Ota yhteyttä

11 uutta tapaa käyttää Pinterestiä

Osaatko hyödyntää kaikki Pinterestin mahdollisuudet ja toiminnot? Tästä blogista löydät 11 uutta tapaa käyttää Pinterest tauluja.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Osaatko hyödyntää kaikki Pinterestin mahdollisuudet ja toiminnot? Kuulu listasi 11 tapaa käyttää Pinterestiä, joista osa tai jopa kaikki voivat olla sinulle uusia. Palvelu ei ole pelkästään leivonta- ja askarteluohjeita! Jos Pinterestin peruskäyttö on vielä hakusessa, lue ensin blogauksemme , jossa kerromme sen perustoiminnot.

Soittolistat

Koska videoita on mahdollista pinnata suoraan Pinterestiin, voit tehdä sinne soittolistoja videoista (kuten YouTubessa). Kuululaiset tekevät perinteisesti musiikkisoittolistan sekä kesäjuhliin että pikkujouluihin. Olemme keränneet soittolistamme myös Pinterestiin ilahduttamaan muitakin. Sieltä ne löytyvät myös yhdestä paikasta kaikki nätisti.

Pinterest soittolistat

Treenisuunnitelma

Pinterestistä löytyy kasoittain inspiraatiota ja motivaatiota lisääviä kuvia treenatuista vartaloista ja voimasanoista, mutta sieltä löytyy myös konkreettisia treeniohjelmia esimerkiksi tehokkaaseen kotitreeniin. Voit tehdä Pinterestiin Boardin, jossa on juuri sinun treenisuunnitelmasi ja lähteä noudattamaan sitä.

Tällaiset taulut ovat myös erittäin suosittuja ja jaettuja. Suomalaisille versioille olisi runsaasti tilaa, nimittäin etsimällä ei löydy kuin yksityishenkilöiden keräämiä tauluja liikunnasta ja liikkumisesta. Joten kuntosalit ja personal trainerin huomio, nappaa tästä idea!

Pinterest treeniohjelmat

Ostoslistat (rich pinsien avulla)

Kun pinnaat ruokareseptejä, Pinterest listaa joskus reseptissä käytetyt ruoka-aineet ostoslistaksi, jonka kanssa voit sitten lähteä kauppaan hankkimaan tarvittavat aineet.

Nämä reseptikuvat, joissa on tavallista enemmän infromaatiota, kuten ruoka-aineiden listaus, ovat ns. rikkaita pinnejä eli Rich Pins. Rich Pinseissä on siis kuvassa itsessään ylimääräistä informaatiota ja niitä voi olla viidentyyppisiä: Elokuva, resepti, artikkeli, tuote ja paikka.

Tässä ohjeet siitä, miten Rich Pinsejä tehdään:

  1. Päätä minkätyyppisen Rich Pinnin haluat tehdä.
    2. Lisää www-sivuillesi tarvittava metadata. Tutustu metadata-ohjeisiin Pinterestin sivuilta täältä .
    3. Hae Rich Pinniä sivuillesi oikeanlaisella url-osoitteella täältä .
    4. Pinterestistä otetaan sinuun yhteyttä. Yhteydenotto voi kestää muutaman viikon.
    5. Kun www-sivuusi saa Rich Pinnejä, kaikki Pinterest-kuvat jotka viittaavat sivuille, jolla on oikeat meta-hakusanat, muuttuvat Rich Pinneiksi.

Artikkelit

Voit käyttää Pinterestiä tallentaaksesi sinua kiinnostavia artikkeleita myöhempää käyttöä tai lukemista varten. Tätä kannattaa hyödyntää varsinkin, jos haluat tallentaa pitkän listan linkkejä tausta-artikkeleihin esimerkiksi jotain tutkimusta varten. Myös artikkelit saattavat olla Rich Pinnejä, jolloin niissä listataan otsikko, kirjoittaja ja kuvaus teksistä.

