Ota yhteyttä

Kuinka usein videoita pitää julkaista? Onko julkaisutiheys tärkeää?

Yritykselle videoiden julkaisutiheyttä tärkeämpää on videoiden sisältö ja jakelu. Muista jo budjetointivaiheessa videon jakelu ja mainostus.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Jos yritys alkaa julkaista videoita yrityksensä markkinointiin, olemme perinteisesti suositelleet tekemään mieluummin monta pientä videota, kuin yhden pitkän yritysvideon. Kuulemme silti yllättävän usein kysymyksen kuinka usein pitäisi julkaista videoita. Tubettajat, jotka tekevät videoitansa hyvin eri näkökulmasta kuin yritykset, julkaisevat videoita tietenkin eri tahtiin kuin yritykset.

Useimmat menestyksekkäät Youtube-kanavat julkaisevat videoita vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta määrää tärkeämpää videoiden julkaisemisessa on säännöllisyys. Tärkeintä on siis valita itselleen sopiva rytmi julkaista videoita ja ilmoittaa se myös omille uskollisille faneille, jotta fanit osaavat odottaa videota. Sopiva rytmi alkuun voi olla esimerkiksi kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Tarpeeksi kevyellä rytmillä sinulla ei tule liian kiire ja laatu pysyy tasaisempana arjen melskeessä. Sitten voitkin vain katsella kun katsojaluvut nousevat säännöllisten videoiden mukana tasaisesti ja fanikunta kasvaa!

Panosta videoiden sisältöön ja jakeluun

Yrityksille julkaisutiheyttä tärkeämpää on videoiden sisältö ja jakelu. Yksi suurimpia mokia, mitä yritykset videoidensa kanssa tekevät, on jakelun unohtaminen. Jos näkee vaivaa ja käyttää rahaa videoiden tekemiseen, kannattaa ehdottomasti määritellä myös jakeluun käytettävä budjetti. Mieti jo etukäteen missä kanavissa jakelu tapahtuu ja voisitteko tehdä videoista eri kanaviin sopivat versiot . Esimerkiksi Facebook-käyttöön hyvin lyhyt, 10-15 sekunnin versio, YouTube-mainontaan oma tymäkkä versionsa, Instagram-video voi olla minuutin pituinen, mutta ainakin sen täytyy toimia myös ilman ääntä. Mieti jo videon suunnitteluvaiheessa tekstitetäänkö video . Useimmissa somekanavissa tekstitys on plussaa, koska somekanavista oikeastaan vain Youtube on se paikka, mihin on nimenomaan menty katselemaan videoita. Muissa kanavissa lähtökohtaisesti videosisällöt eivät ole pääosissa. Eri somealustojen videomahdollisuuksista olemme bloganneet aiemminkin , suosittelemme tutustumaan kirjoituksiin.

Jos ajattelitte itse alkaa valmistaa videoita, voit tilata meiltä yrityksellenne räätälöidyn koulutuksen.

Lue lisää mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta