Ota yhteyttä

5 syytä, miksi yrityksen kannattaa ostaa videot ammattilaiselta

6 huhtikuuta 2020

Videoiden teko on nykyteknologialla aiempaa helpompaa. Joskus kännykän laatu riittää, mutta toisinaan video kannattaa tuottaa ammattilaisella. Lue, miksi!

Videoiden tekeminen on nykyteknologialla helpompaa kuin koskaan ennen. Lähes kaikilta löytyy taskusta laite, jolla voidaan kuvata videota ja samaa laitetta voidaan käyttää myös videoeditointiin ja videoiden julkaisuun koko maailman nähtäväksi.

Usein sosiaaliseen mediaan julkaistavissa videoissa kännykän tuoma laatu riittää, mutta joskus on kuitenkin hyvä laittaa videoon hieman enemmän paukkuja ja tuottaa video ammattilaisten voimin. Tein itse ja säästin -ajattelutapa ei ole aina kannattavaa, varsinkaan jos on kyse yrityksestäsi.

Tässäpä viisi syytä siihen, miksi ammattilaisten tekemiin videoihin kannattaa luottaa.

1. Yrityksesi maine ja brändi

Ihmiset tekevät paljon ostopäätöksiä tunteiden pohjalta. Jos ihmiset eivät tykkää yrityksestäsi ja brändistäsi, eivät he välttämättä osta tuotettasi tai palveluitasi, vaikka ne olisivat laadultaan paljon kilpailijoitasi parempia. Yrityksesi maineeseen ja brändiin vaikuttaa kaikki, mitä jaat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Jos teet mainosvideon omin voimin rahan säästämisen takia, saatat vain aiheuttaa harmia yrityksellesi. Mikäli videosta tulee huono, kokevat ihmiset yrityksesi mahdollisesti tylsänä tai huonolaatuisena, tai ajattelevat siitä jotain muuta negatiivista.

Videoalan ammattilaiset osaavat suunnitella ja toteuttaa videot niin, että ne vähintäänkin parantavat yrityksesi imagoa. Ammattilaiset osaavat myös suunnitella ja toteuttaa videoita maineesi ja brändisi kehittämiseen, eikä kaikilla videoilla välttämättä tarvitsekaan saada suoranaisesti lisämyyntiä. Rahallisen tuloksen lisäksi on tärkeää pitää huoli, että yrityksesi maine pysyy hyvänä.

2. Ammattitaito

Jos tilaat videon ammattilaiselta, on kameran takana olevilla henkilöillä mitä luultavimmin pitkä tausta kyseisen työn tekemisestä. On itsestään selvää, että pitkään ja paljon jotain tiettyä asiaa tehnyt henkilö on kyseisessä asiassa taitavampi kuin joku, joka on saattanut tehdä asiaa silloin tällöin.

Ammattilaiset osaavat kiinnittää huomiota pieniinkin yksityiskohtiin, joita muut eivät välttämättä kuvaustilanteessa osaisi edes ajatella, mutta jotka kuitenkin vaikuttavat lopputulokseen huomattavasti. Ammattilaiset osaavat ajatella videon kaikkia aspekteja aina teknisistä asioista ja esituotannosta projektin tavoitteisiin asti.

Ammattilaisten tekemänä videosta tulee kokonaisuutena parempi, hiotumpi ja kaikin puolin laadukkaampi. Silloin sen avulla saavutetaan halutut tavoitteet helpommin ja video myös kestää paremmin aikaa.

3. Tekninen laatu ja resurssit

Kännyköitä mainostetaan usein kertomalla vain aivan parhaimmista ominaisuuksista. Toki on hienoa, että puhelin kuvaa 4K-videota, mutta videon tekniseen laatuun vaikuttaa moni muukin asia kuin videon resoluutio. Matkapuhelinten fyysisen koon takia niiden kuvakennot ovat väistämättä paljon pienempiä kuin ammattilaiskameroiden kennot. Tämä vaikuttaa esimerkiksi hämärässä kuvatun videon laatuun. Myös linssit ovat niin pieniä, ettei niistä voi saada irti samaa laatua kuin ammattilinsseistä. Myös äänenlaatu kunnollisilla mikrofoneilla on huomattavasti parempi kuin kännykän mikrofonilla tai edes ammattitason järjestelmäkameran mikrofoneilla.

