Tässä myös kirjoitetussa muodossa yllä olevan podcastin sisältö – hieman tiivistettynä.
Tässä on markkinoijille ja muille ohjeita ja näkemyksiä mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun lähdet miettimään että miten voisin kehittää vaikkapa visuaalista kyvykkyyttä tekoälyn avulla mikä on tänään aiheena toivottavasti meikäläinen vähän niin kun ajaa sitä roolia mitä ehkä monet meidän podcastin kuuntelijat eli ei ole kovinkaan paljon tietoa mikä ylipäätänsä on tekoäly, miten sitä hyödynnetään ja tänäänhän meillä on aiheena tekoäly ja sen hyödyntäminen videoissa.
Tekoälyn vaikutus visuaaliseen tuotantoon
Jos puhutaan tekoälystä ja visuaalista tuotannosta, niin tietyllä tavalla videota on ehkä kaikista eniten hännillä siinä, koska video on niin intensiivinen koneille generoida. Jos mietitään, että mistä video koostuu, niin videohan on viime kädessä kaksikymmentäneljä– 30 kuvaa sekunnissa peräkkäin, kun taas vietetään valokuvia niin tekoälyn tarvitsee luoda vaan se yksi valokuva. Tässä on vielä pieni matka, että me pystytään vaikkapa luomaan täysin pelkillä tekstiprompteilla kokonaisia videoita silleen, että ne on oikeasti realistisia. Valokuvissa me ollaan jo hyvinkin siellä, että monet valokuvat vaikkapa mikä tässä firefly kakkosesta nyt tällä hetkellä, joka on tää Adoben uusi versio tästä heidän visuaalisesta, niin generalistisesta tekoälytyökalu, niin sä et voi vielä sanoa, että onko tuo tehty tekoälyllä vai ei.
Tekoäly – uhka vai mahdollisuus?
Mulle ainakin herää vähän jopa semmoisia pelokkaita mielikuvia ja siihen on varmaan vaikuttanut myös jos mietitään miten media kirjoittaa tekoälystä, niin eikö se ole lähestytä vähän silleen vaarojen kautta? Se, että maalaillaan semmoisia uhkakuvia, niin sehän tietenkin liittyy siihen, että ylipäätänsä media myy lehtiä ja netissä subscriptioneita, niin sehän on tietenkin pelko. Hyvät uutiset ei paljon kiinnosta. Meidän aivot on tottuneet etsimään aina niitä pelkopuolia asioista.
Kun itsekin tekee tekoälyn kanssa päivittäin duunia, niin huomaa että no sehän olisi hienoa, jos olisi edes lähellekään niin, että älykäs tekoäly on olemassa, joka pystyisi niin tekemään, että kyllä me ollaan todella kaukana vielä sellaisesta.
Anna tekoälyn suorittaa tylsät tehtävät
Missä tekoäly on mahtava niin se pystyy ottamaan niitä asioita, jotka on meille tylsiä, jotka meille on kaukana siitä luovasta tekemisestä, kaukana siitä mitä me oikeasti halutaan tehdä, niin me voidaan sitä puolta siirtää tekoälylle ja keskittyä oikeasti niihin asioihin, jotka tekee meidät onnellisiksi. Eli vielä ei tarvitse pelätä sitä, että tekoäly ottaa meistä vallan. Tekoäly kehittyy eksponentiaalisesti vauhdilla elikkä jos mietitään että vuosi sitten oltiin siinä tilanteessa, että DALL-E työkalu, joka on ensimmäisiä tämmöisiä valokuvaatekoälygeneraattoreita, niin ne kuvathan näyttivät ihan perunoita ne kuvat nehän näytti semmoiselta, että ei ne menisi läpi ikimaailmassa realistisena valokuvina ja vuosi myöhemmin me ollaan tilanteessa, jossa meillä on monta työkalua. Me ollaan niin hemmoteltuja tällä hetkellä siinä, että meillä on sitten tota dall-e kolmonen, joka tekee tosi realistista jälkeä. Meillä on Adobe Firefly kakkonen, joka on myöskin mahtavaa ja tekee vieläkin realistisempaa jälkeä. Sitten on Midjourney, joka on mun lemppari kaikista näistä. Se tekee niin komeaa jälkeä ja niin realistista jälkeä, että ai että!
