Ota yhteyttä

Käsikirjoittaminen ja ohjaaminen videotuotannossa

4 elokuuta 2019

Ennen kuin videotuotanto starttaa, käsikirjoittajan pöydällä tapahtuu monenlaista. Lue, mikä on käsikirjoituksen ja ohjaamisen rooli videotuotannossa.

Kamera käyntiin ja kuvaamaan? Ennen kuin videotuotanto nytkähtää käyntiin, tapahtuu käsikirjoittajan pöydällä monenlaista. Tänään kerron teille, mikä on käsikirjoituksen ja ohjaamisen rooli videotuotannossa.

Kuuntele, kuuntele, kuuntele

Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, saamme ensimmäisenä tiedon videotarpeesta, ehkä jo tulevan budjetin sekä ensimmäisiä ajatuksia sisällöstä. Tässä vaiheessa käynnistämme prosessin, jossa joko pohditaan jo tulleiden speksien kanssa asiakkaan edun mukaista lopputulosta tai ehdotamme tapaamista tarkentavaan keskusteluun.

Asiakkaan tapaamisessa on kuulosteltava paljon muutakin kuin vain puhetta. On hyvä olla aistit valppaina sen suhteen, kuinka reagoimme toistemme ideoihin. Olemmeko alkuun kuulostelevalla tuulella vai löydämmekö heti yhteisen tanssin ensiaskeleet?

Ideointimyssy päähän

Tästä käynnistyy yhteinen ideointivaihe ja parasta onkin yhteisen sävelen löytäminen. Kun ideointi on saatu käyntiin, alkaa käsikirjoittamisen työstö. Tähän kannattaa antaa hieman aikaa. Hyvän pohjatyön jälkeen teksti esittää tanssimme tärkeitä askelmerkkejä. Käsikirjoittajana summaan tekstiin yhteiset ideamme käyttäen ammattitaitoani koostamaan tämän kaiken toimivaksi paketiksi.

Ketä ja missä kuvataan

Seuraavana vuorossa on löytää kuvauspaikat sekä esiintyjät. Ohjaajana innostun aina paljon tästä vaiheesta, koska vihdoin saamme tuoda ideoiden ja tekstin päälle konkretiaa. Paperille kirjoitetut kohtaukset saavat mielessäni oikeanlaisen miljöön, ja esiintyjät luovat lopulta tarinasta todellisen.

Kuvausten valmistelussa ja toteutuksessa valtaamme työryhmällä koko parketin. Suunnittelu, visuaalisen moodin lockdown ja esiintyjien preppaus ovat dynaaminen kokonaisuus, kuin eteenpäin vierivä kivi. Vauhtiin vaikuttavat hyvä pohjatyö sekä energinen yhteistyö.

Editistä lopputulokseen

Kuvausten jälkeen työ siirtyy edittipöydälle eli jälkituotantoon, jossa taitavat editorimme loihtivat kuvatusta materiaalista ehyen kokonaisuuden. Tässä työssä myös ohjaaja toimii mukana. Jälkituotannon piiriin kuuluvat äänityöt, musiikki, editointi, tekstitys, animaatiot ja grafiikat – näin muutamia luetellessa. Olemme asiakkaaseen yhteydessä aina uuden version valmistuessa, jolloin asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa sisältöön.

Valmiin videon valmistuessa pohdimme usein yhdessä, kuinka edetään videon julkaisussa. Tässä kohtaa tuleekin kuvaan mukaan meidän taitava digimarkkinoinnin tiimimme. Hyvä video on vielä parempi, kun se tavoittaa katsojat.

Tarvitsetko videon yrityksellesi? Meiltä saat kokonaisvaltaisen paketin videotuotantoon käsikirjoittamisesta toteutukseen ja markkinointiin.

Pyydä tarjous yritysvideosta