Pinterest fitness artikkelit

Kirjat

Sama kuin artikkelien kanssa, voit listata kirjoja, joita haluaisit lukea. Tai kirjoja, joita olet lukenut. Tai kirjoja, joita olet käyttänyt lähteenä tutkimuksessa. Voit samalla pinnata linkin verkkokauppaan, mistä kyseinen kirja on mahdollista ostaa.

Jos taas satut olemaan verkkokauppias tai yrittäjä, joka myy kirjoja, tämä on erinomainen tapa ohjata ihmisiä ostamaan kyseisiä kirjoja. Asiantuntija taas voi esimerkiksi listata suosittelemiaan kirjoja omalla suosittelutaulullaan.

Pinterest lukulista

Tuotealennukset

Pinterestissä on tosi mahtava ominaisuus, joka ilmoittaa sinulle sähköpostitse kun pinnaamasi tuote on tullut alennusmyyntiin! Ei tarvitse kuin listata kaikki, mitä ikinä tarvitsee tai haluaa ja odotella, että hinta alenee 😉

Tällaiset kuvat ovat (yllätys, yllätys) myös Rich Pinejä eli kuvasta löytyy tietoa hinnasta, saatavuudesta ja siitä mistä tuotetta voi ostaa. Alennusmyynti-ilmoitus tulee siihen sähköpostiisi, jolla olet kirjautunut palveluun.

Opi uutta

Pinterestissä on lukuisia ohjeita erilaisiin projekteihin moottoripyörien korjaamisesta saippuan tekemiseen. Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana! Opettele siis uusi taito, tiedä vaikka joskus tekisit sitä sivu- tai miksei jopa päätyönäsi!

Pinterest ohjetaulut

Visuaaliset haut

Pinterestistä on tulossa enenevässä määrin visuaalinen hakukone. Jos haluat tyylineuvoja tai vaiheittaiset ohjeet upeiden kampausten tekemiseen, Pinterest auttaa!

Pinterest visuaalisia ideoita

Salaiset taulut / boardit

Hyödynnä Pinterestin salaiset taulut käyttämällä niitä tietyn porukan kesken. Voit suunnitella polttareita morsiamelta salassa tai jos työskentelet lasten kanssa, voit tehdä työtovereittesi kanssa omia askartelutauluja työpäiviä varten. Jokainen ryhmän jäsen voi lisätä omia ideoitaan, ja voitte pallotella, mitä niistä lopulta valitsette.

Pinterest salainen taulu

Muistilista

Pinterest-käyttäjä John Battelle käyttää palvelua tallentaakseen muistiin suosikkiviininsä. Viinihyllyllä tulee joskus mietittyä, mikä olikaan se hyvä viini, jota joit viimeksi ravintolassa. Pinterestistä tsekkaamalla löydät sen helposti, jos vielä muistat kirjoittaa kuvatekstiin, missä kyseistä viiniä joit.

Tätä voi käyttää myös moneen muuhun juttuun, joita tulee vastaan. Pinterestiin on tosi kätevää kerätä muistiin, asioita, joita ei tulisi kirjoitettua ylös mihinkään. Nykyään kun älypuhelin kulkee useimmiten mukanasi, niin kuvan ottaminenkin käy kätevästi. Lataa vielä Pinterest-sovellus kännykkääsi niin saat pinnattua kuvan samantien oikealle boardille.

Pinterest muistilista

Matkapäiväkirja

Yhä useammat käyttävät Pinterestiä matkustuksen apuvälineenä. Voit tallentaa palveluun paikat, joissa olet käynyt. Tai suunnitella omalle boardilleen seuraavaa matkaasi, listaten parhaat hotellit, nähtävyydet ja ravintolat. Esimerkiksi hotelleilla on paljon Rich Pin -kuvia, jotka toimivat tässäkin tapauksessa aivan loistavasti, listaten kuvaan kartan, osoitteen ja puhelinnumeron.

Pinterest matkapäiväkirja

Kuulu kouluttaa, lue koulutustarjouksemme ja katsotaan yhdessä mitä voimme tehdä!

Lue lisää Pinterest-koulutuksistamme