Tekoälyn kehitysvauhti kiihtyy
Vauhti millä tää homma kehittyy ja miten yhtäkkiä kaikki tulee. Vaikkapa tässä kuussa tullut tosi monia tosi innostavia uutisia näistä uusista versioista ja koko loppusyksy on, jos ennusmerkit pitää paikkansa, niin semmoista aikaa, että koko ajan tulee vaan uutta siistiä ja sitten siitä vaan pyrkii ottamaan kaiken irti. Vauhti on todella kova, millä ollaan kuljettu ja sen odotetaan myös varmasti jatkuvan.
Miten tekoäly oppii?
Meillä on varmasti kuulijoita täällä jotka ei edes tiedä mitä tekoäly tarkoittaa, niin miten miten sä määrittelisit sen? Elikkä just se klassisin määritelmään tekoälystä on kone joka ajattelee kuin ihminen ja pystyy tavallaan tekemään kompleksisia ratkaisuja ja tavallaan on autonominen ajattelija ja pystyy ajattelemaan tätä periaatetta samalla tavalla, kuin ihminen.
Mikä tekoäly meillä tällä hetkellä on käytössä, vaikkapa ChatGPT, niin se on niin sanottu long language model, elikkä se toimii todennäköisyyksien kautta. Siihen on syötetty kaikki maailman dataa verkosta vuodelta 2000 vuoteen 21 asti. Sitten kun sä laitat sille pyyntöjä, niin se koittaa arvata todennäköisyyksien kautta, että mitä toivot ja samaa asiaa oikeastaan näissä visuaalisissa generatiivisen tekoälyn työkaluissa just DALL-E kolmonen ja Adoben Firefly kakkonen, niin niihin on syötetty läjäpäin kuvia, valokuvia, taidetta, kaikkea mahdollista ja sitten sieltä kun pyydät, niin se on kategorisoinut ne kaikki kuvat ja se sen keskiarvon kautta tavallaan, minkä se siitä että promptista ottaa, niin se muodostaa meille jonkinlaisia erilaisia vaihtoehtoja.
Tekoälyä on koulutettu, eli sille on kerrottu, että tämä on tämä, tämä on tämä, sitten pikkuhiljaa se alkaa oppia itse, että mä arvaan että tää on just tämä, ja sitten sua ei tarvitse enää manuaalista tehdä sitä työtä, vaan sitten se alkaa oppimaan itse niitä asioita. Siis yksinkertaistettuna näin se käy.
Mitä tekoälytyökaluja on?
Mitä muita työkaluja tekoälytyökaluja meitä meillä on käytettävissä ja minkälaisia mahdollisuuksia niillä on? Jos mietitään tuota tekstipohjaista tekoälyä, niin siellä on tosiaan kaikille tuttu ChatGPT, josta julkaistiin viime vuoden julkinen versio. Se keräsi nopeimmin miljoona käyttäjää – nopeammin kuin TikTok aikoinaan, nopeammin kun Facebook aikoinaan, eli se on todella nopeasti tullut ihmisten käyttöön. Suuri osa ihmisistä on kokeillut sitä jossakin vaiheessa.
Mitä muita työkaluja on juuri niin on tosiaan ChatGPT, joka on siis OpenAI:n versio tästä tekstipohjaista large language -mallista. Sitten samanlainen löytyy myöskin Googlelta, eli Bard, ja sitten löytyy vielä sitten Bing AI, joka on sitten taas Microsoftin ChatGPT-pohjainen ratkaisu. Sitten työkaluista lisäksi tietenkin nää visuaaliset generaattorit. Suurimmat on DALL-E kolmonen, joka on ChatGPT:n kanssa toimiva. Sitten on Midjourney, joka on vasta beta moodissa, eli odotetaan kuumeisesti, että siitä tulee se täysversio. Sitten on Adoben Firefly.
