Ota yhteyttä

Film look järjestelmäkameralla – näin luot videoon film lookin

18 lokakuuta 2018

Haluatko tehdä elokuvatyylistä videotuotantoa, mutta käytössä on pieni budjetti? Lue vinkit, miten saat järkkärillä ja editoimalla film lookin videolle.

Oletko koskaan halunnut tehdä yrityksellesi tai harrastusmielessä elokuvatyylistä videotuotantoa, mutta ei ole ollut budjettia vuokrata 50 000 euroa maksavaa elokuvakameraa puhumattakaan työryhmästä? Ei hätää, kerron muutaman vinkin, kuinka saat järjestelmäkameralla ja editoinnilla niin sanotun Film lookin videollesi!

Tein myös esimerkkivideon tähän blogiin, jossa käyn läpi vaihe vaiheelta videotuotannon kulun. Tähän tarvitset  järjestelmäkameran, editointiohjelman ja teostovapaata musiikkia.

Film look -tyylisen videon tekoon tarvitset vain järjestelmäkameran, editointiohjelman ja teostovapaata musiikkia.

Kuvaukset

Tein kuvauksissa paljon kamera-ajoja, jotta videolla olisi liikettä staattisen kuvan sijasta. Kuvasin käsivaralla kaiken ja editoinnissa vakautin osaa kuvasta. Käytin kuvauksissa kahta objektiivia: laajakulmaobjektiivia sekä 50 mm polttovälistä objektiivia, jolla saa hyvin yksityiskohtaisia kuvia otettua. Erikokoiset kuvakoot on myös hyvä huomioida kuvauksissa, jotta videolle tulee tarpeeksi vaihtelua ja leikkaus ei näytä töksähtelevältä.

Editointi

Aluksi tein editointiohjelmaan cinemascope-asetukset, eli siinä on laajempi kuvasuhde kuin normaalisti. Cinemascope-laajakuvaformaattia käytetään monesti elokuvissa ja mainoselokuvissa.

Kuvakoon valitsemisen jälkeen aloin valitsemaan parhaita klippejä ja yhdistämään ne videoksi. Vakautin Premiere Pro -editointiohjelmassa useampaa kuvaa, koska kuvasin käsivaralta, jolloin kuva hieman tärisi.

Värimäärittely

Värimäärittelyllä luodaan videolle visuaalinen tunnelma ja se on viimeinen silaus, kun video on muuten leikattu. Värimäärittelyä voi tehdä Premiere-editointiohjelmalla tai DaVinci Resolvella , joka on erikoistunut värimäärittelyyn. Resolven Lite-versio on ilmainen.

Tässä esimerkissä raakakuva ja värimääritelty kuva.

Tältä näyttää raakakuva ennen film look -käsittelyä.

Tässä kuva film look -värimäärittelyn jälkeen.

Taustamusiikki

Musiikki on välttämätön tunnelman luoja videolla. Ilmaispankin musiikit tunnistaa helposti ja tekevät videolle “halvan” tunnelman. Suosittelen panostamaan kympin tai muutaman taustamusiikkiin. Suosittuja sivustoja, mistä voi ostaa teostovapaata musiikkia, ovat AudioJungle , PremiumBeat ja Artlist .

Videon leikkaaminen on hyvä rytmittää musiikin kanssa, olematta kumminkaan yksitoikkoinen. Musiikissa olisi hyvä olla dynamiikkaa. Taustamusiikissa olisi hyvä olla suvanto- ja nostatusvaiheet.

Loppusanat

Tässä ovat omat kokemukseni ja vinkit pienen budjetin videon kuvaamiseen Film look -tyylillä. Et tosiaan tarvitse kuin järjestelmäkameran, editointiohjelman ja teostovapaata musiikkia luomaan videotuotannollesi elokuvamaista tyyliä.

Tässä itse esimerkkivideo!

 

Tutustu myös toiseen kirjoitukseemme aiheesta, klikkaamalla kuvaa alla:

Neljä elokuvamaisen kuvan ominaispiirrettä videolla