Ota yhteyttä

Helppo videokalusto yritykselle – tällainen on hyvä videokalusto

9 helmikuuta 2019

Parhaat helppokäyttöiset videotyövälineet, joilla yrityksen oma videomarkkinointi onnistuu. Hyvä kalusto kuvaan, ääneen, valoihin ja lisävarusteisiin.

Jokainen yritys tarvitsee säännöllistä videotuotantoa

Elämme visuaalisen vallankumouksen aikaa, eli jokaisella yrityksellä tulisi olla jonkinlainen videokalusto myös sisäisesti käytössä. Jokaisen markkinoinnin tosissaan ottavan yrityksen tulee tehdä videoita myös itse. Kaukana ovat ajat jolloin yritykselle tehtiin yksi video, ja sen oli tarkoitus palvella yrityksen markkinointia seuraavat kymmenen vuotta.

Sosiaalisten medioiden algoritmit suosivat säännöllistä sisällöntuotantoa, ja erityisesti videoita, eli jokaisen yrityksen on aika ottaa kamera kauniiseen käteen ja tuottaa videoita. Jos yrityksesi ei tuota säännöllisesti videoita olette jo jäljessä.

Vaan ei hätää! Me olemme koonneet alle pihistys- ja panostusversiot kaikenlaisiin videotuotannon budjetteihin!

Jo hyvällä kameralla varustettu älypuhelin vie pitkälle! Tärkeintä on tarina sekä hyvä sisältö, ja kun tarvitaan esimerkiksi laadukkaita mainos- tai tuotevideoita kannattaa yhä soittaa ammattilaiselle! Voit pyytää tarjouspyynnön vaikkapa meiltä! Autamme mielellämme!

Paras kalusto yksinkertaiseen videotuotantoon

Alle olemme keränneet listan parhaista helppokäyttöisistä ja kustannustehokkaista työvälineistä, joilla yritys pystyy päihittämään yksinkertaiset videotuotannon haasteet videokuvasta ääneen, valoihin ja jalustaan.

1. Kamera

Älypuhelimet

Älypuhelinten ominaisuudet ovat kehittyneet hurjasti viimeisen parin vuoden aikana, ja useimpien valmistajien lippulaivamalleilla pystyy kuvamaan sekä hidastus- että 4K-kuvaa.

Älypuhelimilla kuvatessa on ehdottoman tärkeää että valaistus ja ääni ovat kunnossa, jotta videosta saadaan laadukas. Videokuvausta varten älypuhelinta hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota puhelimen tallennustilaan. 64gb on suosittelemani minimikoko puhelimen tallennustilalle, jotta videoita voi tehdä säännöllisesti. Tällöinkin kannattaa käyttää hyödykseen iCloudin (iOS), Google Driven tai Dropboxin pilvitallennustilaa, jotta puhelimen oma tallennustila ei täyty.

iOS:

Panosta

iPhone 13

Pihistä

iPhone SE

 

iPhone 12 on tällä hetkellä useimpien asiantuntijoiden mielestä kaikkein paras älypuhelin laadukkaan videon kuvaamiseen. Kolme laadukasta ja valovoimaista kameraa, ja tehokas prosessori auttavat sinua kuvaamaan laadukasta kuvaa myös haastavissa olosuhteissa.

iPhone SE tuottaa myös laadukasta kuvaa, mutta rajoitukset näkyvät erityisesti hämärällä kuvatessa ja siinä, että SE-mallissa on vain yksi kamera.

Android:

Panosta

Sony Xperia 1 II

Pihistä

Xiamoni Redmi Note 9

 

Sony on noussut pitkästä aikaa Androidin älypuhelinkameroiden kuninkaaksi. Kolmella kameralla, 4K-resoluution näytöllä ja laadukkaalla väritieteellä sekä manuaalisäädöillä varustettu älypuhelin tuottaa todella viimeistellyn näköistä kuvaa.

 

Digikamerat

Digikamerat ovat yleistyneet kevyessä videotuotannossa hurjaa vauhtia vuodesta 2008 asti pienen kokonsa ja still-kuvauskykynsä vuoksi. Vaikka digikameroilla on paljon parempi kyky kuvata hämärässä kuin älypuhelimilla, on niidenkin suurimpana heikkoutena kameran heikkolaatuinen sisäinen mikki. Hanki siis myös digikameraan erillinen mikki.

Panosta

Sony a7s III + 16-35mm objektiivi

Mikäli haluaa mahtavaa laatua pienessä paketissa on Sony a7s III monien asiantuntijoiden mielestä tämän hetken paras ratkaisu, mutta hintalappu voi olla monelle liikaa. Tämä kamera voittaa kaikki muut kamerat mahtavalla hämäräkuvauskyvyllään, ja erinomaisilla videokuvaukseen erikoistuneilla toiminnoillaan.

Pihistä

Sony RX100 VA

Hyvä hinta-laatu -ratkaisu on Sonyn pieni sisään rakennetulla objektiivilla varustettu RX100 VA -malli, joka on monien maailman suosituimpien vlogaajien kakkoskamera. Tämä kamera on paras ratkaisu jos sinulla on tarve kuvata paljon itse itseäsi, sillä tässä kamerassa saat käännettyä näytön suoraan itseäsi kohden.

