Ota yhteyttä

Instagram Stories: uudet fontit, giffit ja tarkempaa dataa

2 helmikuuta 2018

Instagram Storiesiin on tullut uutuuksia: uusia fontteja, käytettäviä giffejä sekä tarkempaa katselustatistiikkaa. Lue blogistamme miten nämä toimivat!

Videot sosiaalisessa mediassa jatkavat voittokulkuaan: myös Instagram panostaa videoihin painottuvaan Stories-ominaisuuteensa. Instagramin tarinoihin on tullut viimeisen parin kuukauden aikana uusia toiminnallisuuksia sellaisella vauhdilla, että heikompaa hirvittää. Mutta eipä hätää, lue tämä blogiteksti, niin olet taas kärryillä Instagram Storiesin uutuuksista! Mikäli Instagram Stories on sinulle ihan uusi juttu, aloita lukeminen Instagram Stories käyttöoppaamme ensimmäisestä osasta .

Miten vaihdan Instagram Storiesin fonttia?

Instagram on alusta alkaen tehnyt pesäeroa Snapchatiin visuaalisuudellaan. Esimerkiksi Instagram Storiesin filtterivalikoima on laajempi (ja graafikon silmään kauniimpi) kuin Snapchatissa. Nyt myös tekstin lisäykseen on tuotu lisää silmäniloa uusien fonttien muodossa. Fontin pääsee vaihtamaan tekstiä kirjoittaessa ruudun yläreunasta. Saatavilla on nyt neljä uutta erilaista tekstityyliä: moderni, neon, konekirjaisin ja vahva.

Instagram Storiesin uudet ominaisuudet tulevat käyttäjille ripotellen. Esimerkiksi allekirjoittaneelle uudet fontit tulivat käyttöön juuri ennen blogitekstin kirjoituksen aloittamista, siinä missä työkavereilla ne ovat olleet käytössä jo useita viikkoja. Kannattaa siis olla kärsivällinen, uudet ominaisuudet tulevat kyllä sinullekin jossain vaiheessa!

 

 

Miten lisään Instagram Storiesiin giffin?

Videoiden lisäksi gif-animaatioiden suosio on räjähtänyt viimeisen vuoden aikana. Giffit ovat tulleet oleelliseksi osaksi nykyajan digitaalista viestintää. On siis täysin loogista, että myös Instagramin tarinoihin pystyy nyt lisäämään giffejä! Giffit lisätään samasta paikasta kuin tarrat ja kyselytkin.

Voit joko lisätä Instagramin ehdottamia gif-animaatioita tai käyttää hakua niiden etsimiseen. Giffejä voi lisätä sekä valokuviin että videoihin ja niitä voi lisätä useampia kerralla. Helppoa ja hauskaa!

 

 

Miten lisään Instagram Storiesiin pelkkää tekstiä?

Nyt stooriin on mahdollista lisätä myös pelkkää tekstiä ilman sen suurempaa kikkailua. Et siis välttämättä tarvitse tarinan päivittämiseen videota tai valokuvaa! Tietysti voit lisätä tekstin kaveriksi myös giffejä.

Nuolikuvakkeesta pääset muokkaamaan stooria tavalliseen tapaan, ja kameraikonista saat halutessasi napattua tekstin taustalle myös valokuvan.

 

Instagram Stories -analytiikka

Yritystilien käyttäjiä hemmotellaan entistä tarkemmalla Instagram Stories -analytiikalla. Siinä missä ennen päästiin tarkastelemaan stoorien katsojia, nyt päästään näkemään myös mitä seuraajat klikkailevat tarinassasi. Jos lisäät videoosi esimerkiksi hashtagin ja nimimerkin, pääset näkemään kuinka monta kertaa kyseisiä tägejä on stoorissasi klikattu.

 

 

Tämä analytiikka on siis saatavilla Instagramin yritystilien käyttäjille. Lue tästä blogitekstistämme , kuinka vaihdat Instagram-tilisi yritystiliksi (ja miksi niin kannattaa tehdä).

Haluaisitko oppia rakentamaan mielenkiintoisia stooreja eri somekanaviin? Pyydä tarjous koulutuksesta!

Lue lisää  mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta

Tässä livelähetyksessä puhumme Instagram Storiesista