Ota yhteyttä

StoryBrand osana videon käsikirjoitusta  - Kuulu

19 huhtikuuta 2024

StoryBrand-muotoinen käsikirjoitus lähtee liikkeelle asiakkaan toiveesta saada aikaan muutos. Käsikirjoituksesta käy ilmi, että yritys ymmärtää asiakastaan.

Videon tarkoitus on kiinnittää katsojan huomio, saada hänet katsomaan se loppuun, herättää tunnekokemuksia ja jättää vaikuttava muistijälki. Mainosvideon tai yritysesittelyn kohdalla ihanteellinen lopputulos olisi vielä lisäksi saada potentiaalinen asiakas toimimaan halutulla tavalla. Onnistunut video tarvitsee aina huolellisesti laaditun käsikirjoituksen.

Tehokkaan käsikirjoituksen perusta on tarina

Tarinallistaminen on tehokas tapa luoda mieleenpainuva käsikirjoitus. Hyvin rakennetun tarinan avulla katsoja voidaan saada samaistumaan videon henkilöihin sekä tapahtumiin. Lisäksi tuote tai palvelu tuodaan myös esille osana videon tarinaa. Usein mainostettava yritys, tuote tai palvelu esiintyy tarinassa pääosassa niin sanotusti sankarin roolissa. Jotta videon tarina puhuttelisi mahdollisimman tehokkaasti juuri kyseisen yrityksen asiakkaita, tulisi käsikirjoitusta miettiä siitä näkökulmasta, että asiakas nostettaisiinkin tarinan sankariksi. Tässä kohtaa StoryBrand on erinomainen työkalu tehostamaan käsikirjoitusta.

Mikä on StoryBrand?

StoryBrand on tarinankerronnan muoto, joka yksinkertaistaa sekä tehostaa markkinointiviestiä asiakkaillesi. Sen lähtökohtana on astua asiakkaan saappaisiin ja lähteä liikkeelle tarinan rakennuksessa siitä, mitä asiakas haluaa ja tarvitsee. Lopputuloksena syntyy tarina, jossa asiakas on pääosassa ja myytävä tuote/palvelu esiintyy tärkeässä sankarin oppaan roolissa tarjoamassa avaimet vaikeuksien voittoon ja näyttämässä tien parempaan huomiseen.

Käsikirjoituksen vaiheet StoryBrand muodossa:

  1. Sankarilla on jokin tarve, johon tarvitsee ratkaisua.
  2. Hänen tiellään on ongelmia, jotka estävät etenemisen.
  3. Sankari kohtaa oppaan.
  4. Opas esittelee suunnitelman, jolla ongelmat voitetaan.
  5. Opas kehottaa sankarin toimimaan.
  6. Esitellään heikompi lopputulos, joka odottaa mikäli ei tartuta toimeen.
  7. Esitellään onnistunut lopputulos, kun sankarimme voittaa esteet ja saavuttaa haluamansa.

Esimerkki käsikirjoituksista

Havainnollistetaan StoryBrandin hyödyntämisen eroa käsikirjoituksessa kahden esimerkin avulla. Tässä tapauksessa tekstit voisivat esiintyä videolla voice-overina kuvituskuvan taustalla. Esimerkeissä on käytetty kuvitteellista remontointialan yritystä nimeltään Haamu.

Käsikirjoitus

Meillä Haamulla on vankka kokemus rakentamisesta ja remontoinnista. Olemme auttaneet asiakkaitamme rakentamaan unelmistaan totta jo yli 40 vuoden ajan. Oli sinun remonttihuolesi mikä tahansa, me olemme täällä sinua varten.

Palveluihimme kuuluvat kattavasti eri remontointipalvelut aina sisä- ja ulkorakenteiden korjaustöistä putki- ja sähkötöihin. Ammattitaitoinen monipuolisella osaamisella varustettu haamujengimme koostuu iloisista tyypeistä, jotka hoitavat homman kuin homman täsmällisesti aina laatu edellä.