Pihistä vielä lisää

Sony RX III

Mikäli on tarve pihistää vielä lisää on vanhempi RX III hyvä vaihtoehto! Tällä et kuvaa 4K-kuvaa ja optiikka ei ole niin hyvä. Päivittäiseen videotuotantoon tämä lähes puolet nuorempaa veljeään huokeampi kamera on silti todella toimiva ja laadukas kampe!

2. Ääni

Kuva on 30 % tunnetta ja 70 % informaatiota, ja äänessä suhde on päinvastainen. Jos siis haluat että videon katsojalle jää videosta laadukas jälkivaikutelma on äänen oltava kunnossa!

Nappimikit

Helpoin ja huokein tapa nostaa äänen laatua erityisesti haastatteluvideoissa on ostaa nappimikki. Nappimikki kiinnitetään puhujan rintaan noin kämmenen mitan verran leuasta alaspäin. Nappimikkiä voi käyttää myös reportterimikin tyyliin siten, että haastattelija vie sen aina lähelle sitä kuka on äänessä. Mikäli haluaa panostaa lisää langaton nappimikki helppoutta kuvaustilanteessa, kun mikin ei tarvitse olla kamerassa kiinni.

Adapterit

Nykyisin useissa puhelimissa ei enää ole erillistä mikkiliitäntää, joten tarvitset adapterin! Alla linkki lightning (iOS) ja USB-C (Android) adaptereihin!

Lightning -mikkiadapteri

USB-C -mikkiadapteri

Panosta

Rode SmartLav+

Rode Wireless Filmmaker Kit (langaton)

 

Pihistä

BOYA BY-M1 (langallinen)

Langattomat mikrofonit

Haulikkomikit

Haulikkomikit ovat loistava ratkaisu kuvaamiseen, jossa vaaditaan kykyä liikkua nopeasti tai jos kuvaat esimerkiksi tapahtumia haastattelujen sijaan. Haulikkomikki rajaa taustahälyn pois ja ottaa tehokkaasti äänen siitä suunnasta mihin kuvataan.

Älypuhelimeen

iOS lightning liitännällä varustetut puhelimet:

Rode Videomic ME-L

Shure Motiv MV88

 

3,5mm mikkiliitännällä varustetut puhelimet:

Rode Videmic ME

Digikameraan

Pihistä

Rode Videomic GO

Panosta

Rode Videomic Pro+

3. Valot

Ilman valoa ei ole kuvaa. Halvin ja pihistävin tapa saada hyvää valoa on kuvata pehmeässä luonnonvalossa. Usein tulee kuitenkin tarve kuvata yritykselle video toimistolla, ja toimiston kattovalot ovat harvoin kovin imartelevia. Silloin tarvitaan erityisesti videokuvaukseen tehdyt valot!

Yhdellä pehmeällä valolla pääsee jo liikkeelle, mutta paras valo esimerkiksi haastatteluun saadaan kolmella valolla. Mikäli tarvitset valoja vain yhdeksi päiväksi voit myös kysyä meiltä tarjousta valojen vuokrauksesta. Muista hankkia valoille myös jalustat tai älypuhelimeen kiinnitin!

Panosta

Aputure Amaran 3 valon setti

Pihistä

Aputure AL-MX minivalo

Pihistä lisää

Dörr vloggauspaketti

 

Valojalusta

Walimex jalusta

Minivalon kiinnitinsetti älypuhelimeen

Joby GripTight

Kiinnitysruuvi kiinnittimen ja minivalon väliin

4. Kamerajalusta

Yksi yleisimmistä huonon videon ominaisuuksista huonon äänen ja valaistuksen lisäksi on heiluva kuva. Tämä on kuitenkin helppo korjata kamerajalustalla!

Kamerajalustat eroavat valojalustoista siinä, että niiden yläpäätä eli kamerapäätä pystyy säätämään. Oikeaoppinen videokuvaukseen tarkoitettu kamerapää on nimeltään videopää, jota voi liikuttaa pehmeästi sivulta sivulle sekä ylös ja alas.

Kevyelle kameralle hyvän kamerajalustan voi saada hyvinkin huokeaan hintaan, mutta mikäli haluaa helpottaa omaa kuvauskokemustaan ei kannata ostaa kaikkein halvinta vaihtoehtoa. Mikäli sinun ei tarvitse liikuttaa kameraa ovat GorillaPodit mainioita pihistysratkaisuja!

Digikameralle

Panosta

Pihistä

Joby GorillaPod 3K Kit

Älypuhelimelle

Panosta

Black Eye Filming Handle Tripod

Pihistä

Joby GorillaPod Mobile Mini

Muista pitää tyyli simppelinä

Yllä listatuilla varusteilla pääset tekemään laadukkaita yksinkertaisia videoita! Jotta ette kompastu videotuotannon alkumetreillä muistakaa pitää visuaalinen tyylinne mahdollisimman yksinkertaisena, ja tehkää jokaiselle videolle ainakin kevyt suunnitelma! Simppeli ja hyvin suunniteltu videokonsepti tuottaa parempaa laatua vähemmällä stressillä!

Jäikö jokin osio epäselväksi? Haluaisitteko lisää tietoa jostain tietystä tuotteesta tai aihealueesta? Pistäkää kommenttia alas tai laittakaa viestiä somessa! Autamme mielellämme!

Järjestämme myös videokoulutuksia räätälöitynä yrityksille! Pyydä tarjous!

Pyydä koulutustarjous