Ota yhteyttä

Markkinointimateriaalit tekoälyllä: ChatGPT, Canva ja Midjourney apuna

4 tammikuuta 2024

Case-esimerkki, millaiset markkinointimateriaalit saat luotua tunnissa tuotteelle tai palvelulle tekoälyllä. Käytössä olivat ChatGPT, Canva ja Midjourney.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Tein testin vuoksi IG stooriyleisömme avustuksella markkinointikampanjamateriaalit tekoälyllä. Työkaluina minulla oli ChatGPT, Canva sekä Midjourney.

Toivottavasti olet ehtinyt lukea jo kirjoitukseni tekoälytyökalujen hyödyntämisestä yleisesti markkinoinnissa. Jos et, niin lue se täältä: Tekoälytyökalujen hyödyntäminen markkinoinnissa. Toisena kirjoituksena suosittelen markkinointisuunnitelman tekeminen ChatGPT:llä. Jos näistä kummatkin on jo tuttuja, niin sitten olet oikeassa paikassa!

Kysyin stooriyleisöltä ehdotusta, mille tuotteelle kampanjamateriaalit teen, ja sain ehdotuksen pyöräilykypärästä. Halusin valita esimerkkituotteeksi jonkin sellaisen tuotteen, joka on kaikille tuttu.

Huomiona tähän haluan vielä mainita, että en ole visuaalisen alan ammattilainen, joten ehkä nämä materiaalit ovat hyvä esimerkki siitä, että perusmarkkinoija pärjää tekoälyn avulla melko hyvin, kun pitää tuottaa erilaisia materiaaleja kampanjoihin.

Markkinointikuvat ChatGPT-Midjourney-yhdistelmällä

Hieman normaalista poiketen lähdin liikkeelle visuaalisista materiaaleista, jotta saisin tätä casea varten jotain näkyvää ja konkreettista aikaiseksi.

Käytössäni oli maksullinen ChatGPT, johon visuaalisen puolen ammattilaiset ovat tehneet ns. MyGPT:n "Eeppisten kuvien botin". Näin ollen saan ChatGPT:stä kuvapromptit, joita sitten käytän Midjourneyssä. Promptit ChatGPT:stä, kuvat Midjourneystä! Kätevää.

Promptini ChatGPT:lle oli tällainen

ChatGPT-prompti pyöräilykypärämallisto

Pyysin siis neljä erilaista kuvaa ja sellaiset sain.

Näet koko ChatGPT-keskusteluni linkin takaa. Sieltä näet myös promptit, jotka ChatGPT antoi Midjourneytä varten. 

Tässä ChatGPT-keskusteluni.

Mitä tässä juuri nyt sitten tapahtui? MyGPT Eeppisten kuvien botti on määritelty juuri Kuulun kuvatarpeita silmällä pitäen, jotta meidän tuottama kuvamateriaali olisi mahdollisimman korkealaatuista ja tasalaatuista. Näin ollen minun ei itse tarvitse osata promptata Midjourney-prompteja kovinkaan hyvin, kun kuvabotti tuottaa minulle hyvät promptit. Saamani promptit copy-pastetan sitten Midjourneyhin.

Kopioi ChatGPT:stä saatu prompti Midjourneyhyn

Alla olevasta videosta näet, kuinka copy-paste-promptit liitetään Midjourneyhyn ja kuvatuotanto alkaa.

 

Midjourneystä saatuja kuvia voi muokata monella eri tavalla. Saat ensinnäkin aina neljä eri vaihtoehtoa, joista valitset mieluisimman. Seuraavaksi lähdet joko muokkaamaan mieluisinta eteenpäin tai valitset parhaan ja lataat sen itsellesi. Muita vaihtoehtoja on erilaiset liikuttelut ja zoomaukset. Alla näet kuvaesimerkin.

Pyöräilykypärätuotekuvan muokkaamismahdollisuudet

Lopulliset tuotekuvat

Verkkokaupan tuotekuva: musta, valkoinen ja vihreä maastopyöräilykypärä, neutraali valaistus, selkeä tausta, korostetaan yksityiskohtia ja muotoilua.

pyöräilykypärä tuotekuva

Kypärät käytössä maastossa: pyöräilijät pukevat eri värivaihtoehtoja, dynaaminen toimintakuva, maasto taustana, korostetaan kestävyyttä ja mukavuutta.

Pyöräilykypärä hero

Lähikuva ulkona: yksittäinen pyöräilijä lähikuvassa, vihreä kypärä päässä, luonnonvalo, korostetaan istuvuutta ja suojaa.

pyöräilykypärä hlö

Vapaamuotoinen lisäkuva: kolme kypärää ryhmäkuvassa, erilaiset taustat (metsä, vuoristo), korostetaan malliston monipuolisuutta ja tyyliä.

pyöräilykypärä luonnossa

Verkkokauppa Canvalla, tekstit ChatGPT:llä

Koska kyseessä oli lähinnä tekoälytyökalujen hyödyllisyyden demotus, niin en lähtenyt hiomaan kuvista, enkä teksteistä täydellisiä, vaan ensimmäiset versiot saivat luvan kelvata tätä demoa varten. Verkkokaupan leiskaan, teksteihin ja mainosvideoon käytin lopulta 45 minuuttia työaikaa, eli kovin kauaa ei nokka näiden parissa tuhissut.

Canvasta löytyy lukemattomia verkkosivustojen ja verkkokauppojen valmispohjia. Valitsin mahdollisimman yksinkertaisen pohjan, joka sopii tuotemyyntiin.

Tekstiä pitäisi oikeassa verkkokaupassa olla rutkasti enemmän ja tekstin tuottaminen olisi toki helppoa ChatGPT:llä, mutta saanette kiinni silti, kuinka hyvännäköistä jälkeä kolmessa vartissa saa aikaiseksi.

Voit käydä katsomassa "verkkokauppaa" tämän linkin päässä, vaikka se onkin nyt lähinnä esitysmuotoinen, koska en julkaissut verkkosivua.

Verkkosivutekstit ChatGPT:llä

Tekstit tein ChatGPT:llä, pääset näkemään tekstinluomiskeskusteluni tämän linkin päästä. Ensimmäinen promptini oli

"Auta luomaan markkinointitekstejä pyöräilyvarusteverkkokaupalle. Kaupan kohderyhmä on Seikkailunhaluiset yli 27-vuotiaat urheilulliset ihmiset. Äänensävy Excitement, pilke silmäkulmassa. Tarvitsen one linerin, joka kuvaa maastopyöräilyn jännitystä ja vauhtia."

Pyysin lopulta myös sloganin ja ominaisuuslistan, ja tekstit onnistuivat mainiosti.

Mainosvideo Canvalla

Lopuksi minun oli helppo luoda mainosvideo Canvalla, sillä minulla oli hyvät tuotekuvat olemassa. Lisäksi Canvasta löytyy valtava valikoima valmiitakin videoita käyttöön.

Alta näet valmiin lopputuloksen:


Jos haluat nähdä koko prosessin, jossa samalla kerron ja näytän, kuinka kaiken teen, tämä koko selostus löytyy Instagram-tilimme kohokohdista. Pääset perille klikkaamalla alla olevaa kuvaa:

Kuulu Instagramstoori

 

Lue lisää tekoälykoulutuksistamme

Uusi toimintakehotus

Tekoälyn mestarikurssi

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä kirjoitukset:

Markkinointisuunnitelma ChatGPT:n avulla

Tekoälyn käyttö markkinoinin suunnittelussa ja toteuttamisessa

Tai kuuntele podcastimme aiheesta

Tekoälyagentti podcast tekoäly markkinoinnissa