Videotuotantofirmoilla ja videokuvaajilla on myös todennäköisesti käytössään laajempi valikoima kalustoa, minkä ansiosta videoon voidaan saada monipuolisuutta esimerkiksi dronekuvan avulla.

Nykypäivänä olemme tottuneet näkemään kännyköillä kuvattuja videoita. Emme välttämättä ajattele niiden laadusta mitään pahaa, mutta ammattivideot kuitenkin erottuvat laadullaan massasta. Laadukkaampaa videota on mukavampi katsoa, joten se koukuttaa katsojan pitemmäksi aikaa videon pariin. Teknisesti huonolaatuisesta videosta katsoja saattaa poistua nopeastikin.

Kaluston lisäksi ammattilaisilla on usein käytössään paljon muitakin hyödyttäviä resursseja. Esimerkiksi musiikin hankkiminen voi tuottaa tuskaa, jos ei siihen ole ollenkaan rahaa käytettävissä. Videoita tuottavilla yrityksillä on käytössään palveluita, joista saadaan korkealaatuista musiikkia markkinointivideoihin. Myös ohjelmistopuolella voi olla käytössä sellaisia resursseja, jotka mahdollistavat jotain, mitä harrastelija ei saa tehtyä omilla ohjelmistoillaan.

4. Aika

Ajan kanssa tekemällä saa aina tehtyä parempaa laatua kuin nopeasti. Mikäli et tee videoita työksesi, on sinulla todennäköisesti myös todella rajattu aika yrityksen videoiden tekemiseen, eikä siihen välttämättä ole erikseen annettu aikaa ollenkaan. Videoita saatetaan tehdä muiden työtehtävien ohella silloin kun aikaa sattuu hieman olemaan. Mikäli taas tilaat videon ammattilaisten tekemänä, voit olla varma että aikaa videon loppuun asti hiomiseen löytyy. Työkseen videoita tekevät käyttävät kaiken aikansa nimenomaan videoiden tekemiseen, joten jokaisen projektin hienosäätöön on aikaa ja videoista voidaan tehdä juuri sellaisia kuin halutaan.

Ammattilaiset ovat myös harjaantuneita tekemään videoita, joten samaan asiaan tarvittava aika on varmasti pienempi kuin kokemattomalla tekijällä. Editoitaessa videota saattaa aikaa kulua tuhottoman paljon esimerkiksi jonkin tietyn efektin etsimiseen tai tutkimiseen, kun ammattilainen tietää heti, mistä sen löytää tai kuinka se tehdään.

5. Rahan käyttö

Moni pienempi yritys haluaa tehdä itse videonsa, jotta rahaa säästyisi. Toki itse tehdessä sinun ei tarvitse maksaa ammattilaiselle videon teosta, mutta sinulla menee kuitenkin työtunteja videon tekemiseen, mikä on taas pois muun työn tekemisestä. Työmaailmassa aika on rahaa, eivätkä työtunnit ole missään nimessä ilmaisia. Kevyen tuotannon tilaaminen ammattilaisilta voi tuntua kalliilta, mutta työtuntien hinnan ja mahdollisen menetetyn muun myynnin huomioiden ei tilaaminen välttämättä tule yhtään halvemmaksi.

Vaikka säästäisit itse videon tuotannossa hieman, menetät kuitenkin valtavasti pääomaa juuri brändisi arvon osalta. Ammattilaisen tekemä video saattaa siis tuntua kalliilta, mutta videon tuottama arvo yrityksellesi on kuitenkin kultaakin kalliimpaa.

Mikäli yrityksesi tarvitsee apua videotuotannoissa, ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan juuri teille sopiva paketti!
Ota yhteyttä