Ota yhteyttä

Youtuben käytön perusteet

19 tammikuuta 2015

Kokosimme blogiin perusteet, mikäli Youtube on vielä tuntematon käyttökokemus. YouTubeen sisäänkirjautuminen mahdollistaa eri toimintojen käyttämisen.

Päivitetty 21.8.2018

YouTube on on videopalvelu, jossa voit nauttia videoista ja musiikista. Pääset videoiden äärelle kirjautumattakin, mutta kun luot itsellesi oman YouTube-profiilin, saat siitä vielä enemmän hyötyä irti. Oman profiilin ansiosta voit muua muassa tykätä ja kommentoida videoita ja tilata juuri sinua kiinnostavaa sisältöä. Tässä opastus YouTuben perustoimintojen käyttöön.

Sisäänkirjautuminen

YouTube-videoita voi katsoa ilman sisäänkirjautumista, mutta sisäänkirjautuminen mahdollistaa YouTuben eri toimintojen käyttämisen. Sisäänkirjauduttuasi voit esimerkiksi kommentoida ja tykätä mielenkiintoisista videoista, seurata sinua kiinnostavia YouTube-kanavia ja ladata omalle YouTube-kanavallesi videoitasi.

YouTubeen kirjautumiseen tarvitaan Google-tili. Jos sinulla on käytössäsi @gmail.com-sähköposti, voit kirjautua sillä YouTubeen. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda sen esimerkiksi näiden ohjeiden perusteella .

Kun olet kirjautunut Google-tilillesi, näet YouTuben etusivulla valikon, jonka avulla voit navigoida YouTubessa.

Tykkääminen ja kommentointi

Kun olet kirjautunut sisään, voit etsiä yläpalkin search-toiminnolla mielenkiintoisia videoita tai suosikkiartistisi kappaleita. Videon alla on kommenttien ja tykkäysten osio, jossa voit jättää videon julkaisijalle terveisesi tai painaa tykkää tai en tykkää -nappeja.

Kun tykkäät videosta, se tallentuu tykätyt videot -listallesi.

YouTube-kanavan tilaaminen

Kanavien tilaaminen on erinomainen keino luoda omiin mielenkiintoihin perustuva fiidi. Kun katsot kiinnostavaa YouTube-videota, voit tilata kanavan videon alta. Voit myös tilata sen etsimällä kanavaa hausta tai menemällä kanavaan.

Kun menet reunan valikosta tilaukset-osioon, näet tilaamiesi kanavien uusimmat videot siellä. Se on ikään kuin Instagram-fiidin tyyppinen syöte YouTubessa, mutta kuvien sijaan näet sinua kiinnostavia videoita.

Soittolistojen luominen

Soittolistojen luominen on erinomainen tapa organisoida ja jakaa sinua kiinnostavia videoita. Voit luoda eri tilanteisiin sopivia musiikkilistoja tai tallettaa ammatillisesti tärkeitä videoita saman kategorian alle! Kun olet luonut soittolistan, voit myös jakaa sen ystäviesi kanssa.

Kun olet lisännyt videoita soittolistaan, se näkyy soittolistat-osiossasi ja voit jakaa sen ystäviesi kanssa.

Asetukset ja turvallisuus

Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi ja muokata YouTube-profiiliasi helposti.

Voit yhdistää YouTube-tiliisi myös muita sosiaalisen median kanavia.

Suojattu tila

YouTubessa on paljon erinomaista koulutusmateriaalia, hauskoja videoita ja lasten tv-sarjoja tarjolla, mutta myös paljon materiaalia, joka ei sovi lasten katsottavaksi. Suojatun tilan asetusten avulla voit estää mahdollisesti epämiellyttävää sisältöä näkymästä, kun perheenjäsenesi käyttävät YouTubea. Tämä on ikään kuin lapsilukko YouTubessa.

Suojatun tilan saat käyttöösi siirtymällä minkä tahansa YouTube-sivun alareunaan. Ota ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä ota käyttöön- ja pois käytöstä -valinnoilla.

On hyvä huomata, että jos otat suojatun tilan käyttöön, myös Google SafeSearch otetaan käyttöön. Se on vastaava Google-haun suodatustoiminto.

Lisätietoja ja ohjeita koskien YouTuben suojattua tilaa löydät Googlen sivuilta .

Haluaisitko oppia lisää YouTubesta? Järjestämme koulutuksia juuri sinulle räätälöitynä. Tutustu tarkemmin ja pyydä tarjous!

Pyydä koulutustarjous