Ota yhteyttä

Twitter-listat helpottavat Twitter-sisällön seuraamista

13 lokakuuta 2016

Mikä on Twitter-lista? Listat ovat oiva keino organisoida Twitterin feediä ja ne auttavat sinua myös jäsentelemään tietotulvaa.

Twitter on palveluna luonteeltaan vahvasti ajankohtaisuuteen nojaava, joten sen käyttäjät ovat usein kiinnostuneita päivänpolttavista aiheista. Twitterin listat ovat oiva keino organisoida Twitterin feediä sen perussovelluksessa. Jos seuraat satoja tai jopa tuhansia ihmisiä, Twitterin listat auttavat sinua paremmin jäsentelemään tietotulvaa –  ja saat helposti listattua twiittaajia aihealueittain.

Voit esimerkiksi luoda oman listan toimialasi vaikuttajille, toisen listan seuraamillesi julkkiksille, yhden urheilijoille, yhden poliitikoille… Ja pysyt helpommin kärryillä siitä, mitä Twitterissä tapahtuu. Listojen avulla seuraat kätevästi listalla olevia käyttäjiä ilman että seuraisit heitä kaikkia yksitellen. Löydät myös helposti tietystä aihepiiristä kiinnostuneita ihmisiä listojen kautta. Sitä paitsi listojen luominen on helppoa!

Näin teet Twitter-listan

Kun olet Twitterissä omassa profiilinäkymässäsi, klikkaa asetukset yläpalkin valikosta  ja sieltä valitse kohta listat , Klikkaa plussan kuvaa ja  anna listallesi nimi ja lyhyt esittely. HUOM! Listan nimi ei voi olla yli 25 merkkiä pitkä, eikä nimi voi alkaa numerolla. Nimen ja esittelyn jälkeen voit valita, haluatko julkisen vai yksityisen listan – yleisesti oletusarvona on julkinen lista, joka näkyy kaikille ja johon kuka tahansa voi liittyä. Yksityinen lista näkyy ainoastaan listan luoneelle käyttäjälle. Yksityisen listan voi myöhemmin vaihtaa julkiseksi, mutta julkisesta listasta ei saa enää yksityistä. Valitse sitten tallenna ja voit nyt lisätä uudelle listallesi käyttäjiä!

Lisätäksesi henkilöitä listalle, etsi haluamasi käyttäjä ja avaa hänen profiilinsa. Klikkaa hänen asetuksista kohtaa Lisää tai poista listoilta… ja valitse ruksaamalla ne listat, joille haluat käyttäjän lisätä. Tässä vaiheessa voit myös luoda kokonaan uuden listan klikkaamalla Luo lista -painiketta ja nimeämällä listan. Huomioithan, että mikäli listasi on julkinen, saavat käyttäjät ilmoituksen, että olet lisännyt heidät listalle. Käyttäjät eivät kuitenkaan voi poistaa itseään listalta.

Näet käyttäjien profiileista Twitter-listat klikkaamalla kohtaa Listat kaikki ne julkiset listat, joiden tilaaja käyttäjä on tai minkä listan jäsen käyttäjä on. Yksityisen listan näkee vain sen luonut käyttäjä itse. Kun haluat katsoa tietyn listan käyttäjien twiitit, esimerkiksi kun haluat vaikka tietää mitä suomalaiset toimittajat puhuvat, saat listan fiidin näkyviin omalle sivuille klikkaamalla listan nimeä. Voit helposti poistaa tai muokata itse luomiasi listoja klikkaamalla listan auki ja klikkaamalla vasemmalta puolelta sivupalkista joko Muokkaa tai Poista . Huom! Vaikka muokkaat listan nimeä myöhemmin, ei linkitykset vanhaan nimeen katkea.

Twitter-listojen rajoitukset: yhdellä käyttäjällä voi olla enintään 1000 listaa, ja yhdellä listalla voi olla enintään 5000 käyttäjää. Täältä löytyy vielä englanninkieliset Twitterin ohjekeskuksen ohjeet listoihin.

Listat yrityksille

Yritysten kannattaa luoda listoja lähinnä markkinointiviestintänäkökulmasta. Kun haluat tavoittaa esimerkiksi golfista kiinnostuneet ihmiset, etsi ensin #golf -sanalla twiittien joukosta golfista twiittaavia ihmisiä/organisaatioita. Sen jälkeen voit mennä henkilön profiiliin ja katsoa, onko hänet listattu. Jos hänet on listattu vaikkapa golf-aiheiselle listalle, voit sen jälkeen avata koko listan ja näet kaikki muutkin listan henkilöt ja organisaatiot. Mikäpä estää klikkailemasta vaikka kaikkien kohdalla ”Seuraa”. Seuraaminen on hyvä tapa saada itsekin seuraajia ja siten saada oma viestinsä laajaan levitykseen.

Yritysten kannattaa tehdä Twitteriin listoja esimerkiksi listaamalla yrityksen henkilökunta Twitterissä, tapahtumien puhujat tai osallistujat, tai vain listaamalla oman toimialan ja aihealueen ehdottomat ammattilaiset. Myös asiakkaita tai kilpailijoita voi seurata yksityisellä listalla, ja saada arvokasta tietoa mistä he puhuvat. Näin Twitterin käyttäjät saavat yritykseltä hyviä vinkkejä keitä kannattaa seurata pysyäkseen ajan tasalla toimialan puheenaiheista.

Listojen tilaaminen

Voit tilata muiden tekemiä julkisia Twitter-listoja, jollet ehdi tehdä omia listoja. Hyviä julkisia listoja Twitterissä yrityksille ovat muun muassa listaukset jonkun toimialan mielipidevaikuttajista, toimittaja- ja media-alan ammattilaisten listaukset sekä tapahtumien puhujien tai osallistujien listaukset. Tällaisia listoja kannattaa etsiä toimialan suurimpien vaikuttajien listoista. Tässä esimerkkinä Sitran tekemä lista toimittajista ja median edustajista.

Löydät hyviä listoja seuraamiesi käyttäjätilien omilta listoilta. Klikkaa käyttäjän listat auki, valitse mielenkiintoisimmat ja klikkaa tilaa . Listan jakaminen kaverille on myös mahdollista. Jos arvelet vaikka työkaverisi olevan kiinnostunut samasta aiheesta kuin itse olet, voit jakaa kokonaisen seurattavien käyttäjien listan luettavaksi. Voit myös jakaa listan lähettämällä sen URL:in toiselle käyttäjälle, esimerkiksi yksityisviestillä.

Jos olet kiinnostunut tavoitteellisesta twiittauksesta markkinointinne tueksi, pyydä meiltä koulutustarjous!

Pyydä koulutustarjous