Ota yhteyttä

Viisi vinkkiä lyhytvideoiden tekoon someen

Vie yrityksesi videot uudelle tasolle: 5 vinkkiä lyhytvideoiden tekoon somessa. Aloita rohkeasti ja säilytä oma tyylisi!

Kynnys videoiden tekemiseen yrityksen somessa voi joskus olla korkealla. Videoiden teko kuitenkin kannattaa, sillä suuri osa somessa seikkailevista suosii nykyään videoita kuvien ja tekstien sijaan. Kynnys kuvaamiseenkin madaltuu vain kuvaamalla ja rohkeasti kokeilemalla. Nappaa siis puhelin käteen ja ala kuvaamaan. Hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi kanavaksi on Instagram stories. Siellä videosi on nähtävillä vain vuorokauden ajan, jonka jälkeen se poistuu. Näin pääset harjoittelemaan paitsi matalan kynnyksen kuvaamista, myös jännittävää julkaisuvaihetta.  

Luota omaan tyyliisi 

Jos muu sisältösi on opettavaa, asiantuntevaa ja virallista sekä äänensävy asiallinen (ja haluat pitää sen sellaisena), säilytä sama linja myös videoissa. Näin brändisi ”luonne” pysyy samanlaisena kanavasta ja sisältötavasta huolimatta. Tämä lisää luotettavuutta sisällöissäsi eikä hämmennä seuraajaa.  

Lyhyt ei ole välttämättömyys 

Vaikka lyhytvideot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan (mm. TikTokin ansiosta) on pidemmilläkin videoilla paikkansa. Pidemmillä videoilla ehdit kertoa tarinoita ja välittää sekä synnyttää tunteita. Pidempi ja rauhallisemmalla temmolla varusteltu video voikin nykyään olla kuin raikas tuulahdus kaiken hektisen ja nopeatempoisen keskellä.  

Aloita säpäkästi 

Koska ihmisen keskittymiskyky on nykyään heikompi kuin kultakalalla, on syytä aloittaa video säpäkästi. Vaikka oman logon laitto aloitukseen kovasti kutkuttaisikin, on parempi mennä suoraan asiaan. Päähenkilön sanoma ”seuraavaksi katsotaan miten / mitä / kuinka…” -aloitus vai vähintään huomiota herättävä otsikko välittömästi videon alkuun kiinnittää omaa ruutuaan reipastahtisella pyyhkäisyllä selailevaa seuraajaa. Aikaa on vain sekunti tai pari – joko selailija pysähtyy tai pyyhkäisee ohi. Valitse nuo sekunnit tarkoin.  

Esimerkki VALIO: Reseptivinkki: https://www.instagram.com/reel/CvWuz_1v7Yn/  

Esimerkki VIVOKAUPPA: https://www.instagram.com/reel/Cneiib_upZB/  

 

Asiakkaat ja asiakaspalvelu ideoimaan 

Jos ideat videoiden aiheiksi ovat kadoksissa, voit käyttää lähteenä asiakkaitasi. Mitkä teemat aiheuttavat keskustelua? Mitä asiakkaat teiltä kysyvät? Mistä he erityisesti innostuvat? Mitkä ovat suosituimmat tuotteenne? Videosi voivat vastata mm. näihin kysymyksiin. Kysy tarvittaessa apua ideointiin asiakaspalvelun henkilökunnaltasi. Heillä on yleensä ensikäden tietoa siitä mitkä asiat nousevat esiin yhä uudelleen ja uudelleen. 

Esimerkki LOVI: Tuotteen kasaaminen ja säilöminen: https://www.instagram.com/reel/Cp5DxkjDqDp/  

Esimerkki POLARN O.PYRET: Tuotteen käyttö: https://www.instagram.com/reel/CxfqYhwIpOX/  

Paljon kanssa pärjää aina 

Aloita videoiden tekeminen kuvaamalla tuttuja asioita. Jos omien kasvojen näkeminen videoilla jännittää, keskity tuotteisiin ja ympäristöön. Kuvaa mieluummin paljon materiaalia, eri kuvakulmista, kuin liian vähän! Siirtäessäsi kuvat editointi-työkaluun, saatat huomata että ohimennen kuvaamasi pätkä toimiikin paremmin kuin alkuperäinen ideasi. Hyödynnä videoissa myös vanhaa materiaalia. Jos olette joskus tuottaneet tai tilanneet videoita, käytä pätkiä niistä. Yleisestä brändivideosta saa helposti napattua lyhyen pätkän vaikkapa uuden vuoden tervehdykseen. Jos taas olet joskus julkaissut esimerkiksi tykätyn ja menestyneen postauksen tai vaikkapa Instagram -karusellin, muokkaa se videoksi pienellä animoinnilla vaikkapa Canvassa.  

Esimerkki IKEA: Kuvista koostettu video - Empatiaa ja myötäelämistä  https://www.instagram.com/p/CwztX36NwIO/ 

Haluaisitko oppia rakentamaan mielenkiintoisia lyhytvideoita eri somekanaviin? Pyydä tarjous käytännönläheisestä koulutuksestamme!

Lue lisää
mobiilivideot ja stoorit
-koulutuksesta

Lue myös nämä kirjoitukset

Ketterä videotuotanto someen

Haastatteluvideon kuvaaminen pienellä budjetilla