Ota yhteyttä

Vaikuttava videomarkkinointi – miksi käyttäisit videota markkinoinnissa?

9 toukokuuta 2016

Videomarkkinointi on nyt kovassa nosteessa, miksi? Lue blogistamme videon statistiikkaa ja analytiikkaa ja katso pieni opasvideo videon tekemiseen.

Jonna Muurinen

Kuulun perustaja, toimitusjohtaja ja pääkouluttaja.

Videoiden vaikutus www-sivuliikenteeseen, somepostausten leviämiseen, sähköpostimarkkinoinnin avaamisprosentteihin ja lopuksi tuotemyyntiin kasvaa kasvamistaan. Cisco Systems ennustaa kaikesta nettiliikenteestä videosisältöjen olevan jo 80% vuonna 2019. Pelkästään Facebookissa videoiden latausten määrä on kasvanut 94% vuodessa ! Videoiden merkitystä ei voi kukaan siis vähätellä. Videon vaikuttavuus on aivan omaa luokkaansa.

 

Yritykset, joilla on videosisältöä nettisivuillaan, saavat myös enemmän verkkoliikennettä osakseen. Tämä ei tapahdu automaattisesti pelkkien videoiden takia, vaan kyseessä on enemmänkin korrelaatiosuhde. Yrityksillä, jotka käyttävät videoita, on useimmiten myöskin jonkinlainen hakukonestrategia ja he ovat muutenkin taipuvaisempia ajattelemaan tuotteitaan asiakaslähtöisesti. Tiedot löytyvät Aberdeenin tutkimuksesta, jonka voit ladata itsellesi täältä.

Opettele tekemään videomarkkinointi osin itse, käytä myös ammattilaisia

Varsinkin sosiaaliseen mediaan ladattava videosisältö on usein melko kertakäyttöistä. Tämän takia somevideot voivat olla jopa itse tehtyjä, eikä aina ammattilaista tarvita. Kun tarvitset videoita nettisivuille tai muuhun markkinointikäyttöön, palkkaa kuitenkin ammattilainen, koska huonolaatuinen video luo pikemminkin huonoa mielikuvaa yrityksestä, kuin vahvistaa sitä.

 

Video ladataan tyypillisesti yrityksen nettisivuille ja YouTubeen. Yritysten kannattaisi miettiä kuitenkin minne kaikkialle videot sopivat. Niitä voidaan nykyisellään käyttää oikeastaan kaikissa somekanavissa nettisivujen lisäksi. Sähköpostimarkkinoinnissa käytettynä video lisää sähköpostin avaamiskertoja sekä B2B- että B2C-sektorilla ( Lähde ). YouTube on hyvä jakelukanava sen takia, että Google omistaa YouTuben ja Tubehan on maailman toiseksi suurin hakukone. Osa ammattilaisista lataa kuitenkin videonsa hieman laadukkaampaan Vimeoon.

YouTuben ja Vimeon erot ovat siinä, että YouTube mielletään enemmän sosiaalisen median kanavaksi, kun taas Vimeo on videonjakoalusta. Vimeo on ammattilaiskäytössä sen laadukkuuden vuoksia ja siksi ettei siellä esiinny mainoksia. Mikään ei silti estä lataamasta videoita vaikkapa molempiin paikkoihin eri tarkoituksia varten. Jos YouTuben mainosmahdollisuudet kiinnostavat, lue kirjoituksemme asiasta .

Voit ladata videosi vaikka jokaiseen sosiaalisen median kanavaan, nettisivuillesi, sähköpostimarkkinointikirjeeseen jne., mutta muista aina optimoida video sen käyttötarkoitusta varten! Ei liian pitkiä videoita Facebookiin tai Instagramiin, pitkät videot toimivat paremmin YouTubessa.

Muista aina tehdä kuitenkin jonkinlainen versio Facebookiin, miksipä ei myös Instagramiin, Twitteriin ja muihin olemassa oleviin kanaviin. Facebookin erillinen versio on suositeltava ihan siitä syystä, että Facebookiin ei lähtökohtaisesti mennä videoita katselemaan ja näin ollen ihmiset eivät jaksa kovin kauaa videoihin siellä keskittyä. YouTubessa sen sijaan pitkät videot ovat menestyksekkäitä. Facebookin ja YouTuben keskinäisestä kilpailusta johtuen, on kuitenkin syytä ladata videot aina suoraan Facebookiin sen sijaan että lataisi videon ensin YouTubeen ja jakaisi sen sitten linkkinä Facebookiin. Jos molempia tapoja on kokeillut, huomaa kyllä eron. Oma lukunsa on sitten Facebookin livenä lähetetyt videot, joiden kattavuus on aivan omassa luokassaan! Huom, älä menetä hermojasi, jos hyvälaatuinen videosi näyttää puurolta Facebookissa. FB pakkaa videot ja kuvat niin pieneen kokoon, että lähes kaikki videot näyttävät huonolaatuisilta.

 

Huomio mobiiliin

Videoita katsotaan mobiilista joka päivä ällistyttävä määrä. Luku kasvaa vuosi vuodelta ja vielä sen seikan huomioiminen, että sosiaalisen median sovelluksia käytetään pääasiassa puhelimilla, lisää mobiilivideoiden kulutusta entisestään. Esimerkiksi Twitterin kautta videot katsotaan 90%:sti mobiililaitteilla . YouTube-videoista puolet katsellaan mobiilisti. Viimeistään nyt on siis aika myös mobiilioptimoida nettisivut. Tästä olemme toki ennenkin maininneet .

Videokuvaus

Yritykset voisivat helposti kuvata osan videoistaan itse, niiden parempien videotuotantojen lisäksi. Videokalustoon investointi kannattaa, jos talossa on joku innokas kuvaaja. Yrityksen tee-se-itse-kalustosta olemme kertoneet aiemmin täällä

Alla olevalla videolla (joka on muuten valmistettu älypuhelimella Vidra -sovelluksella) kertaamme kolmessa ja puolessa minuutissa videokuvauksen perusteet ja tärkeimmät lisävälineet videokuvaajalle, joka tekee videonsa älypuhelimella. Klikkaa kuvasta, niin pääset katsomaan videon.


Jos videon teettäminen yrityksellenne kiinnostaa, ota ihmeessä yhteys ja pyydä tarjous meiltä!

Pyydä tarjous yritysvideosta