Ota yhteyttä

Instagram Stories Highlights – näin toimivat Instan tarinan kohokohdat

Instagram Storiesissa on ominaisuus nimeltään Stories Highlights, eli tarinan kohokohdat. Kohokohtiin voit tallentaa Storiesin kuvia ja videoita pysyvästi profiiliisi. Kohokohdat näkyvät Instagram-profiilissasi profiilitekstin alapuolella. Tästä blogipostauksesta löydät ohjeet kohokohtien käyttöön!

Instagram Stories -postaussarjamme saa jatkoa! Tällä kertaa esittelemme teille Instagramin ominaisuuden: tarinan kohokohdat. Mikäli Instagramin tarinat eivät ole sinulle vielä tuttu juttu, kurkkaa myös blogipostauksemme Instagram Storiesin perustoiminnoista sekä kertaa vinkit Stories-sisällöntuotantoon .

Ominaisuus on nimeltään Stories Highlights, eli tarinan kohokohdat. Aiemmin olemme saaneet tyytyä siihen, että Instagramin tarinoihin lisätyt kuvat ja videot katoavat 24 tunnin kuluessa ikuisiksi ajoiksi. Tarinoiden kohokohdat tuovat tähän helpotusta – jatkossa voit tallentaa Storiesin kuvia ja videoita pysyvästi profiiliisi. Tarinoiden kohokohdat näkyvät profiilissa heti biografian eli profiilitekstin alapuolella:

Stories Highlights eli tarinan kohokohdat

Voit luoda profiiliisi useita kohokohtia, ja yksi kohokohta voi sisältää useita kuvia ja videoita. Tarinan kohokohdat toimivat ikään kuin näyteikkunana omiin tarinoihisi – mitä asioita yleensä kuvaat Instagram Storiesiin? Kohokohtien avulla uudet potentiaaliset seuraajat pääsevät myös tutustumaan tiliisi vaivattomasti. Voit esimerkiksi kokeilla tehdä yhden kohokohdan, jossa esittelet itsesi ja kerrot, mitä Instagram-tililtäsi yleensä löytyy. Yritystilille voisi kokeilla luoda omat kohokohdat tuotteille ja palveluille, jotta potentiaaliset asiakkaat pääsevät heti näkemään mitä yrityksenne tarjoaa.

Tarinan kohokohdat profiilissa

Voit lisätä tarinan kohokohtiin sisältöä suoraan omasta tarinastasi – klikkaa vain kuvan tai videon oikeassa alareunassa olevaa Korosta-painiketta. Tämän jälkeen voit valita mihin kohokohtaan kyseisen pätkän lisäät, tai luoda kokonaan uuden kohokohdan.

Tarinan kohokohtaan lisääminen

Päivityksen mukana tuli myös melkoisen mahtava ominaisuus – jatkossa kaikki tarinat tallentuvat automaattisesti omaan, henkilökohtaiseen arkistoosi. Tämä tarkoittaa sitä, että tarinan kadotessa julkisesta profiilistasi 24 tunnin kuluessa, voit kuitenkin palata arkistoon katsomaan kuvia ja videoita myöhemmin. Arkistossa olevat tarinat näkyvät vain sinulle, mutta voit siirtää sieltä kuvia ja videoita tarinan kohokohtiin julkiseen profiiliisi.

Tämä ominaisuus jakaa varmasti mielipiteitä, mutta ei hätää: voit halutessasi myös estää tarinoiden automaattisen tallentumisen asetuksista. Jos haluat pitää automaattisen tallennuksen päällä, voit kuitenkin käydä poistamassa yksittäisiä kuvia ja videoita tukkimasta arkistoa.

Instagramin arkisto

Stories Highlights on taas yksi ominaisuus, joka on tainnut saada inspiraationsa Snapchatilta. Snapchatissa on jo pitkään ollut mahdollista tallentaa omia snäppejä muistoihin, joista niitä voi jakaa omille seuraajille myöhemmin. Mitä mieltä olet uusimmasta päivityksestä, aiotko ottaa tarinan kohokohdat heti käyttöön?

Haluaisitko oppia rakentamaan mielenkiintoisia stooreja eri somekanaviin? Tule koulutukseemme oppimaan!

Lue lisää mobiilivideot ja stoorit -koulutuksesta

Tässä livelähetyksessä puhumme Instagram Storiesista

Katso alla oleva livelähetyksen tallenne, missä aiheena oli Instagram ja videotuotanto.