Ota yhteyttä

Kuulu tarjoaa monipuolisen harjoitteluajan alan noviiseille

Kuululla on ollut jo monta harjoittelijaa ja heitä haluamme jatkossakin taloon. Blogissamme lisää mitä harjoittelijamme harjoitteluajastaan kertovat.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Kuululla on ollut jo monta harjoittelijaa

Kuululla on ollut ilo tarjota harjoittelupaikka, TET-jakso ja kesätyö jo monelle mahtavalle tyypille.

Sosiaalinen media, valokuvaus ja videokuvaus toiminta-aloina ovat sellaisia, että useilla nuorilla sekä somet että kuvaus on perustekemistä. Se mitä olemme voineet harjoittelijoille opettaa, on yksityiskohtaisempi, analyyttisempi, markkinointiin ja myyntiin suuntaava sosiaalisen median käyttö, syvempi digimarkkinoinnin osaaminen, asiakaslähtöinen ajattelu ja valokuvaus- ja videopuolella olemme voineet syventää tekemistä erittäinkin paljon.

Hommat taitojen ja kiinnostuksen mukaan

Hyvä puoli harjoittelussa meillä on se, että jokainen on saanut tehdä työtehtäviä omien vahvuuksiensa mukaan. Kaisa, joka oli ensimmäinen harjoittelijamme, tuli Oulun yliopiston tiedeviestinnän maisteriohjelmasta. Hänellä oli jo yksi terveystieteiden maisterintutkinto plakkarissa aiemmin, joten hänen oli helppo tarttua aiheisiin, jotka käsittelivät tiedettä ja hyvinvointia. Helka, joka meillä oli kesällä, oli lukioikäinen ilman aiempaa kokemusta, mutta hänellä taas oli vahva bloggaustausta ja somekanavat erittäin hyvin hallussa. Iloiseksi yllätykseksi Helka olikin loistava kirjoittaja, joten Kuulun blogista löytyy kolme Helkan tuotosta.

Sopivimmat alat?

Koska jokaisella on omat vahvuutensa, mielestäni alalta kuin alalta voi löytyä meille sopivia harjoittelijoita. Toki yksi ominaisuus, mikä harjoittelijalla pitää valmiiksi olla kunnossa, on kirjoitustaito. Viestintä, media, markkinointi, myynti, johtaminen, graafinen suunnittelu, kaikki nämä ovat ainakin sopivia aloja.

Lue edellisten harjoittelijoiden kokemuksista

Puolen vuoden harjoittelu

Videoalan harjoittelijana Kuululla

Työnäytteitä harjoittelijoilta ja TETtiläisiltä:

Videopuolen työharjoittelija, Samu, kertoo alla työkokemuksestaan:

 

 

Kahden kuukauden harjoitteluajan jälkeiset fiilikset olivat haikeat:

 

 

Videoharjoittelija Vinny Holmberg

Videoharjoittelija Vinny Holmberg

Nimeni on Vincent, mutta minua kutsutaan Vinnyksi. Olen 18-vuotias ja opiskelen media-assistentiksi Yrkesinstitutet Prakticumissa.

Minä löysin Kuulun Kim Kauppisen Instagramista . Kävin katsomassa Kuulun verkkosivua ja siellä oli paljon mahtavia ammattimaisen näköisiä videoita – silloin tiesin, että haluan hakea Kuululle harjoittelijaksi!

Olen super iloinen että hain Kuululle. Olin Kuululla kuukauden harjoittelijana ja harmittaa, että en ehtinyt olla kauemmin. Aika meni harjoittelussa tosi nopeasti.

Tehtävät Kuululla harjoitteluni aikana

  • editoida paljon videoita
  • kuvata behind the scenes -kuvia
  • videokuvata ja valokuvata
  • käyttää gimbaalia ensimmäistä kertaa kunnolla
  • kokeilla lentää dronea

Parasta harjoittelussa

Parasta Kuululla oli ehdottomasti koko porukka siellä, kaikki projektit mitä sain tehdä ja se että oli aina mukava tulla töihin joka päivä.

TET-viikko Kuulun visuaalisessa tiimissä

Uskomattoman lahjakas 14-vuotias Lassi oli jo ensimmäisellä TET-viikollaan todella kokenut kuvaaja. Hän oli meillä TET-jaksonsa jälkeen myös toisen kerran työharjoittelussa.

 

 

Kaisa, somemarkkinoinnin tekijä

Kaisa oli meillä harjoittelussa kevään 2014. Koska Kuulu oli tuolloin vielä pieni toimija, emmekä voineet palkata häntä, suosittelimme häntä eteenpäin ja hän paiskikin meidän jälkeen hommia Oulun suurimmassa mainostoimistossa – laitoimme siis hyvän kiertämään, konkreettisesti!

kaisa pulkkinen oli kuulun harjoittelija

Kaisa kertoo harjoittelustaan näin:

Työtehtävät

Harjoittelun aikana pääsin tekemään monenlaista sosiaalisen median parissa:
– Ylläpidin yhden yrityksen Facebook-sivua
– Huolehdin usean eri yrityksen ja organisaation Twitter-tilistä
– Tuotin PowerPoint-materiaalit kahteen eri koulutukseen
– Kirjoitin blogitekstejä eri aiheista
– Osallistuin yhden asiakasorganisaation some-viestinnän suunnitteluprosessiin alusta täytäntöönpanoon saakka
– Tutustuin ja opin käyttämään minulle uusia some-sovelluksia, näitä mm. Hootsuite, Instagram, Klout, Iconosquare,
– Inspiroin sisältöideoita eri asiakkaiden eri some-kanaville.

