Ota yhteyttä

Videotuotanto kesällä – viisi syytä kuvata Suomen suvessa!

12 kesäkuuta 2018

Lisääntynyt valon määrä mahdollistaa ulkokuvaukset ja valoisat illat myös iltakuvaukset! Kesäiltojen tunnelmallinen valo luo videoon uudenlaista fiilistä.

Suomen valoisa (ja lyhyt) kesä tarjoavat mahtavat mahdollisuudet videotuotannoille! Keräsimme Kuulun videotiimin kanssa yhteen viisi syytä, miksi videosisältöä kannattaa kuvata juuri kesäaikaan:

1. Aurinko (eihän sitä muulloin edes ole)

Tarvittaessa ympäri vuorokauden! Lisääntynyt valon määrä mahdollistaa ulkokuvauksen täysin eri mittakaavassa kuin pimeämpinä vuodenaikoina. Suomen luonnon kuvaaminen toimii todella monella alalla, sillä sen voi sitoa osaksi monenlaisen tuotteen tai palvelun elinkaarta ja tarinaa. Valoisat illat mahdollistavat myös iltakuvaukset! Iltaisin valo on tunnelmallisempi kuin päiväsaikaan, joka luo videoon aivan uudenlaista fiilistä. Koska valon määrä lisääntyy, tarvitaan kuvauksissa vähemmän keinovaloa. Tämä taas nopeuttaa kuvauksia, kun valoja ei tarvitse säätää ja siirrellä niin paljon kuin muina vuodenaikoina. Ja tämähän vaikuttaa osaltaan videon hintaan!

2. Odottelu on mukavampaa

Maskeeraus, kameroiden siirtäminen ja lavastus ottavat aikansa kuvauspäivien lomassa. Kuvauksissa on aina väistämättä odotteluhetkiä kuvasryhmälle, näyttelijöille ja kuvauksia seuraaville asiakkaan edustajille. Asiakkailla onkin ollut usein mielenkiintoista seurata, miltä videotuotanto käytännössä näyttää. Kuvausten seuraaminen ja pienet odottelut ovatkin paljon mukavampia kesäisinä päivinä, kuin lumen ja jään keskellä!

3. Kesällä edullisia videoita, nopeammin

Kysynnän ja tarjonnan lait pätevät myös videotuotannon ostamisessa. Suurimpina kysynnän piikkeinä videoiden hinta on korkeampi kuin matalamman kysynnän aikoina. Kesällä monessa yrityksessä ollaan myös tällä saralla ”kesämoodissa”, jolloin esimerkiksi markkinointipanostukset sysätään syksyyn. Tämä saattaakin mahdollistaa videotuotannon ostamisen kysyntäpiikkejä edullisempaan hintaan. Myös nopean aikataulun tuotannot onnistuvat helpommin kun kysyntää on vähemmän. Kiirekausina tuotantoja ei ole helppoa järjestää lyhyellä varoitusajalla. Antaa muiden siis keskittyä vain lomailuun, mitä jos itse hyötyisit siitä?

4. Näyttelijöiden ja avustajien saatavuus kuvauksiin helpottuu

Iltakuvaukset ja kesälomat mahdollistavat myös näyttelijöiden helpomman saatavuuden. Kuvauksiin tarvitaan usein myös paljon avustajia – heidänkin käytettävyytensä paranee huomattavasti kesäaikana. Lomien aikana ihmisillä riittää myös enemmän virtaa, joka tuo kuvauksiin aivan oman buustinsa!

5. Asiakkaat viettävät lomansa somessa

Mikä olisi parempi ajankohta luoda yleisöllesi ja seuraajillesi mielekästä sisältöä kuin kesäaika, jolloin heillä on rajaton määrä aikaa somessa oleskeluun? Ihmisten julkaiseminen sosiaalisessa mediassa kasvaa kesän aikana keskimäärin 26 prosenttia ja videosisällön jakaminen peräti 43 prosenttia ( lähde ). Tämän vuoksi kesällä kannattaa olla ihmisten feedissä, ja hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuudet myös lomakuukausina. Kun tähän lisätään tieto, että videot ovat edelleen suosituin sisältömuoto vuonna 2018 ( lähde ) , on yrityksen tärkeää miettiä mahdollisuuksia yleisestikin videomarkkinoinnin saralla .

Jos videotuotanto kiinnostaa, pyydä tarjous!

Pyydä tarjous yritysvideosta