Miten valitsen itselleni sopivat visuaaliset tekoälytyökalut?
Kyllä mä sanoisin, että jos sä jos sulle on visuaalinen laatu on ykkösjuttu, että haluat mahdollisimman komeita kuvia, niin mä sanoisin että Midjourney on se vaihtoehto. Jos sä työskentelet Photarissa ja sulla on valmiina kuvia ja sä haluat niihin lisätä asioita tai poistaa asioita tai laajentaa kuvia, niin silloin sä haluat työskennellä taas Adobe Fireflyn kanssa, joka toimii sekä Photarissa että sitten verkossa.
Jos sä haluat keskustelevasti muodostaa niitä kuvia silleen, et sä iteroit paljon, niin silloin sun kannattaa käyttää ChatGPT ja sen sisällä sitten DALL-E kolmosta ja se toimii vasta maksullisessa versiossa.
Jos sulla ei ole oikein valmista ajatusta, että mitä sä haluat, mut sä haluat nähdä esimerkkejä ja sen pohjalta pikkuhiljaa tehdä paremman kuvan, niin sitten parhain siihen on just tuo ChatGPT ja DALL-E 3.
No jos nyt kuvitellaan, että mä avaan Midjourneyn ja alan vähän silleen leikkimään, niin minkälaiseen maailmaan uppoudun?
No siis todennäköisesti se Discordin asennus, jolla Midjourneytä käytetään, on vähän vaivalloinen. Eli Midjourney toimii Discord-nimisen chat-alustan kautta eli sun pitää ensin mennä sinne Midjourneyn palvelimelle ja sitten sun pitää käydä Discordin sivuilla tilaamassa. Tällä hetkellä siitäkään ei ole ilmaisversiota, eli sun pitää tietyllä tavalla ostaa sika säkissä tällä hetkellä. 8 € on se halvin versio tällä hetkellä. Lisenssi on kuukausipohjainen ja sillä sä saat jonkun 100–200 kuvaa kuussa tehdä.
No sä menet Midjourneyn sisään ja sen jälkeen painat slash imagine. Sitten sulla on vähän semmoinen tyhjän paperin dilemma, että no mitä haluan, että tää tekee, niin tässä se pitää muistaa että voit käyttää näitä ristiin tavallaan, että että jos vaan budjetti antaa periksi niin suosittelisin tekemään niin, että hankit ChatGPT:n maksullisen version, jolla sä voit iteroida niin sanottuja prompteja näpsäkästi.
Voit lähteä kyselemään ChatGPT:ltä, että mulla olisi tämmöinen tarve, tarvisin siihen kuvan ja sitten se DALL-E 3 alkaa näyttää sinulle esimerkkejä, joita voit sitten iteroida, kunnes sulla on aika lähelle semmoinen mitä sä haluat.
Mutta oon huomannut, että DALL-E kolmonen ei ole vielä niin hyvännäköinen kuin Midjourney. Joten otan sen promptin, eli sen tekstin millä DALLE kolmonen sen suunnilleen hyvännäköisen kuvan sai, mä menen sen kanssa sitten Midjourneyhyn ja sieltä tulee mestariteosta sitten, eli tämmöisessä yhteistyössä nää pystyy toimii hyvin – hyödynnetään näitä vähän ristiin ja löydetään sieltä se paras joo lopputulos.
Paljonko tekoälytyökalut maksavat?
