Ota yhteyttä

Näyttelijäksi mainoskuvauksiin? 6 vinkkiä esiintyjille

7 maaliskuuta 2018

Kuulun video- ja valokuvatuotanto tarvitsee jatkuvasti näyttelijöitä yritysvideoihin ja erilaisiin mainosvideoihin. Lue vinkkimme näyttelijöille.

Kuulu kuvaa paljon videoita asiakkailleen. Tasaisin väliajoin etsimme niihin näyttelijöitä omasta Facebook-ryhmästämme, Kuulu Casting Communitysta tai niistä, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa nettisivuillamme tai aiempien mainoskuvausten tekijöistä, jotka ovat jääneet mieleen hyvinä tyyppeinä.

Entä mitä näyttelijältä sitten kaivataan?  Alla muutamia pointteja sujuvaan ja mielekkääseen työskentelyyn.

1. Käsikirjoituksesta ilmenee, mitä sanot – ohjaaja ohjaa sen toiminnaksi.

Teksti ja ohjaus johdattavat sinua oman työsi äärelle. Näyttelijästä on itsestään kiinni, miten sanat ja toiminta ilmenevät. Sinun tehtävä on makustella ja tuottaa mahdollisimman hyvää ulosantia. Et ole kuitenkaan asian kanssa yksin, sillä ohjaaja on tukenasi.

2. Keskity yhteistyöhön ohjaajan kanssa.

Tehkää ohjaajan kanssa yhdessä kuvausprosessista mahdollisimman onnistunut. Ei se, miten sinua ohjataan, vaan mitä sinä muovaat siitä itse. Eli kommunikoi ohjaajan kanssa. Jos sinulla on hyvä idea kuvattavaan kohtaukseen, esitä se rohkeasti ja ota avoimesti vastaan saamani palaute. Hyvän mainoksen tekeminen on tiimipeliä siinä, missä näytelmät ja elokuvatkin. Yhteispelillä saavutetaan enemmän.

3. Jokaisella kohtauksella on merkityksensä.

Olen itse törmännyt tilanteiseen, jossa vastanäyttelijä lopetti näyttelemisen, kun hänellä ei ollut vuorosanoja sanottavanaan. Tuollaisessa tilanteessa kokematon näyttelijä ei osaa havainnoida esityksen kokonaisuutta. Kyse ei ole näyttelijästä vaan isommasta kuvasta. Vuorosanojen puuttuminen ei tee kohtausta merkityksettömäksi. Päinvastoin kohtaus vaatii erilaista läsnä- ja hereilläoloa. Tuollainen tilanne kysyy näyttelijältä kykyä ylläpitää tarinan vaatimaa intensiteettiä.

4. Ole osa ryhmää.

Onneksi todella harvoin, mutta silti sellaisiakin persoonia tulee vastaan, joilla käsitys oman itsensä tärkeydestä on ylikorostuneen pöhöttynyt. Jotenka älä tule omaa tähtistatustasi kiillottaen, vaan yhtenä tiimin jäsenistä. ”There’s no I in TEAM.”

5. Opi sanomaan ei.

Mikäli mainoksen aihealue on ajatusmaailmaasi vastaan tai koet, ettet saa kyseiseen projektiin itsestäsi mitään ulos, silloin on parempi, ettet ole projektissa mukana. Jää mieluummin kokonaan pois kuin näyttele puolivaloilla, koska on parempi olla rehellinen. Ohjaajalle on melko helppo huomata, milloin näyttelijät on kujalla .  Tämä ohje koskee esiintymisen lisäksi koko elämää.

6. Uudet näyttelijät ovat tervetulleita siinä missä kokeneemmatkin.

Otamme mieluusti vastaan uusia yhteydenottoja. Otathan rohkeasti yhteyttä ja esittelet itsesi meille. Videoesittelyn kautta saamme jo hyvän kuvan hakijasta, joten kannattaa tarttua kännykkään ja tehdä rento video itsestä. Haluamme tehdä hyvien ja innokkaiden näyttelijöiden kanssa töitä, joten anna oma persoonasi näkyä videolla.

Voit lähettää yhteydenottosi titta@kuulu.fi ja seurata meitä Kuulu Casting Communityssa .