja tai voisit ajatella käyttäväsi Snapchatia töissä, lue ehdottomasti Snapchat yrityksen markkinoinnissa ja Miksi yrityksesi tulisi käyttää Snapchatia .

Yleisesti ottaen Snäppi eroaa muista visuaalisista somepalveluista rentoudellaan ja hiomattomalla sisällöllään. Se on myös loistava tarinankerronnan väline reaaliaikaisuudessaan.

Kotinäyttö

Snapchatin avaaminen käynnistää automaattisesti kuvaustilan. Kotinäytössä on useita eri vaihtoehtoja: voit avata oman profiilisi, siirtyä yksityiseen chattiin tai Discover- eli Tutustu-osioon ja katsoa siellä julkisia My Storyja eli tarinoita.

Voit myös käyttää Etsi-toimintoa ja avata Katsele maailmaa -osion, jossa näet snappeja tapahtumista, uutisaiheista ja muusta maailmalla tapahtuvasta.

Snäppi_kuva

Profiili ja asetukset

Omaan profiiliisi pääset painamalla ikonia tai Bitmojia kotinäytön yläreunassa. Profiilissa näet lähettämäsi snäppien määrän ja voit lisätä kavereita. Lisäksi voit lisätä profiilissa uusia kavereita tai muuttaa asetuksia.

Snapchatin omassa profiilissa voit muokata tietojasi ja lisätä kavereita.

Aiemmin Snapchatissa on myös erillinen kaverilista, johon pääsee omasta profiilista. Voit kuitenkin muokata kaverisi nimeä ja poistaa kavereita missä tahansa näkymässä painamalla pitkään kaverin nimeä. Tällöin näet kaverin profiilin ja pääset halutessasi tekemään muokkauksia.

Snapchat-kaverin profiili avautuu painamalla pitkään kaverin nimeä.

Vinkki

Voit myös muuttaa kavereidesi nimiä – napauta vain hammasratas-ikonia ja kirjoita vaikka hankalan käyttäjänimen ylle tunnistettavampi nimi!

Muokkaa Snapchat-kaverin nimeä, tyhjennä keskustelu tai poista kaveri.

Kuvat ja videot

Kuvien ja videoiden ottaminen on tehty helpoksi: kuva otetaan keskellä olevasta ympyrästä painamalla ja video samaa nappia pohjassa pitämällä. Videon maksimipituus on 10 sekuntia.

Vinkki

Saat mustataustaisen kuvan, kun peität kameran esimerkiksi kädelläsi ja painat kuvauspainiketta.

Kuvauspainike ja kameran vaihto ovat Snapchatin kotinäytöllä.

Kuvan tai videon ottamisen jälkeen sitä voi muokata muutamalla eri tavalla. Pyyhkäisemällä sormella oikealle tai vasemmalle voit lisätä filttereitä ja geofilttereitä. Geofilttereitä alkaa löytyä kaikista kaupungeista ja joissain kaupungeissa jopa kaupunginosittain.

Lisää snäppiin geofiltteri pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalla tai oikealle.

Kellonajan, paikallisen lämpötilan, nopeuden ja gif-kuvat voit lisätä tarralapun kuvasta. Aiemmin nämäkin lisättiin pyyhkäisemällä.

Löydät Snapchat-tarrat, gifit, kellonajan ja lämpötilan tarralappu-ikonin takaa.

Voit hakea erilaisia gif-kuvia Snapchatissa.

Lisäksi snäppiin saa lisättyä tekstin napauttamalla näyttöä kevyesti. Reunan T-ikonia painamalla voit muuttaa tekstin sisältöä, väriä, fonttia tai paikkaa kuvassa. Luovuutta kehiin — mitä hauskempi kuva on, sen parempi! Tekstiä mahtuu muutama rivi.

Snapchatissa voit vaihtaa tekstin väriä ja fonttia.

Kotinäytöllä kuvaustilassa painamalla ruutua tai omaa naamaa pari sekuntia voimakkaammin saat naamafiltterit käyttöön. Filtterit vaihtuvat tiuhaan ja niitä on monenlaisia: toisissa on ääniefektejä, toisissa pelkkää visuaalista ilottelua.

Voit myös vaihtaa naamaa kaverisi kanssa, jos haluat.

Saat kasvofiltterit käyttöön, kun painat pitkään näyttöä kuvaustilassa.

Snapchat-naamafiltterit vaihtuvat tiuhaan.

Kuvia ja videoita voi lisätä My Storyyn myös suoraan oman puhelimen albumista. Snapchatin alkuaikoina tämä ei ollut mahdollista, vaan kaikkien kuvien oli oltava reaaliaikaisia ja Snapchatin omalla kameratoiminnolla otettuja.

