Ota yhteyttä

Pinterestin perusteet

6 elokuuta 2016

Pinterest on sosiaalinen media, jossa keräät visuaalisia ideoita tauluihin. Tästä blogitekstistä löydät perusteet Pinterestin käyttöön.

Pinterest on vuonna 2010 avattu sosiaalisen median kanava, jonka keskiössä ovat kauniit kuvat. Pinterestissä jaetaan kuvia ja kerätään omia kiinnostuksen kohteita visuaalisiksi kokoelmiksi. Onko Pinterest sinulle täysin vieras some? Eipä hätää, tässä blogitekstissä perehdymme yksityiskohtaisesti Pinterestin perusteisiin!

Pin-lisäys

Pinterestiin tallennettuja kuvia kutsutaan Pin-lisäyksiksi . Jokainen Pin-lisäys toimii linkkinä, eli voidaan puhua myös visuaalisista kirjanmerkeistä. Näin ollen kuvaa eli Pin-lisäystä klikkaamalla pääsee takaisin www-sivulle, josta kuva on alun perin lisätty. Tämän ominaisuuden ansioista Pinterestin kautta on helppoa ohjata lisää liikennettä omille kotisivuille. Erityisesti tästä hyötyvät verkkokaupat – kun Pinterestin käyttäjä näkee kuvavirrassaan mielenkiintoisen tuotteen, hän voi kuvaa klikkaamalla siirtyä suoraan verkkokauppaan ostamaan sen.

Voit tallentaa Pin-lisäyksiä suoraan Pinterestistä omasta etusivusi kuvavirrasta, käyttämällä hakua tai selaamalla erilaisia kategorioita. Lisäksi voit tallentaa kuvia suoraan tietokoneelta. Yleinen tapa on kuitenkin käyttää selaimeen asennettavaa Pinterest-painiketta, jonka avulla voit lisätä Pin-lisäyksiä miltä verkkosivulta tahansa (ohjeet tähän alempana). Kun tallennat Pin-lisäyksen www-sivustolta, linkki sivustolle lisätään kuvan tietoihin automaattisesti.

Taulu

Pin-lisäykset tallennetaan Tauluihin . Pinterest-taulu on digitaalinen versio perinteisestä muistitaulusta. Voit lisätä siihen talteen mielenkiintoisia kuvia sekä linkkejä artikkeleihin, joihin haluat palata myöhemmin. Panosta taulun nimeen sekä kuvaukseen – näin näyt Pinterestin hakutuloksissa paremmin. Vältä myös ympäripyöreitä aihepiirejä tauluja luodessasi. Esimerkiksi pelkän kodin sisustukseen keskittyvän taulun sijaan voit luoda omat taulut keittiön, olohuoneen, makuuhuoneen ja kylpyhuoneen sisustukselle.

Jos näet jonkin erityisen kivan Pin-lisäyksen muttet keksi mihin tauluun sen tallentaisit, voit myös tykätä Pin-lisäyksestä. Tykkäykset tallentuvat profiiliisi omaan Tykkäykset-osioon .

Vinkki: Jos haluat profiilisi erottuvan joukosta, luo tauluillesi kustomoidut kansikuvat. Voit tehdä kuvat esimerkiksi Photoshopilla tai muulla kuvankäsittelyohjelmalla. Tämän jälkeen voit lisätä tekemäsi kansikuvan haluamaasi tauluun, ja pääset taulun asetuksista asettamaan sen kansikuvaksi. Jos tämä tuntuu liian työläältä, voit myös kokeilla lisätä kansikuviksi jo tallentamiasi Pin-lisäyksiä, jotka noudattavat samankaltaista värimaailmaa.

Salainen taulu

Salainen taulu on kuin perinteinen Pinterest-taulu, mutta sen voi nähdä sinun lisäksesi vain henkilöt, joille olet sen erikseen jakanut (ks. Kimppataulu). Voit tietysti olla jakamatta salaista taulua kenellekään, jolloin vain sinä itse voit nähdä sen. Salaisen taulun voi milloin tahansa muuttaa julkiseksi, ja myös julkisen taulun voi muuttaa salaiseksi tarvittaessa. Salaiset taulut näkyvät profiilissasi julkisten taulujen alapuolella.

Vinkki: Toisinaan voi olla hyödyllistä aloittaa uusi taulu salaisena, ja julkaista se vasta kun taulussa on enemmän sisältöä – profiili täynnä tyhjiä tauluja ei ole erityisen houkutteleva. Salaiset taulut ovat myös käteviä yllätysjuhlien suunnitteluun.

Kimppataulu

Jaetut taulut eli Kimppataulut ovat tauluja, joihin voit kutsua muita käyttäjiä lisäämään Pin-lisäyksiä kanssasi. Kimppataulun perustaja voi kutsua tauluun lisää jäseniä tai poistaa niitä, lisätä ja poistaa Pin-lisäyksiä sekä poistaa taulun lopullisesti. Muut jäsenet voivat puolestaan vain lisätä Pin-lisäyksiä tauluun. Voit tehdä mistä tahansa taulustasi Kimppataulun kutsumalla käyttäjiä punaisesta Kutsu-painikkeesta , joka löytyy aina avatun taulun vasemmasta yläreunasta. Käyttäjiä kutsutaan jaettuun tauluun sähköpostiosoitteella tai nimellä hakemalla.

Vinkki: Kokeile jaettuja tauluja erilaisten tapahtumien ja juhlien suunnitteluun järjestäjien kesken. Voit myös kutsua kollegoja ja muita alasi ammattilaisia keräämään mielenkiintoisia infograafeja ja linkkejä kanssasi. Myös salaisen taulun voi muuttaa Kimppatauluksi!

Pinterest-painike selaimessa

Jos haluat käyttää Pinterestiä helpommin ja tehokkaammin, selaimeen kannattaa asentaa Pinterest-painike . Pinterestin tarjoama lisäosa luo selaimesi yläpalkkiin kätevän painikkeen Pinterestin logolla varustettuna. Painiketta klikkaamalla pääset lisäämään Pinterestiin kuvia www-sivulta, jota sillä hetkellä selaat. Voit asentaa painikkeen selaimeesi tästä linkistä .

Mitä voin seurata?

Pinterestissä kannattaa seurata ensisijaisesti sellaisia käyttäjiä, jotka lisäävät kuvia, joita itsekin haluat lisätä tauluihisi. Näin saat Pinterestistä parhaimman hyödyn irti! Voit alkaa seuraamaan Pinterestissä joko käyttäjiä tai käyttäjien yksittäisiä tauluja.

Lisäksi voit seurata erilaisia Aiheita . Löydät erilaisia aihepiirejä selatessasi Pinterestin omia kategorioita, joita pääset selaamaan hakupalkin oikeassa reunassa olevasta painikkeesta. Selaamalla Ruoka ja juoma -kategoriaa Pinterest ehdottaa aiheiksi esimerkiksi nopeita reseptejä ja ranskalaisia reseptejä. Ehdotuksia klikkaamalla pääset seuraamaan aihetta. Jatkossa kyseiseen aiheen sisältyvät Pin-lisäykset ilmestyvät etusivusi kuvavirtaan.

Kuulu kouluttaa, lue koulutustarjouksemme ja katsotaan yhdessä mitä voimme tehdä!

Lue lisää Pinterest-koulutuksistamme