Ota yhteyttä

Kesälukemista: Kuululaisten blogivinkit markkinoijalle

22 heinäkuuta 2018

Kuululaisten blogivinkit markkinoijille parhaista markkinoinnin, viestinnän, SEOn ja analytiikan asiantuntijoiden blogeista.

Yksi markkinoijan tärkeimpiä tavoitteita on oppia jatkuvasti kehittyvässä ympäristössä lisää alan uutuuksista, työkaluista ja markkinoinnin keinoista.  Koulutuksissa ja tapahtumissa meiltä kysytään usein vinkkejä ajan hermolla pysymiseen, sekä käytännön esimerkkejä hyvin menestyneistä kampanjoista ja toimivista markkinoinnin työkaluista. Kokosimme listan niistä blogeista, joita kuululaiset itse seuraavat riippukeinussa ja rannalla – kurkkaa alta vinkit ja ota Kuulun blogin lisäksi nämä seurantaan!

1. UX Planet -blogi

UX Planet -blogi kokoaa tietoa ja uutisia liittyen käyttökokemussuunnitteluun ja asiakaskokemukseen verkossa. Sivustolta löytyy aloittelijoille oma osionsa, joten arempikin uskaltaa hypätä mukaan! Blogin aiheita ovat käyttökokemussuunnittelu  erilaisiin kanaviin ja laitteille, käyttökokemuksen A/B-testit ja erinomaiset esimerkit toteutuksista.

2. Mari Smith

Mari Smith on somen ja erityisesti Facebook-markkinoinnin guru, joka on nimetty Forbesin Top 10 vaikuttajalistalle useampana vuonna peräkkäin. Marin blogi käsittelee kattavasti sosiaalisen median markkinointia, erilaisia ilmiöitä somekäyttäytymisen takana ja vaikuttajaviestintää.

3. Content Marketing Institute

Nimensä mukaisesti CMI-blogi käsittelee sisältömarkkinointia, sisällöntuotantoa ja erilaisia sisällöntuotannon työkaluja. Erityisen mielenkiintoisen blogista tekee käytännön esimerkit onnistuneista sisältökampanjoista ja konkreettiset vinkit sisällöntuotantoon!

4. Dude – suomalaista verkkonäkyvyyden osaamista

Dude on jyväskyläläinen vuonna 2013 perustettu yritys, joka tuottaa räätälöityjä WordPress-verkkosivuja ja -verkkokauppoja. Duden sävy on mukaansatempaava! Blogissa Duden väki käsittelee verkkosivustojen tuotantoa, markkinoinnin johtamista, sisällöntuotannon prosesseja sekä antaa tietenkin WordPress-vinkkejä.

5. The Moz

The Moz -blogi kokoaa useiden alan asiantuntijoiden näkemyksiä digimarkkinoinnin kehityksestä ja kasvusta. Parhaat vinkit blogi jakaa dataohjautuvaan markkinointiin, SEO/SEM-työhön, Googlen työkaluihin ja ilmaisiin SEO-työkaluihin.

6. Harto Pönkä

Harto Pönkä on oululainen sosiaalisen median ja koulutusteknologian asiantuntija ja kouluttaja. Harton blogi on yksi suosikkejani suomalaisista asiantuntijablogeista! Blogista löytyy tietoa ja ajankohtaista dataa sosiaalisen median käytöstä Suomessa, sekä somen mahdollisuuksista opetuksessa ja organisaatioissa. Kaikkein mielenkiintoisinta antia ovat Harton tekemät sometilastot ja verkostoanalyysit sekä dataan pohjaavat tulkinnat.

7. Higher Education Marketing blog

Tämä blogi keskittyy korkeakoulumarkkinointiin ja -rekrytointiin. Blogin näkökulma on siis aina korkeakoulututkinnoissa, yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.  Blogista löytyy hyviä esimerkkejä korkeakoulumarkkinoinnista ympäri maailman, sisällöntuotannosta, opiskelijarekrytoinnista ja kansainvälisten opiskelijoiden houkuttelemisesta mukaan. Erityisen mielenkiintoisia ovat esimerkit liittyen opiskelijoiden tuottamana sisältöön ja vertaisviestintään.

Kiinnostaako yritysbloggaus, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ota yhteyttä! 

Ota yhteyttä