Teemme jokaiseen urakkaan tarkan kustannusarvion yhdessä asiakkaamme kanssa, ja meille on tärkeää pysyä sovitun arvion raameissa. Olemme ajan saatossa ehtineet auttaa jo tuhansia tyytyväisiä asiakkaitamme ja sinä voit olla yksi heistä. Unohda siis kaikki remonttihuolesi ja kutsu Haamu kummittelemaan kotiisi!

 

StoryBrand-muotoinen käsikirjoitus

Me Haamulla tiedämme, että haluaisit saada uutta sisältöä elämääsi. Saavuttaaksesi tämän haluat uudistaa kotisi ajan runtelemat sisätilat uuteen loistoon. Ongelmana on, että erilaista remontointityötä on niin paljon, ettet edes tiedä mistä aloittaa. Tämä saa sinut hämmennyksen kautta turhautumaan ja siirtämään urakan aloitusta jonnekin tulevaisuuteen.

Me uskomme, että kodin tulee tuntua kodilta aina eikä vasta sitten joskus. Ymmärrämme mielen kaaoksen, joka voi syntyä aloittaessa miettimään remontin suunnittelua, työmäärän ollessa valtava. Tuhannet aikaisemmat asiakkaamme ovat ulkoistaneet tuon kaaoksen meidän käsiimme ja yhdessä haamujengimme kanssa kesytämme sen täsmälliseksi työsuunnitelmaksi ja alamme hommiin.

Näin me sen teemme:

  1. Kartoitamme työmäärän ja luomme kustannusarvion yhdessä kanssasi.
  2. Iloinen monipuolisella ammattitaidolla varustettu haamujengimme käy hommiin, ja        hoitaa urakan täsmällisesti ja laadukkaasti.
  3. Työ on valmis ja sinä voit astua uutuutta huokuvaan kotiisi.

Klikkaa itsesi siis meidän nettisivuillemme ja varaa maksuton remontin kustannusarviointi. Arviointikäyntiä odotellessa voit tutustua sivuiltamme löytyviin asiakkaidemme kertomiin haamutarinoihin, kuinka kummittelumme heidän nurkissaan on saanut ihmeitä aikaan.

Lopeta jo tänään remonttihuoliesi eteenpäin siirtäminen ja toivota unelmiesi uusi sisältö tervetulleeksi elämääsi!

Molemmista käsikirjoitusesimerkeistä käy ilmi yrityksen palvelutarjonta, kokemus sekä ammattitaito. Ensimmäisessä esimerkissä itse palvelua tarjoava yritys on pääosassa ja esittelee suoraviivaisesti, mitä kaikkea he tarjoavat ja miksi olisivat paras valinta asiakkaalle. Käsikirjoituksesta jää kuitenkin uupumaan selkeä samaistumispinta yrityksen asiakkaiden näkökulmasta. Nimenomaan tuo tunteisiin vetoava osa on todella tärkeää viestin tehokkaasti perille saamiseksi.

StoryBrand lähtee liikkeelle asiakkaan toiveesta saada jotain muuttumaan

StoryBrand-muotoinen käsikirjoitus sen sijaan lähtee liikkeelle asiakkaan toiveesta saada elämäänsä muutosta. Remontista haaveilevalle videon katsojalle löytyy kohtalotoveri heti startista, ja samaistuminen asiakkaan ongelmiin sekä ratkaisujen löytymiseen jää mieleen vahvemmin, kuin vain napakka tietoisku yrityksestä. StoryBrand-muotoisessa käsikirjoituksesta käy myös ilmi, että yritys ymmärtää aidosti asiakastaan. Tämäkin on omiaan lisäämään luottamusta.

Yhteenvetona StoryBrand on siis tehokas apuväline videon käsikirjoituksen rakentamisessa. Sen avulla saadaan luotua selkeä, asiakasta puhutteleva sekä tunteisiin vaikuttava viesti osaksi upeaa videokokonaisuutta.

Mikäli kaipaatte apua oman tarinanne kirkastamiseen, me autamme sinua mielellämme! Varaa etätapaaminen täältä!

 

Lue lisää brändäyspalveluistamme