Jos tää kaikki ihan kuulostaa ihan hirveän kalliilta ja jos nyt haluat hyödyntää näitä omassa työssä kaikkia näitä järjestelmiä tai osittain, niin jos miettii vaikka, että sulla olisi nuo 2 työkalua elikkä ChatGPT:n kuukausilisenssi ja sitten tuo Midjourney, niin kuukausilisenssi niin se olisi se 28 euroa kuussa ja totta kai, jos sulla on kukkaro tosi tiukalla, niin sitten on Bingin create. Sen ominaisuuden kautta pystyt sieltä DALL-E kolmosella muodostaa ihan ilmaiseksi näitä kuvia tällä hetkellä, mutta kuten sanoin niin tää kolmonen on hyvä, mutta ei niin hyvä kuin Midjourney. Mutta jos sulla on ihan nollabudjetti, niin sä voit käyttää tätä Bingin create sivua. Se on tällä hetkellä ihan ilmainen.
Käytä tekoälytyökaluja rinnakkain
Ehkä hienoin oivallus itsellä toistaiseksi on ollut, että miten näitä hyödynnetään tavallaan ristiin!
Että sä pystyt, kun sulla on nää kaikki työkalut käytössä, niin sä pystyt aluksi kysymään vaikka ChatGPT:ltä, että mun pitäisi saada suunnitelma tälle tuotteelle.
Voin pyytää siltä, että toimi mulle markkinoinnin eksperttinä ja kysy multa kysymyksiä, joiden avulla se saa tehtyä mulle mahtavan suunnitelman, jossa on vaikka kuukaudeksi näille kanaville sisällöt ja visut. Eli sä pystyt pyytämään tätä ja sitten se kysyy sulta kysymyksiä, ja sitten se sen perusteella pääsee jyvälle, että mitä sä haluat.
No sen jälkeen kun se pääsee jyvälle, niin se muodostaa sulle vaikka 30 postausta ja sitten voit tsekata ne ja pyytää siltä, että tee näistä hauskempia, kunnes sä oot silleen että OK. Sen jälkeen voit lähteä vaan itse katsomaan ne läpi ja tehdä siihen pientä omaa viilausta.
Jos sä haluat ottaa tekoälystä kaiken irti, niin sä pystyt saamaan sieltä ne visut ja tekstit. Se ei poista tavallaan sitä tarvetta, että sulla on oikeasti kuvattu omaa materiaalia ja oikeasti kuvattuja videoita ja oikeasti semmoista näyttävää settiä, mutta että se on semmoinen täydentävä elementti.
Varsinkin jos sulla on vaan yks henkilö tekemässä ja sun täytyy saada siitä yhdestä kaikki irti, niin tekoäly mahdollistaa sen, että pääset alkuun ja sisältö on ihan nextin levelin näköistä sisältöä siihen nähden, mitä sä oot ennen pystynyt yhden henkilön tiimillä saamaan.
Ei se aloittaminen ole todellakaan helppoa ja niin kun just sanoi, että tämmöiset vaikka pienyritykset pystyy hyötymään siitä erittäin paljon.
Sä pystyt kyllä käyttämään sitä semmoisena tavallaan ideointityökaluna, se kumminkin auttaa just semmoiseen luovuuteen ja antaa semmoista itua, mikä voi sitten kasvaa sun omassa päässä.
Toisaalta jos miettii isompia taloja, joilla on sitten sitä budjettia ja jotka pystyy käyttää näitä, niin just ideointiin ja luovaan konseptointiin nämä on melkeinpä kohta voi sanoa jo välttämättömiä työkaluja. Että jos haluat kaiken irti luovuudesta, niin just näitä työkaluja hyödyntämällä pystyt ehkä murtamaan semmoisia oman mielen rajoja siinä, että sä todella nopeasti voit iteroida ja pyytää erilaisia esimerkkejä, ja sitä myöten et ehkä niin helposti mene kaikista turvallisinta tai tylsintä vaihtoehtoa. Kun lähdet ideoimaan jotain konseptia, niin mä oon huomannut ainakin sen, että semmoiset liian laajat ja yleiset kysymykset, niin niihin tulee vastauksia tavallaan aika heikosti. Se jättää sitten montaa asiaa auki. Niin mä oon itse huomannut sen, että kannattaa mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja tarkasti esittää niitä kysymyksiä ja sitten vielä alkuperäistä kysymystä muokkaa vielä vastauksen jälkeen ja jatkaa sitä.
