Ota yhteyttä

Idea Pin – Pinterest yritystilien uusi toiminto

28 helmikuuta 2022

Pinterest on hyvä markkinointityökalu niin verkkokauppiaalle kuin b2b-yrittäjällekin. Idea pin on uusi toiminto, jota voivat hyödyntää myös asiantuntijat!

Pinterest on uudistanut yritystileille suunnitellun tarinallisen Story Pins -toimintonsa ja uudistuksen myötä myös nimi on vaihtunut muotoon Idea Pin . Uusi toiminto on suunniteltu käyttäjät, kaupallisuus ja tuotteet edellä. Pinterestissä tarinan muodossa lisätyt sisällöt säilyvät tauluissa, joihin olet ne lisännyt, kuten muutkin Pin-lisäykset.

Idea Pin -lisäyksiä voi käyttää monenlaisiin eri tarkoituksiin, esimerkiksi tuotekokoelman tai reseptin vaiheittaisten ohjeiden luomiseen. Uuden toiminnon avulla voit myös kertoa tarinan, jossa yhdistelet kuva- ja videosisältöä.

Idea-Pin-lisäykset ovat toistaiseksi käytettävissä vain Pinterest yritystileillä näissä maissa: Alankomaat, Belgia, Kreikka, Kypros, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Romania, Slovakia, Suomi, Tanska, Tšekin tasavalta ja Unkari. (maaliskuu 2022)

Kerro tarina Idea Pin -lisäysten avulla

Idea Pin –lisäykset ovat tarinamuotoisia monisivusisältöjä, jotka jäävät pysyviksi omiin tauluihisi. Toisin kuin muiden sosiaalisen median kanavien tarinamuotoiset julkaisut Idea Pin -lisäyksiä on myös mahdollista jakaa ja upottaa muihin sosiaalisen median kanaviin tai vaikkapa omille verkkosivuille.

Jos sinulla on Pinterest-yritystili, voit käyttää Idea Pin -lisäyksiä useiden videoiden kuvaamiseen tai kuvien, luetteloiden ja tekstin lisäämiseen yksittäiseen Pin-lisäykseen. Julkaisun jälkeen Idea Pin näkyy yritysprofiilisi Luotu-välilehdellä muiden lisäystesi kanssa.

Idea Pin -lisäyksessä on mahdollista luoda jopa 20 sivuinen sisältö, joka koostuu videoista, kuvista ja tekstistä. Muokkausominaisuuksista löytyy interaktiivisia elementtejä kuten tarroja ja mahdollisuus käyttäjien tägäämiseen. Lisäykseen on myös mahdollista liittää musiikkia. Uutena ominaisuutena Idea Pin -lisäyksiin on mahdollistettu voice over -toiminto, jolla voit personoida sisältösi entistäkin paremmin.

Pinterest idea pin tarra
Pinterest idea pinnauksiin voit lisätä tarroja, jotka osin eivät ole vielä ihan yhtä kehittyneitä kuin esimerkiksi Instagram storyssä, mutta osittain niiden löytämisestä on tehty Instagramia helpompaa. Interaktiivisuus tarkoittaa tässä vaiheessa ainoastaan tägäystarraa ja kuvan lisäämistä. Sen sijaan sopivien tarrojen löytyminen on hyvin helppoa, koska ne on kategorisoitu selkeästi.

Näkyvyyttä voi parantaa liittämällä Idea Pin -lisäyksiin aihetunnisteita ja tägäämällä niihin käyttäjiä. Aihetunnisteiden lisääminen on erityisen tärkeää, sillä 97 % Pinterestin suosituimmista hakusanoista ei sisällä minkään brändin nimeä . Myös Pinterestin oma algoritmi on muokattu parantamaan uudentyyppisen sisällön näkyvyyttä ja Idea Pin -sisältöä luovia käyttäjiä.

Käyttäjät näkevät seuraamiensa tilien Idea Pin -lisäykset aina kotinäkymänsä yläpalkissa. Idea Pin -lisäykset näkyvät pysyvästi myös niiden julkaisijan kotinäkymän yläosassa ja algoritmi suosii niitä hakutuloksissa.

