Ota yhteyttä

Twitterin merkkirajoitus tällä hetkellä – Somevinkki 28

30 toukokuuta 2016

Twitterin twiitit oli ennen rajoitettu 140 merkkiin, kunnes Twitter höllensi rajoituksen 280 merkkiin. Lue lisää twiitteihin liittyvistä rajoituksista.

Päivitetty 16.10.2018

Twitter muutti legendaarisen 140 merkin rajoituksen 280 merkkiin jokin aika sitten. Tässä lyhyesti kooste Twitterin merkkirajoitusmuutoksesta.

Nimi vastauksissa ei vähennä merkkejä

Kun käyttäjä vastaa usealle twiittaajalle samaan aikaa, aiemmin oli vaikea mahduttaa oma asiansa ja kaikkien keskustelukumppaneiden käyttäjänimet yhteen twiittiin. Twitter on poistanut nimet merkkirajoituksesta helpottaakseen keskustelua palvelussa.

@Voisiko @siis @kuka @tahansa @kirjoittaa @loputtoman @pitkän @twiitin @näin? Ei onnistu!

Ainoastaan sellaiset nimet, joille vastaat, jäävät merkkirajoituksen ulkopuolelle. Käytännössä siis kaikki uudet käyttäjänimet, jotka lisäät uuteen twiittiin, sekä uudet nimet, jotka lisäät jo käynnissä olevaan keskusteluun, lasketaan yhä merkkirajaan mukaan.

Medialiitteet eivät enää osa merkkirajaa

Kuvat, GIF-tiedostot, videot, kyselyt tai twiitin lainaukset eivät vähennä käytettävissä olevia merkkejä. Hurraa! Tämä oli ainakin Kuulun toimistolla aiheuttanut välillä päänvaivaa, kun hieno kuva olisi ollut kiva, mutta sitten tekstiä täytyi typistää. Aiemmin medialiitteet veivät 24 merkkiä. Tämä tarkoittaa nykyään 17 % lisätilaa tekstille!

Tällä pienellä muutoksella twiittaus on helpompaa, mutta palvelun fiilis ja käyttökokemus pysyvät pitkälti samanlaisina.

Uudelleentwiittaa itseäsi

Oletko joskus kirjoittanut niin tajunnanräjäyttävän twiitin, että olet halunnut uudelleentwiitata sen? Kohta se on mahdollista! Twitter lisää mahdollisuuden uudelleentwiitata ja lainata omia twiittejä.

Uudelleentwiittaamalla omia twiittejäsi voit tavoittaa täysin uuden yleisön eri aikaan tai eri päivänä. Saman voi toki tehdä ajastamalla, mutta tämä uudistus on myös hyvä tapa boostata twiittejä tarvittaessa. Vielä ei ole tietoa siitä, voiko itseään uudelleentwiitata loputtomiin. Toisaalta rajoitus voisi olla paikallaan, mutta kyllähän seuraajat kaikkoavat, jos tili spämmää samoja twiittejä uudelleen ja uudelleen. Joten pidemmän päälle liika uudelleentwiittaus kyllä kostautuisi ja käyttäjät ehkä oppisivat uudelleentwiittailemaan kohtuudella.

Lähde: Social Media Today – Twitter Announces Exemptions to 140 Character Limit, Simplifies Response

Lue lisää  Somemarkkinoinnin palveluistamme