Vältä aloittelijat mokat tekoälyn käytössä
Jos miettii semmoisia aloittelijan mokia tekoälyyn liittyen, niin se on yleensä se, että sä tyydyt siihen ensimmäiseen vastaukseen tai sä tavallaan luovutat sen ensimmäisen vastauksen jälkeen. Miten mä suosittelen tekemään on, että ekanakin annat niille roolin, eli sanot vaikka tuossa äskeisessä esimerkissä, että ”sä oot markkinoinnin ekspertti tai spesialisti ja pyydä sitä kysymään sulta kysymyksiä, elikkä sen kautta, että se se pääsee syvemmälle siihen.
Koska yleensä on tosi vaikea, jos sä alat vaan kertomaan ekaksi, niin sä et välttämättä itsekään tiedä, että mitä kaikkea infoa sun kannattaa antaa. Joten voit roolittaa tekoälyn ja pyytää sitä tarkentamaan, mitä tietoa se tarvitsee tehtävän tekemiseen.
Sitten voit sitten tyylillisesti pyytää, että hei tee vaikka Kubrickin tyyliin kuvat tai mitä tahansa, että anna sille vähän semmoista sävyä sen tyylittelyn kautta.
Mehän voitaisi antaa tuohon vaikka esimerkki. Jos kuvitellaan, että meikäläinen on Maija Markkinointijohtaja ja mä oon tämmöisessä teollisuusalan yrityksessä, jossa vaikka leikataan putkia. Jätetään tää tähän sopivan epäselväksi.
Mä haluan toteuttaa markkinointikampanjan, joka kestää 3 kuukautta ja meillä on nää perus somekanavat Facebook, Twitter, Instagram, Linkkari, kotisivut ja YouTube ja halutaan vähän sisältöä, niin minkälaisen tekstin sä kirjoittaisit tästä?
Niin mä ottaisin tuon palan, että sä toimit markkinoinnin specialistina ja autat mua tekemään markkinointisuunnitelman ja sitten loppuun mä ehkä lisäisin vielä tavallaan, että just se, että kysy multa kysymyksiä jotka auttaa sua antamaan vielä mahdollisimman hyvän suunnitelman ja sen jälkeen sieltä tulee se lista kysymyksiä, joissa voit vastailla ja sen jälkeen se saattaa kysyä vielä lisää kysymyksiä ja jonka jälkeen sitten se antaa sulle ratkaisun. Sen jälkeen sua häiritsee todennäköisesti siellä vielä joku juttu, vaikkapa että se äänensävy on vähän erilainen, joten sä voit joko pyytää sitä vaikka tekemään asiallisemmin hauskemman tai näin käyttää adjektiiveja.
Tai sitten voit antaa lisäinformaatiota, vaikkapa meidän äänensävy brandbookista, että tee sen pohjalta uusi versio. Mähän en tietenkään myös tiedä meidän budjettia, niin tältä tulee myös budjettiehdotus numeroiden kanssa.
Välillä tulee tosi hyvää settiä, mutta mä en ehkä luottaisi ihan täysin siihen, että siellä tulisi aina täydellistä, eli laatu vähän vaihtelee.
Tekoälyllä on myös rajoitteita
Tekoäly toimii täydentävänä työkaluna ja helpottaa monissa työvaiheissa alkuunpääsyä, mutta tällä hetkellä se ei vielä korvaa asiantuntijaa. Pääset sillä alkuun, voit vaikka heittää, että tämmöisiä ideoita meillä on vaikka mainostoimistolle tai markkinointiyhteistyökumppaneille ja sitä kautta te olette vähän askeleen pidemmällä siinä jutussa ja j pääsette nopeammin maaliin pienemmällä budjetilla todennäköisemmin.
