Ota yhteyttä

360°-kuvat Facebookiin onnistuvat näin näppärästi – Somevinkki 31

28 heinäkuuta 2016

Facebookissa on mahdollista jakaa 360°-kuvia. Harvalla kuitenkin on oma 360°-kamera, mutta se ei haittaa: 360 asteen kuvia voi ottaa myös helposti älypuhelimella! Tarvitset vain Google Street View -sovelluksen älypuhelimeesi. Lue blogista helpot ohjeet 360°-kuvien tekoon puhelimella.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Facebookissa on mahdollista jakaa 360° -kuvia. Niitä onkin alkanut tulla vastaan uutisvirrassa aina silloin tällöin, mutta ainakaan vielä niitä ei ihan ruuhkaksi asti ole julkaistu. Osasyynä voi olla, että vain harvalla on 360°-kamera. Panoramakuvia voi tietysti ottaa, mutta sehän ei ole 360 astetta. Ihan oikeita 360 asteen kuvia voi kuitenkin ottaa helposti myös ihan jokamiehen älypuhelimella! Tarvitset vain Google Street View -sovelluksen.

Sovelluksen toimintaperiaate on yhdistää useat, käyttäjän samasta paikasta ottamat kuvat 360 asteen kuvaksi. Valmiin kuvan voi halutessaan julkaista Google Mapsissa, jolloin kuvaan lisätään paikkatieto. Sovellus sopii kuitenkin myös Facebookiin sopivan 360° -kuvan luomiseen. Facebookin oma ohjeistus neuvoo ottamaan 360 asteen kuvia Google Street View:lla, Google Cameralla, Cardboard Cameralla tai Theta S:llä, joten useampiakin vaihtoehtoja löytyy. Me testasimme kuvien ottamista juuri Street View:lla, joka toimi hyvin!

Aloita siis lataamalla sovelluskaupasta Google Street View -sovellus. Päivitä samaan syssyyn myös viimeisin versio Facebookista, jotta 360°-valokuvan lataus onnistuu. Avaa sitten Street View ja klikkaa kamera auki alakulmasta. Ruudulle aukeaa kolme vaihtoehtoa, joista valitaan Kamera.

Kun kamera on auki, sovellus neuvoo osoittamaan kameran ruudulla näkyvän palluran päälle. Kuvaa ei tarvitse erikseen ottaa, vaan kuva muodostuu, kun pallo on oikeassa kohdassa. Kuvan muodostumisen näet alareunassa olevasta latauskuvakkeesta. Kun kuva on valmis, voit siirtää kameraa haluamaasi suuntaan. Uusi pallo ilmestyy ruudulle ja voit viedä kameran jälleen sen päälle. Sovellus muodostaa tällöin taas yhden kuvan.

Tätä jatketaan niin kauan, että kokonainen 360°-kuva on valmis. Voit luoda kuvasta niin laajan kuin itse haluat – osoittele kameraa eri suuntiin ja testaa laajuutta itse! Kamera kannattaa pitää kuvatessa melko lähellä kasvoja, jotta kaikki kuvat muodostuvat suunnilleen samalle korkeudelle. Varsinkin laajempaa kuvaa ottaessa kuitenkin helposti tulee kuvaan epätäydellisyyksiä, vaikka yrittäisi olla tarkkana. Kuva tallentuu kameran rullaan, josta se on helppo ladata Facebookiin. Kuvan muodostumisessa menee hetki, mutta pienen odottelun jälkeen pääsee jo avaamaan Facebookin.

Facebook tunnistaa 360°-kuvat. Kun valitset julkaistavia kuvia kameran rullasta, kuva on merkitty pienellä pallolla kuvan reunassa. Kun kuva on ladattu Facebookiin, voi sitä katsella mobiilissa liikuttamalla puhelinta tai sormella pyyhkäisemällä. Tietokoneella ohjaus tapahtuu hiirellä. Helppoa!

 

Lähde: Social Media Today – How to Make True 360˚ Photos with Your Smartphone for Facebook

Jos Facebookin uusimmat ominaisuudet kiinnostavat, pyydä meiltä Facebook-markkinoinnin koulutus!
Facebook-koulutukset