Ota yhteyttä

Videon tekeminen ilman ammattilaisvälineitä

Miten amatööri voi tehdä videoita sosiaaliseen mediaan? Tässä blogissa ja videolla demoamme millaista jälkeä amatööri saa aikaan ilmaisvälineillä.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Videon tekeminen ilman ammattilaisvälineitä on mahdollista. Se on mahdollista jopa täysin ilmaisilla työkaluilla. Joulukalenterisarjamme ensimmäistä luukkua varten saimme kysymyksen onko tämä mitenkään mahdollista. Tämän blogin alaosassa olevalla videolla Jonna (allekirjoittanut) demoaa millaista jälkeä tulee, kun ihminen, joka ei normaalisti videoita tee, ottaa projektikseen videotuotannon itse.

Panosta sisältöön, muu hoituu jotenkin

Kun sisältösi on kunnossa, tekniikan hienous ei ole olennaista. Tämä koskee luonnollisesti esimerkiksi sosiaalisen median materiaaliksi ja somemarkkinointiin tarkoitettuja videoita. Jos haluat tehdä vaikutuksen, palkkaa videotuotannon ammattilainen tekemään video. Jos sen sijaan haluat jakaa informaatiota, viihdyttää seuraajiasi somessa tai muuten vain haluat taltioida ympärilläsi olevia asioita, voit tehdä videot itse.

Olemme bloganneet aiemminkin tee-se-itse videoista ja tästä blogista löytyy erinomaiset ohjeet tee-se-itse kaluston hankintaa n. Olemme myöskin listanneet parhaat näppärät ja hyvin edulliset videonkäsittelytyökalut .

Samoilla ohjeilla tein itsekin alla olevan videon. Puhelimena oli iPhone 6, leikkaukseen käytin Mac-tietokoneeni iMovie-ohjelmaa. Valitsin kuvauspaikaksi valoisan ja vähän kaikuvan tilan. Apuvälineenä minulla oli ainoastaan jalusta puhelimelle, jotta kuva pysyy paikallaan.

Live-video saattaa antaa anteeksi huonon laadun

Live-video on mainio videomuoto, koska se on hyvin koukuttava. Live myös antaa laadun puutteen helpommin anteeksi, koska jokainen ymmärtää, että se kuvataan puhelimella ja useimmiten ilman mikkejä tai valoja (vaikka niitäkin olisi kyllä helppo käyttää). Jos kuitenkin esimerkiksi ääni on todella huono, voi livevideonkin seuraaminen olla mahdotonta. Pienet lisämikit siis käyttöön. Alla olevalla videolla esittelen omaa apuvälinettäni: iPhonen kuuloke-mikki-yhdistelmää.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä ja katsotaan mitä voimme tehdä yhdessä!

Ota yhteyttä