Tekoäly voi olla assistentti
Ne, jotka nyt oppii käyttämään tekoälyä tosi hyvin, niin on tietyllä tavalla ihan arjessa aina askeleen edellä. Jos miettii, että ihan vaan semmoinenkin tilanne, että sulla on hirvittävän pitkä palaveri, jossa pitää ottaa muistiinpanoja, mutta kuka niitä muistiinpanoja koskaan lukee, ei kukaan, mut sä heität ne muistiinpanot copypastena vaikka ChatGPT:lle ja pyydät, että tee tärkeimmistä pointeista tiivistelmä, niin se hoitaa sen sulle ja oot silleen ”jes tän mä jaksan lukea”!
Palavereihin löytyy jo ratkaisuja, että tekoäly tulee sun palavereihin ja ne kuuntelevat mitä siellä sanotaan ja sitten sen pohjalta tekee tiivistelmiä ja action pointteja.
Käytännön esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä videotuotannossa
Jos lähdetään kokonaisuudesta, niin totta kai tuo äskeinen esimerkki, että mä paljon teen sitä, että mä otan hirvittävästi muistiinpanoja. Sitten mä tekoälyn avulla löydän sieltä ne olennaisimmat jutut ja sitten mä myös niitä muistiinpanoja hyödynnän siinä, että OK nyt mun tarvii tehdä ensimmäinen versio käsikirjoituksesta. Mä pyydän tekoälyltä sen ensimmäisen version, sitten mä tuon siihen sen oman fiiliksen mukaan, sitten aika paljon sitä saa semmoista pientä fiilistelyä tehdä sinne kokonaisuuteen ja järjestellä uusiksi ja kaikkea, mutta että mä pääsen todella nopeasti sieltä tyhjän paperin dilemmasta.
Mä en luovassa työssä pääsisi ilman tekoälyä näin nopeasti eteenpäin. No sitten kun mulla on se kässäri siinä, niin mä seuraavaksi pystyn tekeen tekoälyn avulla inspiroivia kuvia, eli mä pystyn vaikka ensin tuolla ChatGPT ja DALL-E kolmosen kanssa fiilistelemään niitä pätkiä, sitten tuomaan Midjourneyhin ja sitten Midjourneyssä tekemään oikeasti komian näköisiä settejä. Sitten me voidaan asiakkaan kanssa fiilistellä niitä, että OK tuollaista ja sitten mutta me halutaan vähän tummempaa tunnelmaa, niin ei mitään hätää, mä otan Midjourneystä esimerkin tummemmasta tunnelmasta samasta kohtauksesta, eli tämmöistä iterointia se mahdollistaa ihan rajattomasti tuossa alkuvaiheessa. Sitten loppuvaiheessa, jos me vaikkapa kuvataan joku video ja me huomataan että OK tää on tosi hyvä kuva, mutta me halutaan että se toimii vaikka pystyformaatissa ja vaakana näin, niin me voidaan tekoälyllä generoida sinne se ylä- ja alaosa Photarin kautta ja pian myöskin Premieren kautta, eli tää mahdollistaa myös sinne jälkituotantoon monenlaisia erilaisia juttuja. Pystytään optimoimaan vaikka eri somekanaviin materiaalia ja tällä hetkellä löytyy myöskin semmoinen ratkaisu, että sulla voi olla ääni suomeksi mutta sitten tekoälyn avulla me voidaan kääntää se video koreaksi silleen, että se on lipsynkattu koreaksi.
Kaikkia tällaisia mahtavia mahdollisuuksia löytyy nyt ja tulee koko ajan lisää!