Kokemukset työpaikasta ja harjoittelusta

Harjoittelun aikana sain entistä vankemman kokonaiskuvan siitä, minkälaista sisältöä sosiaalisen median eri kanaville kannattaa tuottaa, miten analysoidaan some-näkyvyyttä, sekä miten some-ylläpito toteutetaan suunnitelmallisesti ja ajankäytöllisesti tehokkaasti.

”Mikä palvelee juuri tätä asiakasta?” on tärkein kysymys, jota mietin sekä luodessani viestejä Kuululla että toisessa leipätyössäni kun valmennan ravitsemusterapia-asiakkaita käyttäytymisen muutoksessa. Sosiaalisen median hyödyntäminen myynnissä ja markkinoinnissa on monelle yritykselle vielä uusi juttu. Tajuan nyt, että molemmilla työkentillä parhaat ratkaisut syntyvät silloin, kun asiakkaan kanssa yhdessä tekeminen vahvistaa hänen turvallisuuden ja luottamuksen tunteitaan.

Arvostan, että Kuululaisia kiinnosti alusta alkaen, mitä haluan harjoittelun aikana nähdä ja tehdä. Tutustumisen jälkeen aloin vähitellen hoksata, mitä itse voin antaa osaamisestani Kuululle. Vinkki ”pidä aina aistit auki” oli myös verraton oivallus. Nopeasti sain huomata, että harjoittelijan roolissakin kommenttini ja ideani otettiin Kuululla tosissaan! Sain jatkuvasti palautetta. Kaksi kuukautta on harjoittelulle lyhyt aika, mutta ehdin silti oppia paljon uutta. Minuun uskallettiin luottaa. Meininki oli reilua. Työskentely oli itsenäistä. Kuululaisten kanssa yhteen sopivat henkilökemiat ja yhteiset hauskat hetket tukivat hyvää fiilistä.

Harjoittelu opetti, että verkostot ovat tänä päivänä yrittäjille arvokasta pääomaa. Verkostojen kautta jaetaan suosituksia, joiden perusteella kaupat syntyvät tehokkaammin kuin kenties koskaan aiemmin. Pääsin itsekin käsiksi tähän konkreettisesti. Jotain taisin tehdä oikein, sillä harjoittelu antoi minulle uuden työn viestinnän parissa. Ja mikä mukavinta, sain Kuululaisista kolme uutta ystävää! ☺

Helka

Helka oli oma-aloitteinen ja laitteli hyvissä ajoin talvella viestiä ja kyseli josko pääsisi seuraavana kesänä kesäsetelin kanssa töihin. Tämä nuori nainen oli innokas ja hänellä oli mahtava asenne, jotenka ajattelin heti, että miksipä ei. Nuorten näkökulma on markkinointi- ja sometoimistolle kullanarvoista. Näin jälkikäteen voin olla todella iloinen, että Helka tuli taloon – mahtava kokemus varmasti meille kaikille!

helka oja oli kuulun harjoittelija

Helka kirjoitti meille blogikirjoituksia ja teki tärkeän pienen tutkimuksen nuorten keskuudessa siitä mitä somekanavia, nettikauppoja ja mediaa nämä käyttävät.

Näin Helka itse kirjoittaa kokemuksestaan Kuulussa:

Työkokemukseni Kuulussa

Ihan valehtelematta tai yhtään liioittelematta, Kuulu on ollut tähän asti kaikista mielenkiintoisin ja mieluisin kesätyöpaikka. En edes uskonut omiin mahdollisuuksiini päästä tänne, mutta tässä sitä nyt ollaan, kaksi antoisaa työviikkoa takana päin. Tämä on juuri sellainen työpaikka, joka on jo jonkin aikaa minua kiehtonut, sikäli kuin olen markkinoinnista ja sometuksesta kiinnostunut.

Vaikka kaksi viikkoa on suhteellisen lyhyt aika, yhtään turhaa päivää ei Kuulussa ollut; joka päivä opin jotakin uutta. Tutustuin uusiin sovelluksiin, pääsin avustamaan kuvien ottamisessa uusia kampanjoita varten, etsin kontakteja, kirjoitin pari blogipostausta some-kanavista, loin nuorille kyselyn, analysoin muutamia Facebook-sivuja ja mikä tärkeintä, sain arvokasta työkokemusta ja tutustuin Kuulun pirteään ja vastaanottavaiseen porukkaan. Vaikka kokematon kesätyöläinen olinkin, en tuntenut itseäni turhaksi. Päinvastoin, pikemminkin minua kannustettiin ja kehuttiin, kun se oli aiheellista. Koin oikeasti olevani hyödyksi, sen verran kuin taitoa riitti.

Koko tätä kahden viikon jaksoa ja Kuulun huippua porukkaa ei voi muuta kuin kehua. Hauskat työkaverit, kannustava ilmapiiri ja kiinnostavat työtehtävät kokoavat sellaisen paketin, että mielelläänhän tänne jäisi pitemmäksikin aikaa.

 

 

Voit hakea meille harjoittelijaksi klikkaamalla alta!

Hae harjoittelijaksi