Pinterest idea pinnaukset pysyvät aina käyttäjän seinän ylälaidassa

 

Parhaat vinkit Idea Pin -lisäysten luomiseen

Jaa kaikki kiinnostavat yksityiskohdat . Idea Pin- lisäysten myötä on mahdollista sisällyttää kaikki yleisöäsi kiinnostava tieto samaan julkaisuun. Älä turhaan käytä linkkejä, jotka ohjaavat pois julkaisustasi, ellei sille ole erityistä syytä. Käyttäjälle on mielekkäämpää löytää kaikki tieto samasta paikasta. Idea Pin -lisäysten kautta päädytään usein inspiraatiosta toimintaan.

Video edellä . Idea Pin -lisäyksen erottuvuuden parantamiseksi kannattaa aina aloittaa videomuotoisella sisällöllä. Muista myös aina tekstittää videot, sillä käyttäjät katsovat niitä usein ilman ääntä. Idea Pin -lisäykseen voit sisällyttää videota jopa 60 sekuntia per sivu .

Anna persoonasi loistaa . Näytä kasvosi ja hyödynnä voice over -toimintoa. Idea Pin -lisäykset sitouttavat seuraajia tehokkaammin. Tavalliseen Pin -lisäykseen verrattuna Idea Pin saa keskimäärin yhdeksän kertaa enemmän kommentteja, mikä parantaa julkaisusi näkyvyyttä käyttäjien kotinäkymässä ja hakutuloksissa.

Luo oma sisältösi . Uusien työkalujen avulla julkaisujen tekeminen on sovelluksen sisällä helpompaa. Voit kuvata videoita, editoida, lisätä efektejä ja filttereitä poistumatta sovelluksesta. Pinterestissä luotujen uusien sisältöjen näkyvyys on parempi verrattuna sovelluksen ulkopuolella luotuihin sisältöihin. Muistathan aina varmistaa ennen julkaisemista, että sinulla on käyttöoikeus kuviin ja videoihin, joita et itse ole kuvannut.

Tarkista, tarkista, tarkista! Vaikka Idea Pin -lisäysten sisällön on tarkoitus olla rentoa, autenttista ja persoonallista kannattaa aina tarkistaa ennen julkaisua, että visuaalinen lopputulos on yhtenäinen ja videoiden sekä kuvien koot on sovitettu julkaisukokoon sopiviksi. Idea Pin -lisäyksen eri sivujen sävymaailman saa yhtenäistettyä helpoimmin sovelluksesta löytyvien filttereiden avulla. Muista myös aina tarkistaa tekstisisältöjen ja videoiden tekstitysten oikeinkirjoitus.

Klikkaa ja katso täältä täältä Kuulun kaikkien aikojen ensimmäinen idea pin , joka kertoo siitä, miten idea pinnauksia tehdään!

Miltä idea pin näyttää käyttäjälle mobiilisovelluksessa?

Miltä Pinterest idea pin näyttää käyttäjänäkymässä
Tältä Pinterest idea pin näyttää käyttäjän näkymässä

Mihin Idea Pin -lisäykset sijoittuvat käyttäjän kotinäkymässä? Yksityisen käyttäjän näkymä. Idea Pin -lisäykset näkyvät Katso-välilehdellä.
Idea Pin -lisäykset sijoittuvat käyttäjän kotinäkymässä Katso-välilehdelle.


Kuulu kouluttaa, jos tarvitset apua aiheeseen liittyen, ota yhteyttä

Pyydä koulutustarjous

 

Lähteet:
( https://www.socialmediatoday.com/news/pinterest-launches-idea-pins-its-revamped-variation-on-stories/600385/ ).

https://downloads.ctfassets.net/h67z7i6sbjau/6KeQ8IpARAJj1yHyjevFX0/9ef686cc971a69d7a50a36ce0cc23124/Idea_Pin_Creative_Best_Practices.pdf

https://newsroom.pinterest.com/en/post/pinterest-introduces-idea-pins-globally-and-launches-new-creator-discovery-features

https://help.pinterest.com/fi/business/article/story-pins

https://business.pinterest.com/fi/agency-resources