Tekoäly nopeuttaa prosesseja ja keventää työtaakkaa
Kyllä todellakin ja ehkä nimenomaan se suurin anti on just se semmoinen luovien rajoitteiden poistuminen siitä, että miten pitkälle voidaan mennä jo siinä esisuunnittelutyössä. Melkein voi kouriintuntuvasti nähdä, että minkälainen tulee olemaan se lopputulos ja voidaan inspiroitua siitä. Myöskin se kommunikaatio sitten, kun ainahan jos me vaikka mietitään, että meillä on vaan pelkkä teksti, jonka pohjalta me lähdetään tekemään sitä lopullista videota, niin se on vähän, että sä näet sen tietyllä tavalla, mä näen sen tietyllä tavalla, mutta kun tekoälyn avulla voidaan luoda esimerkkejä, niin me voidaan sen kautta myöskin näyttää että tää oli se, mitä sä toivoit, ja jo siinä vaiheessa sitten voidaan korjata, että no itse asiassa ei, kun tuo näyttää enemmän siltä mitä mä ajattelin. Eli no niin hyvä että se tuli tässä vaiheessa selville.
Eli sä tarviit sen visuaalisen puolen myös?
Kyllä koska mielessähän me näemme kaikki vähän eri tavalla asiat kumminkin. Mä oon myös nähnyt videoita somessa, mitkä on luotu täysin tekoälyn avulla, vaikka tämmöiset mainosvideot, oot varmaan nähnyt nää hampurilais- ja pizzamainosvideot yrityksille? Joo nää on ihan mahtavia ja ne on toteutettu esimerkiksi RunwayML:llä. Siinä pystyt samalla tavalla kuin DALL-E kolmosessa antamaan tekstipromptin ja sen pohjalta tää tekee 4–10 sekunnin videoklippejä. Voit tehdä niitä useamman, elikkä sielläkin vaikka ne on aika semmoisia aika hölmöjä, koska tietenkin kun sanoit tossa aluksi, että on eri asia tehdä se yks kuva oikein, mutta sitten kun sulla on joka sekunti kaksikymmentäviisi kuvaa, mitkä sun pitäisi saada oikein, niin se alkaa vähän rikkoutua se homma jossakin välissä tuolla jossain kolmenkymmenen kuvan päässä. Mutta kyllä se varmasti tulee sekin tulee kehittymään, mutta ollaan vielä aika pitkä matka, että se tulee näyttää oikeasti realistiselta.
Tekoäly valloittaa maailman nopeasti
Niin se on tavallaan vaivihkaa tässä tapahtunut meidän silmien edessä! Ja tästähän päästään hyvin aasinsiltana siihen tulevaisuuden näkymään, että miltä tää AI generoitu maailma tulee näyttämään vaikka 2025?
Huh huh, se on 2 vuotta tästä hetkestä, eli jos ei siinä vaiheessa ole opiskellut sitä, että miten voi tekoälyä käyttää omassa arjessa, niin..
Tekoäly tulee niin monelta eri rintamalta, niin vaikutus on valtava. Me tulemme elämään hyvin erilaisessa maailmassa varmasti monella tapaa. Ne mahdollisuudet mitä tekoäly sinne tuo, saattaa kasvaa aika hurjaa vauhtia seuraavan 2 vuoden aikan. Käytännössä nyt, jos sä et ole vielä ottanut näitä tekoälyn työkaluja käyttöön, niin nyt on viimeistään se aika, jotta 2 vuoden päästä sä sä voit hyödyntää sitä. Nää tulee olemaan niin läsnä meidän työnteossamme ja viestinnässä, markkinoinnissa, myynnissä.
Mutta mitä sitten, jos mietitään vielä pidemmälle?
Jos pitäisi verrata johonkin, niin jos mietitään vaikka että -94 tuli Netscape tai vähän niin kun ensimmäinen tommoinen kunnon selain, jolla pystyi selailemaan nettiä, niin mietitään siitä 6–7 vuotta eteenpäin vuoteen 2001, niin sehän oli, että netti oli yhtäkkiä kaikkien koneilla ja kaikki oli netistä jo tietyllä tavalla riippuvaisia, ei sillä tavalla kuin tänä päivänä, mutta kumminkin. Eli jos mietitään sitten tästä eteenpäin se 7 vuotta, niin muutos tulee olemaan vieläkin isompi.