Vinkki

Zoomaa tekstiä lähemmäs tai kauemmas — myös emojit ovat loistavia naamareita!

Snapchatissa emojit löytyvät myös tavallisesta tekstieditorista.

Lopuksi voit vielä lisätä kuvaan vähän väriä: paina kynä-ikonia, valitse väri ja piirrä kuvaan!

Snapchatissa emojit löytyvät myös tavallisesta tekstieditorista.

Tiesitkö, että voit lisätä kuviin myös piilotettuja värejä? Nämä värit saat esille paletista napauttamalla sitä ja pitämällä sormea pohjassa. Liu’uta sormea ympäri näyttöä saadaksesi juuri sopiva väri! Valkoinen löytyy liu’uttamalla vasempaan yläreunaan ja musta vasempaan alareunaan.

Vinkki

Voit piirtää tekstille taustan, jolloin teksti erottuu paremmin.

Tekstille voi piirtää myös taustan, jolloin se erottuu paremmin.

Kun olet valmis, lisää vielä reunasta snäpin kesto. Valikossa on valmiita ehdotuksia kestoon 10 sekuntiin asti. Voit myös valita rajattoman keston, jolloin snäppi pysyy My Storysi katselijan ruudulla siihen asti, että katselija napauttaa ruutua.

Snapille täytyy asettaa aikaraja tai valita, että ajalla ei ole rajaa.

Kun kuvasi on valmis, voit lähettää sen yksityisviestinä kavereillesi painamalla alalaidassa olevaa nuolta. Yksityisviestejä voit lähettää kerrallaan useammalle kaverille ja yksityisviesteihin saat ladattua myös puhelimessasi valmiina olevia kuvia.

Voit myös tallentaa snäpin puhelimesi kuva-albumiin alareunan tallennuspainikkeesta.

My Storyyn lähetät videon tai kuvan painamalla plus-ikonia nuolen vieressä. My Storyssa snäpit säilyvät 24 tuntia ja niitä voi lisätä rajattoman määrän uusia. My Storyt ovat julkisia ja niitä voi katsoa kuka tahansa seuraajistasi.

Voit tallentaa Snapin, lisätä sen tarinaasi tai lähettää sen yksityisviestillä.

Chattaile kaverin kanssa

Voit siis lähettää kaverillesi yksityisviestejä ja chattailla hänen kanssaan. Jos itse saat viestin, katso ensin viesti ja sen jälkeen saat vastausruudun näkyviin.

Chattaile Snapchat-kavereidesi kanssa yksityisesti.

Stories ja Discover

Snapchatissa oli aiemmin erilliset Stories- ja Discover-osiot, jotka sittemmin on laitettu samalle sivulle. Sivu on nimellä Discover tai suomeksi Tutustu. Siellä voit katsoa seurattaviesi lähettämiä julkisia snäppejä, tarinoita suosituilta Snapchat-käyttäjiltä ja julkkiksilta sekä tunnettujen mediatalojen uutisia (esimerkiksi CNN, National Geographic, Vice, Yahoo News ja ESPN).

Tutustu- eli Discover-osiossa näet kavereidesi tarinat sekä suosittuja Snappeja esimerkiksi julkkiksilta.

Etsi kavereita Snäpistä

Kavereiden etsiminen ja löytäminen Snapchatissa on helpottunut huomattavasti sitten alkuaikojen. Kavereiden lisääminen on ollut yksi Snapchatin suurimmista haasteista käyttäjille, jotka ovat tottuneet pitämään tavallisena sitä, että somessa voi halutessaan helposti seurata ihmisiä ja heidät on helppo löytää.

Nykyään voit siis tehdä Snapchatissa hakuja nimillä ja todennäköisesti jopa löydät ihmiset! Jee!

Omassa profiilissa voit etsiä kavereita mm. nimen avulla.

Värien merkitys chatissa

Nämä asiat ovat toki tuttuja jo aiemmin Snapchatia käyttäneille, mutta kertaus on aina paikallaan. Chatissa siis punainen tarkoittaa kuvaa, violetti videota ja sininen yksityisviestiä. Kun symbolina on nuoli, olet itse lähettänyt snäpin, ja kun symbolina on neliö, olet saanut snäpin. Avattu snäppi on valkoinen keskeltä.

Snapchatissa väreillä on väliä, esimerkiksi violetti tarkoittaa videota, sininen chattia ja punainen kuvaa.

Nyt osaat Snapchatin perusteet. Ei muuta kuin snappaamaan!

Jos Snäppi kiinnostaa enemmänkin, tilaa meidät luoksenne kouluttamaan!

Pyydä koulutustarjous

Lue lisää  Somemarkkinoinnin palveluistamme