Ota yhteyttä

YouTube live – mahdollista tehdä sekä tietokoneella että puhelimella

7 helmikuuta 2017

YouTube liven voi tehdä myös puhelimilla. Voit myös ajastaa livelähetyksen. Striimien yhteydessä oleva SuperChat on mainospaikka.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

YouTube-live onnistuu sekä tietokoneella että puhelimella. Livetubettajien videoiden yhteyteen halutaan saada mainosnäyttöjä ( lähde ). Mainostienestit ovatkin syy miksi YouTube-tähdet pysyvät todennäköisesti YouTube-staroina, eivätkä siirry Facebook-staroiksi, vaikka FB:lla olisikin paremmat livelähetysmahdollisuudet juuri nyt. TOP10 starojen arvioitiin 2014-2015 välisenä aikana tienanneen noin 70 miljoonaa dollaria mainostuloistaan YouTubesta . Jos Facebook haluaa pysyä tällä saralla Youtuben kilpailijana, niin sen täytyy kehitellä vastaavankaltainen mainostuloihin perustuva systeemi Facebookin sisään.

Livelähetykset tehdään puhelimella

YouTube on tarjonnut livestriimimahdollisuutta jo vuodesta 2011, mutta vain tietokonevälitteisesti. Niinpä mahdollisuutta on käytetty vähäisesti. Myös YouTuben livelähetykset tehdään puhelimilla, aivan kuten Facebookin livelähetyksetkin. Facebook on juuri tehnyt myös tietokoneilla lähetettävät livelähetykset mahdollisiksi , mutta tätä ei YouTube vielä lupaa. Livelähetyksiä voi etsiä Youtubesta helposti, koska livevideot erottuvat muiden videoiden joukosta hyvin.

youtube_live

Kun FB-live tuli mahdolliseksi, Facebook maksoi 50 miljoonaa dollaria julkkiksille ja mediataloille, jotta ne lähettäisivät FB-lähetyksiään livenä. Uuden palvelun lanseeraaminen ei siis ollut ihan läpihuutojuttu.

Facebook kuitenkin markkinoi tuotettaan hyvin aktiivisesti. Silti kysymys mikä pinnalla jatkuvasti on, katselevatko ihmiset FB-livelähetyksiä. Omasta kokemuksesta selkeästi media-ammattilaiset panostavat nyt livelähetyksiin, jolloin katselukokemuskin on hyvin erilainen kuin amatöörivideoissa.

Livechat mahdollistaa keskustelun

Aivan kuten FB- ja Instagram-livevideoissa, myös Youtubessa katsojien on mahdollista osallistua keskusteluun livevideon katselun aikana

You can watch live streams on YouTube Live.

Näin aloitat livelähetyksen puhelimella

Kun teet ensimmäisen YouTube-livelähetyksen, sinun täytyy vahvistaa tilisi. Ensin siis klikkaat YouTube-kanavasi videokameraikonia. Sitten valikosta ”lataa video” tai ”aloita suora lähetys”, valitset tietenkin suoran lähetyksen. Kun olet valinnut aloittavasti suoran lähetyksen, tee sen jälkeen kaikki alla olevan videon ohjeiden mukaisesti.

 

 

Kun puhelimella tehty livelähetys päättyy, se voidaan joko arkistoida kanavallesi tai voit muuttaa sen näkyvyyden esimerkiksi yksityiseksi. Voit myös tietenkin poistaa sen kokonaan.

Huom. voit myös ajastaa livelähetyksesi.

SuperChat on maksullinen mainos chatin keskellä

Keino, jolla YouTube nyt tienaa livevideoilla, on SuperChat. Jos haluat, voit maksaa maksetun chat-mainoksen, joka kiinnitetään chatiin ylimmäksi. Mitä enemmän maksat, sen pidempään viestisi näkyy chatin yläpuolella. Mainoksen osto on helppoa, klikkaat vain dollarikuvaketta ja sen jälkeen kirjoitat viestisi.

You can view Earth from space on incredible ISS live stream.

Superchat

superchat-youtube

Ostamisesta on tehty niin helppoa, että tästä tulee takuulla suosittu tapa markkinoida kohdennetusti tiettyjen alojen videoissa. Eri asia onkin miten niihin tullaan reagoimaan ja sen näkeekin vasta ajan myötä.

Halvimmillaan SuperChat mainos maksaa 1 dollarin, mutta sellainen korostaa vain käyttäjän nimeä sinisellä, eikä sellaista mainosta voi kiinnittää videostriimin yläosaan. Hieman kalliimmat 5 – 9.99 dollarin viestit korostetaan vihreällä ja niihin saa jopa 150 merkkiä tekstiä ja ne saa kiinnitetyiksi kahden minuutin ajaksi chatin yläosaan. Maksimiostos on 500 dollarin hintainen, punaisella korostettu viesti, johon mahtuu perästi 350 merkkiä ja jonka saa kiinnitettyä livestriimiin viideksi tunniksi. Super Chat viestit voidaan ostaa Google-tilin kautta. Useimmissa maissa luottokortti ja PayPal-maksut ovat mahdollisia ( lähde ).

SuperChat toimii sisällöntuottajille 20 maassa ja katsojille 40 eri maassa. Se toimii myös Suomessa sekä sisällöntuottajille, että -kuluttajille.

Tutustu YouTuben kattavaan livelähetysoppaaseen

YouTubella itsellään on erittäin kattava livelähetysten opaskirjasto. Jos livelähetykset ovat sinulle tärkeitä, perehdy oppaan sisältöihin, löydät sen täältä .

Haluaisitko oppia lisää YouTubesta? Järjestämme koulutuksia juuri sinulle räätälöitynä. Tutustu tarkemmin ja pyydä tarjous!

Pyydä koulutustarjous