Ota yhteyttä

Facebook päivityksen ajastaminen – kuvalliset ohjeet

Opettele Facebook-julkaisujen ajastaminen yrityssivullasi ja pärjäät loma-ajat ja voit julkaista postauksesi silloin, kun yleisösi on paikalla!

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Facebook-päivityksiä voi ajastaa ja yrityssivun julkaisujen ajastaminen onkin sisällöntuottajan tärkeimpiä työkaluja.

Ajastaminen on hyvin yksinkertainen toimenpide, jolla voi säästää aikaa ja hermoja valtavasti. Voit ajastaa Facebook-postauksia vaikka puolikin vuotta ennakkoon. Ennen kaikkea loma-aikoina tämä on kätevä työkalu, kunhan muistat ettet jaa poissa ollessasi sellaista sisältöä, joka potentiaalisesti aiheuttaa paljon kysymyksiä tai kommentteja, joihin et pysty lomalla ollessasi vastaamaan.

Ota Meta Business Suite käyttöön

Facebookin ajastaminen muuttui vastikään siten, että jos aiot ajastaa yrityssivun sisältöä tietokoneella, sinun täytyy ottaa Facebookissa Meta Business Suite, ennen kuin ajastaminen onnistuu. Voit klikata tästä Business suite-linkistä, jollei sinulla ole sitä vielä käytössä.

Jos julkaiset sisältöjä puhelimella, ota Facebook pages manager käyttöösi

Jos taas tykkäät enemmän käyttää puhelinta kuin pöytäkonetta Facebook-työskentelyysi, lataa Facebook pages manager. Sen avulla voi näppärästi ajastaa julkaisusi toivottuun ajankohtaan.

ajastaminen facebookissa ajastaminen

Facebook päivityksen ajastaminen kuvin

  1. Ota esiin statuslaatikko ja kirjoita päivitys. Voit lisätä tässä vaiheessa kuvat ja linkit ja muun tarvittavan sisällön. Kun status on valmis, klikkaa JULKAISE-nappulan oikeata kulmaa ja sinulle avautuu uusi valikko.

    Meta_kuva_1
  2. Nyt voit klikata kohtaa AJASTA ja sinulle aukeaa kalenterinäkymä, josta voit valita haluamasi julkaisuajankohdan.

    Meta_Kuva_2
  3. Lopuksi paina AJASTA -nappulaa.
  4. Voit tarkastella kaikkia ajastamiasi julkaisuja klikkaamalla päivityslaatikon alta pientä linkkiä NÄYTÄ JULKAISUT
  5. Jos sittenkin haluat julkaista päivityksesi heti tai poistaa sen kokonaan, ruksaa valikko päivityksen edestä ja voi tehdä mitä haluat.

VALMIS!

Tämä on hyvä keino myöskin esikatsella miltä omat päivitykset näyttävät valmiina. Näin voi välttää yllätyksiä, mikäli olet lataamassa kuvia. Teen itse lähes kaikki päivitykset tällä tavalla, ainakin jos olen laittamassa päivitystä sivuille, joilla on tuhansia tykkääjiä. Tarkistuksen tarkistushan ei ole koskaan pahitteeksi.

Koulutamme Facebookia livenä tai webinaarina missä vain, joten tutustu FB-koulutuksiimme ja pyydä ihmeessä tarjous!

Facebook-koulutukset