Ota yhteyttä

Adobe Lightroom – 5 uutta tekoälypohjaista työkalua

1 toukokuuta 2024

Tutustu blogissamme Adobe Lightroomin uusiin AI-työkaluihin. Automatisoi valotus, värikorjailut ja elementtien poisto helposti.

Adobe on rakentanut tekoälyä tuotteisiinsa useiden vuosien ajan ja vihdoin uudet työkalut ovat rantautuneet myös Adobe Lightroom Classiciin.

Kaiken taustalla on Adoben oma tekoäly, joka on koulutettu valtavien arkistokirjastojen pohjalta. Tämä tarkoittaa, että Lightroom Classic tietää esimerkiksi, miltä taivas tai ihminen näyttää valokuvassa ja osaa tehdä muutoksia sen mukaan.

Valitse tausta, kohde, taivas ja objekti

Lightroom Classic käyttää nyt pääasiassa tekoälyä tunnistamaan ihmisten ja esineiden ääriviivat taustasta. Tämä antaa mahdollisuuden valita automaattisesti elementtejä valokuvan sisältä sekä poistaa tai muokata niitä erikseen, mikä säästää merkittävästi aikaa aiempaan manuaaliseen työhön verrattuna.

Voit nyt käyttää tekoälyä poimiaksesi taustoja, kohteita, taivaita ja objekteja: Napsauta vain oikealla olevaa Masking-kuvaketta (ympyrältä katkoviivareunan neliön sisällä) ja valitse Kohde, Taivas, Tausta tai Objektit . Voit myös valita Siveltimen, jolla voit hallita tarkemmin, mihin valintasi kohdistuu.

Lightroom varjostaa uuden maskatun valinnan punaiseksi ja voit muokata sitä tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi valitsit taivaan, voit säätää sen kirkkautta ja kontrastia koskematta muuhun kuvaan. Maskit-ikkunassa voit vaihtaa maskien (valintojen) välillä, luoda uusia ja poistaa niitä. Napsauta vain kolmea pistettä kunkin kohteen vieressä nähdäksesi kaikki vaihtoehdot. Näppärää!

Lightroom tekoäly

Lightroom tekoäly maskattu aplue

Muotokuvien korjaaminen Lightroomilla on nyt helpompaa kuin koskaan ja vaatii vain vähän vaivaa. Tekoäly sisällyttää nyt myös vaatteet ja kasvojen karvat.

2. Content-Aware pyyhi/poista

Lightroom Classicissa voit käyttää tekoälyä asioiden nopeaan poistamiseen kuvastasi. Napsauta Healing-työkalua ja sitten Content-Aware Remove -työkalua (näyttää kynäpyyhekumilta). 

Käytä liukusäätimiä, jotka avautuvat työkalun alle muuttaaksesi siveltimen kokoa ja peittävyyttä ja maalaaksesi poistettavan kohteen. Kun olet tehnyt valinnan, Lightroom Classic valitsee automaattisesti, mitkä taustan osat otetaan poistetun asian korvaamiseksi. Voit myös määrittää tietyn alueen, kuten sinisen taivaan, painamalla Ctrl+klikkaus (Windows) tai Cmd+klikkaus (macOS).

Lightroom tekoäly Content-Aware Remove -työkalu

Käyrät

Kolmas Lightroom Classicista löytyvä tekoälyparannus on kyky säätää maskien käyriä, mikä tuo sovelluksen ominaisuuksiltaan lähemmäksi Photoshopia. Kun maski on jo valittuna, avaa oikealta löytyvä Curve-paneeli ja saat säädöt käyttöösi.

Tämä toimii aivan kuten aiempi (Tone) Curve -työkalu, mutta säädöt koskevat vain maskin alla olevaa kuva-aluetta. Paneelin yläreunassa näet punaisten, vihreiden ja sinisten kanavien valitsimet – käytä niitä tarkempiin säätöihin.

Lightroom tekoäly maskien käyrät

Säädä käyriä ja käytä väritehosteita vain niihin osiin, joita haluat muuttaa.

Kohina

Denoise-työkalu poistaa rakeisuuden tai ei-toivotut vaihtelut kuvan sävyssä säilyttäen samalla tärkeät yksityiskohdat. Huomiona, että tämä ominaisuus toimii vain tiettyjen RAW-kuvien kanssa.

Valitse Valokuva, Paranna ja valitse sitten Denoise- vaihtoehto, jotta tekoäly voi käyttää taikuuttaan. Työkalukuvakkeen alla olevan liukusäätimen avulla voit hallita sen voimakkuutta – voit tarkistaa vasemmalla olevasta esikatselupaneelista eron ennen kuin teet muutoksia. Kun olet tyytyväinen vaimennustasoon, vahvista valintasi napsauttamalla Paranna.

Lightroom tekoäly kohina

Mukautuvat esiasetukset

Adobe Lightroom Classicin perinteiset esiasetukset (Presets) ovat toimineet lähinnä staattisina suodattimina. Niiden avulla voit helposti lisätä tyylin tai tehosteen koko kuvaan, mutta nyt tekoäly tekee niistäkin älykkäämpiä. Mukautuvat esiasetukset (Adaptive Presets) käyttävät tekoälyä ja muovaavat efektiä aina kuvasi valotuksen, elementtien ja muiden yksityiskohtien mukaan.

Löydät ne vasemmalla olevasta Esiasetukset (Presets) valikosta. Napsauttamalla valikon vieressä olevia pieniä nuolia, saat esiin koko luettelon mukautuvista esiasetuksista. Voit esimerkiksi valita myrskypilvet lisätäksesi hieman draamaa taivaalle tai Paranna silmiä korostaaksesi silmiä ​​muotokuvassa.

LR-AI-Blogi-5 (1)

Avaa Maskit-ikkuna Tools and Masking -toiminnolla nähdäksesi maskin, jonka Lightroom Classicin tekoäly on luonut tehosteen soveltamiseksi. Voit muokata tätä maskia kuten mitä tahansa muutakin Lightroomin tekemää valintaa. Käytä sivellintyökalua muuttaaksesi ohjelman valitsemaa ääriviivaa.

Lightroom tekoäly Glamour Portrait

Glamour Portrait -esiasetukset luovat useita maskeja, joiden avulla voit tehdä pieniä säätöjä. Muokataksesi niitä, siirry Mask-työkalupaneeliin, jossa voit napsauttaa kutakin maskia ja säätää sitä.

Yhteenveto

AI-teknologia valokuvan muokkauksessa mahdollistaa monien työvaiheiden automatisoinnin. Tyypillisiä tehtäviä, kuten valotuksen säätäminen, värikorjailu ja objektien poistaminen, voidaan hoitaa automaattisesti. Ennen se vaati jopa tuntien manuaalista työtä.

Lisäksi tekoäly osaa parantaa kuvien resoluutiota, ehdottaa luovia muokkauksia kuvan sisällön perusteella ja tunnistaa sekä muokata tiettyjä elementtejä, kuten taivasta tai kasvonpiirteitä. Tämä nopeuttaa huomattavasti editointiprosessia ja antaa valokuvaajille mahdollisuuden keskittyä enemmän luovaan tekemiseen kuin koneella istumiseen.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Jos haluat opiskella aihetta pidemmälle, täältä löydät kirjoitukseni Photoshopin tekoälytyökaluista.

Uusi toimintakehotus

 Uusi toimintakehotus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat tekstit

Tekoäly visuaalisessa markkinoinnissa