Tekoälyhän tulee tekemään samalla tavalla kuin internet aikoinaan, niin se tulee myöskin luomaan ihan älyttömän määrän uusia työpaikkoja ja ennen kaikkea ehkä korostamaan luovuuden osuutta meidän työssä. Luovuus on semmoinen asia, mitä varsinkin tekoälyn avustamana me pystymme laajentamaan entisestään meidän työssä.
Miten viestinnän, markkinoinnin, myynnin ammattilaiset voi kehittää tekoälyosaamista ja pysyä ajan tasalla mitä tekoälymaailmassa tapahtuu?
Joo sehän vaatii vaikka, jos miettii omaa tekemistä, niin mähän suunnilleen joka ilta ja aamu tsekkaan, että mitä nyt on tullut uutuuksia, koska se muuttuu koko ajan!
Tietenkin mä oon koko viimeisen yli vuoden ajan opiskellut tätä aihetta joka päivä, jotta mä oon pysynyt kärryillä. Tämä on mennyt jopa yöuniin välillä, kun innostuu, että pakko päästä kokeilemaan, että täähän on ihan mahtava juttu! Välillä on just semmoisia päiviä, että ne kaikki uudistukset tulee yhtä aikaa.
Voisi sanoa, että nyt ollaan semmoisessa, että tietyllä tavalla monista tulee kakkosversiota tai kolmosversiota, elikkä kaikki uudistuu ja vanhoja versioita on paranneltu.
Koska kaikki on kehittynyt näin paljon tässä lyhyessä ajassa, niin me huomattiin, että täähän on semmoiselle, joka nyt lähtee miettiin, että miten voisi sitä tekoälyä hyödyntää, niin saattaa olla semmoinen, että en mä tiedä mistä edes aloittaa. Sitten me päätettiin tehdä tämmöinen Tekoälyn Mestarikurssi, joka siis on 7 kerran aikana semmoisia 3–4 tunnin slottia, eli sieltä pystyy ottamaan sopivissa paikoista työviikon ajalla sopivissa määrissä, ettei liikaa kerralla, niin me käydään oikeastaan se koko kokonaisuus markkinoinnin, viestinnän, myynnin kulmasta tosi hyödyllinen paketti. Siellä käydään se arki läpi: miten sä voit luovuutta ja kaikkea arkea siinä suunnittelua parantaa ja luoda sitten visuaalisia kokonaisuuksia, joilla sä saat sun markkinoinnissa ja myynnissä ja viestinnässä ihan nextin levelin kokonaisuuksia luotua.
OK eli kaikki mitä tarvitsee tästä?
Se on vähän just semmoinen, että sä saat sen kaiken tiedon, mitä me on just silleen satoja tunteja käytetty siihen, että me ollaan saatu tää tietotaso ja me ollaan otettu sieltä ne kaikista olennaisimmat semmoisella helposti omaksuttavalla käytännönläheisellä ja inspiroivalla ajatuksella, että saat oikeasti ne työkalut. Ei silleen, että sun pitää alkaa opiskelemaan liian laajasti, vaan että saat just sen, mitä tarvitset, jotta pystyt menestymään ensi vuonna tekoälyn avulla. Mä ainakin kiinnostuin – sait mulle myytyä.
Ainoa kysymys on, että miten mä pääsen tänne ilmoittautumaan?
No hei me laitamme linkin tuohon alle kuule tai ylle missä kanavassa tää nyt tuleekaan! Sivuille, joka puolelle, niin pääset siitä osallistumaan ja kannattaa tietenkin olla nopea, koska vaan ensimmäiset 10 pääsee tähän ensimmäiseen settiin mukaan eli nähään siellä!