Ota yhteyttä

Miten valmistautua kuvauksiin? Stylistin vinkit pukeutumiseen ja asusteisiin

7 syyskuuta 2021

Tässä tekstissä jaetaan stylistin vinkit siihen, mitä pakata mukaan ja mitä jättää kotiin, jos edessä on kuvaukset yritysvalokuvaan, CV:hen tai castingiin.

Lisäsitkö juuri kalenteriisi kuvaukset ja haluaisit tietää miten valmistautua päivään mahdollisimman hyvin? Tässä tekstissä jaan stylistin vinkit siihen, mitä pakata mukaan ja mitä jättää kotiin.

Miten valmistautua kuvauksiin mitkä vaatteet

Mitä tiedät tulevista kuvauksista?

Oletko astelemassa edustamasi yrityksen asiantuntijavideon kuvauksiin, vai ottaako joku sinusta valokuvia lemmikkisi kanssa? Ehkä olet tilannut kuvaukset itse, sinut on palkattu esiintyjäksi tai työnantajasi on kuvauttamassa sinut ja sata muuta kollegaasi?

Jokaiselle kuvattavalle olisi hyvä tarjota ohjeistus kuvauksiin valmistautumiseen. Jos et vielä muutamaa päivää ennen kuvauksia tiedä, millaisten vaatteiden tai meikin kera saapua kuvauksiin, toimi näin: pyydä viestitse selkeät ohjeet. Se että saavut kuvauspaikalle mahdollisimman selvin sävelin, palvelee ihan jokaista.

Videota kuvattaessa on teknisistä syistä hyvä välttää tietynlaisia kuvioita. Esimerkiksi seuraavat aiheuttavat häiriötä videokuvassa:

 • Kapeat raidat
 • Pienet ja tiheät printit

Tässä tapauksessa häiriö voi näyttää siltä, että kangas vilisee yhtä levottomasti kuin kasa pieniä muurahaisia. Häiriötä aiheuttavat vaatteet vievät mitä luultavimmin turhaan huomiota jostain paljon oleellisemmasta.

Yleisenä nyrkkisääntönä voi myös pitää sitä, että esiintyjän vaatteissa ei tulisi näkyä tunnistettavia isoja logoja.

Muutamia yleisiä pukukoodeja

Oletko matkalla yrityskuvauksiin?

Pukeudu siistiin työasuusi.

…CV-kuvauksiin?

Millaiseen työhön olet hakemassa? Anna toiveammattisi vaikuttaa asuvalintaasi ja pukeudu niin kuin sinut olisi jo palkattu hakemaasi tehtävään.

…Casting-kuvauksiin

Haetko mallikeikkaa tai roolia tv-sarjasta? Huomioi asuvalinnoissasi se, että kuvastasi ymmärtää myös vartalosi mitat. Valkoinen/musta t-paita tai toppi sekä hyvin istuvat farkut ovat klassinen valinta. Jos olet esiintyjä, casting-kuvissa on yksilöllisellä asuvalinnalla mahdollista näyttää omaa persoonaa.

Onko kuvauksissa stylisti?

Saatko stylistiltä ohjeistuksen mitä pakata vaatekaapistasi mukaan kuvauksiin vai saavutko sinua varten hankitun vaatevalikoiman ääreen?

Oli niin tai näin, pue kuvauksiin saapuessasi ylle jokin hyväkuntoisista luottovaatteistasi. Se voi yllättäen täydentää stylistin suunnitteleman asukokonaisuuden ja tehdä asusta itsellesi kotoisan ja turvallisen. Monesti jo hyväksi toteamasi vaate onkin istuvuudeltaan napakymppi.

Jos kuvauksissa ei ole stylistiä niin vaatevalinnoista kannattaa kysyä mielipidettä esimerkiksi suoraan kuvaajalta. Hän todennäköisesti tietää, millaiset vaatteet yleensä näyttävät hyvältä tai hänellä on jokin kuvaideaa tukeva visio.

Lähestyykö pyykkipäivä?

Varmista, että sinulla on asujesi kanssa toimivat alusvaatteet ja sukat kuvauksiin. Ammattimallit saapuvat kuvauksiin yleensä ihonvärisissä, huomaamattomissa alusvaatteissa, jotka eivät erotu vaatteiden läpi. Tämä on hyvä ratkaisu silloin, jos ei tiedä millaiset asut kuvauspaikalla odottavat.

Näytkö kuvassa kokonaan?

Saatko upean ryhdin tietyt kengät jaloissasi? Ryhdikkyys ja varmuus välittyvät varpaista leukaan asti, eli pue onnensukkasi tai voimakenkäsi vaikka ne eivät kuvassa näkyisikään. Ne vaikuttavat itsevarmuuteesi, asentoosi ja energiaasi, joten suosittelen pukemaan ne passikuvaakin varten, jos koet kuvaukset jännittävänä tilanteena.

Haluatko välttyä yllätyksiltä ja turhan tavaran kantamiselta? Kysy etukäteen, näytkö kuvissa kokonaan. Tällöin tiedät asuvaihtoehtoja miettiessäsi, mikä on lopulta oleellista asusi suhteen.

Asusteet

Haluatko lisätä pelivaraa stailaukseen?

Seuraavat asusteet vaikuttavat asuusi paljonkin:

 • Vyöt
 • Korut
 • Kellot
 • Eriväriset sukat
 • Kengät
 • Silmälasit
 • Huivit
 • Kravaatit/rusetit
 • Hatut

Olet valmis kuvauksiin!

On aika siirtyä studioon, laitetaan soimaan biisi joka saa sinut hyvälle tuulelle ja napsautetaan kamera päälle!

Tarvitsetko viellä apua kuvauksiin? Ota yhteyttä ja katsotaan mitä voimme tehdä yhdessä! 

 

Ota yhteyttä